Grafisk novelle
’Man må holde fast i de gode øjeblikke, hvor man kan tænke at der findes en fremtid’
Læs den prisberømmede tegneserieskaber Halfdan Piskets fortælling om livet som uledsaget flygtningedreng
GRAFISK NOVELLE AF HALFDAN PISKET
’Man må holde fast i de gode øjeblikke, hvor man kan tænke at der findes en fremtid’
I efteråret 2016 mødtes fem tegneserieskabere med fem unge, uledsagede asylansøgere for at høre deres historier om flugt. De tilbragte en uge i Brechts hus i Svendborg, og resultatet af det møde mellem tegnerne og drengene blev antologien Uledsaget, hvor hver tegner har fortolket drengenes flugthistorier. Det er fra den antologi, vi her i sin helhed bringer Halfdan Piskets »Linien«.

Det var ikke tilfældigt, at tegnerne blev indkvarteret i Brechts hus. Den tyske digter og dramatiker Bertolt Brecht flygtede fra det nazistiske styre i Tyskland og levede som flygtning i Svendborg i årene 1933-39. Her skrev han sine Svendborgdigte og flere af hans mest kendte stykker.

Antologien Uledsaget udkommer i sammenhæng med festivalen Svendborg Graphic 2017, der foregår fra den 30. januar til den 5. februar.
Læser du på mobil? Så vend din skærm til horosontal læsning.
1.
2.
3.
4.
Slut
Halfdan Pisket (f. 1985) er en dansk tegneserietegner og kunstner. Han er bl.a. kendt for den grafiske novelle-triologi ’Desertør’, ’Kakerlak’ og ’Dansker’, der handler om Piskets fars liv. Pisket modtog i 2015 Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat.
Grafisk novelle: Halfdan Pisket

Introduktion: Louise Grønkjær
Redaktør: Peter Nielsen
Digital produktion: Jens Christoffersen

14. januar 2017
Dagbladet Information

En måneds gratis Information digital + papiravisen fredag og lørdag
Martin Madsen

Tak til Halfdan Pisket og Information for at bringe dette.

Poul Sørensen

Godt tegnet og fortalt.... tænk hvis vi kunne afsætte resurcer til at drengene selv kunne tegne og fortælle om deres oplevelser. Det tror jeg vil være en god ting.