»Tiden, hvor de rene slappere dominerer DSU, er heldigvis slut«

For syv år siden meldte Informations Laura Friis Wang sig ind i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, fordi hun ville være med til at genskabe solidariteten i samfundet og sætte Dansk Folkeparti uden for indflydelse.

Nu rykker Socialdemokraterne tættere på DF.
Ungdomspartiet rykker med.

Laura Friis Wang undersøger hvorfor.

»Tiden, hvor de rene slappere dominerer DSU, er heldigvis slut«

For syv år siden meldte Informations Laura Friis Wang sig ind i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, fordi hun ville være med til at genskabe solidariteten i samfundet og sætte Dansk Folkeparti uden for indflydelse.

Nu rykker Socialdemokraterne tættere på DF. Ungdomspartiet rykker med.

Laura Friis Wang undersøger hvorfor.
Tekst: Laura Friis Wang
Foto: Jakob Dall & Gorm Branderup
Som 16-årig meldte jeg mig under de røde faner i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU). Jeg delte roser ud på Holbæk gågade i 2011 i kampen for at få Helle Thorning-Schmidt som statsminister. Pustede røde balloner op til børn i gågaden under byfesten i troen på, at en stemme på Socialdemokraterne ville betyde en ende på et årti med hårde udlændingestramninger. Stramninger, som jeg og mine ungdomspartifæller var enige om, ikke bidrog positivt til integrationen.

Jeg stoppede med at være aktiv i politik, da jeg besluttede mig for at blive journalist. Herefter er udviklingen mod en strammere socialdemokratisk udlændingepolitik gået stærkt. I foråret 2015 lancerede Socialdemokraterne kampagnen 'Kommer du til Danmark skal du arbejde'.

Et halvt år senere vandrede grupper af flygtninge på de danske motorveje mod politiets henstillinger, og Socialdemokraterne svarede som andre partier på udfordringen med flere stramninger på asylområdet.

Den første dag på årets socialdemokratiske kongres skrev Jyllands-Posten, at partiet har stemt for flere udlændingestramninger end Venstre i løbet af det seneste år. 37 mod Venstres 36. Socialdemokraterne har lagt stemmer til at stramme reglerne for familiesammenføring for flygtninge med midlertidig beskyttelsesstatus, og de har sagt ja til, at de danske myndigheder må konfiskere flygtninges værdigenstande ved grænsen.

De politiske ungdomsorganisationer er typisk mere radikale på deres partiers værdipolitik end moderpartierne. Men i den periode, hvor Socialdemokraterne er begyndt at danse sig tættere på Dansk Folkeparti, har jeg ikke hørt nogle protester fra DSU. Tværtimod vedtog DSU i januar en ny flygtningepolitik, der er strammere end partiets. For eksempel ønsker DSU at genforhandle flygtningekonventionen og lukke for spontan migration ved grænserne.
FAKTA: DANMARKS SOCIALDEMOKRATISKE UNGDOM
Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU), Socialdemokratiets ungdomsorganisation med 2.100 medlemmer fordelt på 10 regioner i landet.
DSU blev stiftet i 1920 efter sprængning af Socialdemokratisk Ungdoms Forbund (SUF) i en kommunistisk og en socialdemokratisk gren.

Listen over kendte politikere der har været med i DSU er lang:
Statsminister Jens Otto Krag, udenrigsminister Per Hækkerup og forsvarsminister Hans Hækkerup. Blandt den nuværende generation af socialdemokratiske politikere har bl.a. Lotte Bundsgaard, Henrik Sass Larsen, Morten Bødskov, Mette Frederiksen og Jan Trøjborg en fortid i DSU. Også Johanne Schmidt Nielsen startede sin karriere i DSU.
Hvad er det, der er sket fra dengang, jeg sammen med andre DSU'ere lavede smædekampagner mod DF, til i dag, hvor DSU mener, at de har mere til fælles med Kristian Thulesen Dahl end med Morten Østergaard?

Jeg har besluttet mig for at opsøge mine gamle venner fra DSU på Socialdemokraternes kongres. For hvordan ser de på partiets udvikling, på DF og på det socialdemokratiske projekt?
'Vi hadede dem'
Jeg møder 31-årige Kaare Dybvad i flyet på vej til Aalborg. Han er tidligere DSU-formand i Holbæk og nu folketingsmedlem i Holbækkredsen. Ved folketingsvalget i 2011 hjalp jeg ham med at dele foldere ud på stationen og gå dør til dør i Holbæks sociale boligblokke og i villakvartererne.

Jeg aftaler med ham og Rasmus Horn Langhoff, der er valgt til folketinget i Odsherredkredsen, at dele en taxa fra lufthavnen til Aalborg kongrescenter.

For knap et år siden kom jeg op at diskutere med Kaare, da vi ved juletid mødtes i Holbæk til en fest hos en fælles ven og talte om Socialdemokraternes højredrejning på udlændingeområdet.
En ansat på DSU's hovedkontor i København hjælper med at finde de klassiske plakater frem fra gemmerne. Foto: Jakob Dall.
Efter lidt for meget julebryg husker jeg noget med, at Kaare sagde, at indvandringen var en trussel mod velfærdsstaten. Mens vi sidder i taxaen, spørger jeg ham, hvordan DSU's forhold til DF var, da han blev en del af ungdomsorganisationen i 2001.

»Vi hadede dem. Jeg tror endda, at vi gik med badges, hvor der stod, at vi ikke stemte på DF,« siger han.

— Har du så rykket dig?

»Ja, det har jeg helt klart personligt. En af mine bedste venner i skolen var tyrker, og i Vestsjælland i 1990'erne var racisme ret almindeligt. Så det var jeg meget indigneret over. Det var først, da jeg selv flyttede ind i en Nørrebro-ghetto, at jeg så det fra den anden side.«

Hvad så du?

»Al den opdeling og problemer, som multikulturalisme skaber i praksis, og som risikerer at ødelægge vores sammenhængskraft. Jeg var til et beboermøde, hvor de krævede, at min kæreste og jeg skulle sidde i forskellige sider af lokalet, fordi mænd og kvinder ikke måtte sidde sammen. Der tænkte jeg, at der er nogle værdier, vi ikke må gå på kompromis med,« siger Kaare.

Da vi ankommer til kongressalen smutter han ind i salen for at mødes med sine partifæller, mens jeg finder vej til presserummet, hvor nyhedshunde og tv-værter er ved at varme op til dagens dækning af kongressen.
En trussel mod velfærden
Da Mette Frederiksen har fremlagt sin politiske beretning til stående bifald i kongressalen, og klokken er blevet kvart i fem, er vi nået til det punkt i programmet, hvor medlemmerne deles op i arbejdsgrupper om principprogrammet. Jeg mødes med Kaare Dybvad og nogle af mine gamle DSU-venner, der er sluppet ud af salen.

Vi går over på det aalborgske værtshus Susan Himmelblå Bar, hvor cigaretrøgen hænger tykt i luften. Flere af de ældre socialdemokrater er allerede godt i gang med fadøl og smøger, da vi træder ind ad døren. Vi sætter os ved et bord ude på terrassen, og snakken begynder at gå. Om løst og fast og gamle dage. Om Mettes politiske beretning og forberedelserne til Kaares valgkamp.

Jeg har trukket min stol tilbage og forholder mig tavs og lyttende for at markere min rolle som en journalist, der er fluen på væggen, og ikke en partikammerat, der deltager i politiske diskussioner. Med en kuglepen i højrehånd og en øl i venstre, skriver jeg ned, mens de andre taler.

»Tiden, hvor de rene slappere dominerer DSU, er heldigvis slut,« siger 22-årige Frederik Vad Nielsen. Han er medlem af forretningsudvalget, der lægger den politiske linje i DSU. Frederik var formand for Holbæks lokale afdeling, da jeg blev medlem i 2009.

Min plan om at være fluen på væggen holder ikke så længe.

— De rene slappere, hvad betyder det?

»Det er dem, der kommer med floskler og ikke forholder sig til virkeligheden. Det er dem, der har en verdensfjern retorik, når det kommer til flygtninge,« siger Frederik.

Kaare husker drillende Frederik på, at han engang holdt en tale, hvor han sagde, at »vi skulle tage i mod flere, der har det svært«.

Frederik svarer, at »det var før, jeg fik en bevidsthed«.

I januar vedtog DSU en flygtningepolitik, der er strammere end Socialdemokratiets. DSU går blandt andet ind for en genforhandling af flygtningekonventionen »med redefinering af muligheden for spontan asylansøgning, således at kravet om beskyttelse ikke betyder retten til migration.«

Til gengæld mener de unge socialdemokrater, at der skal være en fælles forpligtelse i EU-landene om at give en procent af BNI i udviklingsbistand, der specielt skal gå til nærområder og hjælp i de fejlslagne stater.

DSU går ind for at oprette flygtningelandsbyer ved Europas grænser, hvor krigsflygtninge kan få beskyttelse, få retten til familiesammenføring, og hvor børn kan modtage undervisning.

»Det holder ikke, at flygtninge vandrer den halve jordklode rundt for at komme til et rigt, nordeuropæisk land. De aftaler, vi indgår på international plan, bliver nødt til at tage højde for, at folk ikke længere bare flygter til nabolandet. For det holder ikke, at alle flygter til de samme fire lande. Alle kan ikke bo her,« siger Frederik.
At hade eller ikke at hade DF
I 2010 fik jeg et nummer af DSU's medlemsblad ind ad brevsprækken. På forsiden stod der »DF's bluff«, og inden i lød det blandt andet i lederen skrevet af daværende DSU'er Niels Peter Bøgballe:

»Derfor, Pia Kjærsgaard, vil jeg gerne love dig, at frem mod næste valg kommer der til at sidde 2.000 glubske DSU'ere i struben på dig og dit parti – 24 timer i døgnet.«

Det blev uddybet i en beretning af redaktionen på side syv:

»(…) Som de seneste år har vist, er problemerne (med integrationen, red.) kun blevet værre, efter at DF har fået indflydelse. For DF har det udelukkende handlet om, hvordan man kunne gøre det sværere for folk at komme til Danmark.«
Under valget i 2001 lancerede DSU plakaten »Katastrofekurs«. Den skulle ifølge daværende formand for DSU Kristian Madsen advare vælgerne om, at en stemme på Venstre var en stemme på Dansk Folkeparti. Retorikken fortsatte på lignende plakater op gennem 00'erne. Foto: Jakob Dall & Polfoto
Nogle år senere, da SF ville samarbejde med DF om dagpengene, lagde DSU et billede på internettet, der viste Pia Olsen Dyhr og Kristian Thulesen Dahl som brud og brudgom. Over billedet stod der: »Tager han så din ulandsbistand på bryllupsnatten, Pia Olsen Dyhr?«

— Der var en tid, hvor DSU hadede Dansk Folkeparti og deres udlændingepolitik. Hvad er der sket?

»I mange år var DSU så forblændet af raseri mod DF, at vi kom til at svigte vores egne vælgere. Stram udlændingepolitik er ikke højreorienteret. Det handler om at kæmpe for lønmodtagerne og for vores velfærd,« siger 24-årige Morgan Krüger fra Roskilde, der er næstformand i DSU.

»Der findes to slags Socialdemokrater. Dem, der elsker socialdemokraterne mere end de hader DF og dem, der hader DF mere end de elsker Socialdemokraterne,« siger Frederik.

Kaare siger, at Socialdemokraterne ikke længere »har så travlt med at forny sig selv og gøre sig til for den kreative klasse«.

»Det sidste års tid er vi begyndt at stole mere på vores egen identitet og det udgangspunkt, at vi skal se politik fra et lønmodtagerperspektiv,« siger han.
Fundet hjem
Jeg husker en legendarisk DSU-plakat fra 2001, der var lavet som filmplakaten til Titanic, og hed »Katastrofekurs«. Den viste et billede af Anders Fogh Rasmussen som Leonardo DiCaprio og Pia Kjærsgaard som Kate Winslet. Øverst på plakaten stod der: »Fra skaberen af minimalstaten og fremmedhadet.« Den daværende formand for DSU, Kristian Madsen, forklarede dengang, at plakaten skulle advare vælgere om, at »en stemme på Fogh var en stemme på Pia Kjærsgaard«.

Men tiderne har ændret sig. I 2015 lancerede DSU kampagnen »En stemme på DF er en stemme på Løkke.« Det seneste årti er DSU's fjendebilledet gået fra at være DF og fremmedhadet til at være Venstre og nulvæksten. I dag er DSU enig med partiet om, at Socialdemokraterne skal samarbejde mere med Dansk Folkeparti, og i virkeligheden »er partiet ikke så slemt, som vi engang gjorde det til«, som Frederik siger.

Morgan Krüger siger, at Socialdemokratiet er kommet hjem.

Sådan bliver resultatet, når Tulle bedrager vælgerne og finansierer Løkkes skattesænkninger. Danmark har brug for et nyt flertal. Meld dig ind i DSU og kom med i kampen!

Posted by Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) on Wednesday, December 9, 2015

Sådan bliver resultatet, når Tulle bedrager vælgerne og finansierer Løkkes skattesænkninger. Danmark har brug for et nyt flertal. Meld dig ind i DSU og kom med i kampen!

Posted by Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) on Wednesday, December 9, 2015
Ovenfor og nedenunder: To billeder fra DSU's kampagne »En stemme på DF er en stemme på Løkke«. DSU's fjendebillede er i høj grad skiftet fra DF til Venstre i de senere år. Foto: DSU's Facebookside
»Vi har ført en liberal udlændingepolitik op gennem 90'erne, der slog helt fejl. Men traditionelt har Socialdemokratiet ført en stram politik på det her område, og det gør vi nu igen,« siger han.

Rundt om bordet forklarer de, at tiden er en anden i dag end op gennem 00'erne. At Socialdemokraterne bliver nødt til at forholde sig til en ny virkelighed, hvor en stor del af befolkningen er bekymret for indvandringen, og hvor globaliseringen har medført, at presset på de nationale grænser er blevet større.

— Er det ikke populisme?

»Vi er i så heldig en position, at det, der er grundlæggende socialdemokratisk politik, også er det, der er folkelig opbakning til,« siger Frederik og fortsætter, inden jeg når at afbryde.

»Vores velfærdssamfund kræver, at vi har solidaritet og tillid mellem hinanden. Det kræver en eller anden form for kulturel homogenitet at have den tillid,« siger han.

— Det lyder, som om du siger, at det multikulturelle samfund er en trussel for velfærdsstaten?

Frederik tøver. Kaare bryder ind. »Det er en trussel,« siger han og uddyber.

»Du kan ikke have et velfærdssamfund, hvor du er klar til at betale til din nabo, hvis du ikke stoler på ham.«

— Kan man ikke stole på folk, der kommer fra en anden kultur?

»Der er forskning, der viser, at man har mindre tillid til fremmede folkeslag. Det handler ikke om, at de skal spise den samme mad og gå i det samme tøj, men om at de skal købe ind på grundlæggende danske værdier,« siger Kaare.

Frederik påpeger, at integration først og fremmest må være de tilrejsendes ansvar.

»Det er gode, socialdemokratiske værdier som ret og pligt. Uanset om de kommer fra en svær situation, så må de finde ud af, hvordan de begår sig her,« siger han.

Efter to fadøl hver bryder vi op og aftaler at mødes igen dagen efter. Samtalen har overrasket mig. Jeg kan huske dengang, at vi var samlet til DSU-møder i FOA's lokaler i Holbæk og blev enige om, at integration er et fælles ansvar.
Velfærdsstaten før alt
Næste morgen møder jeg 23-årige Christina Krzyrosiak Hansen til morgenmad, efter at hun har holdt dagens første tale i kongressalen om fællesskab og velfærd.

Jeg lærte hende at kende som niårig på hendes forældres gård lidt uden for Holbæk, hvor min pony var opstaldet. På et tidspunkt i teenageårene byttede vi heste og stævner ud med politik i DSU, og vi har været gode venner lige siden. Christina og jeg har for det meste været politisk enige.

Vi spiser et tørt rundstykke med tandsmør til 20 kroner i caféen. Klokken er 10, og kongressen er allerede godt i gang. Rundt om på cafébordene har flere kongresdeltagere taget hul på dagens første fadøl.

Det er Christinas femte kongres. De første år var hun med som DSU'er, men nu har hun taget en anden kasket på, nemlig som borgmesterkandidat i Holbæk. Jeg spørger hende, om hun har ændret holdning i udlændingepolitikken, siden vi begge var aktive i ungdomspolitik.

»Jeg har altid ment, at vi skal tage imod mennesker, der har brug for vores hjælp. Det har ikke ændret sig. De andre har altid sagt, at jeg var den bløde af os, men i bund og grund er det meget simpelt; jeg vil tage ansvar for mennesker.«
Frederik Vad Nielsen, Kaare Dybvad, Morgan Krüger og Christina Krzyrosiak Hansen. De fire nuværende og tidligere DSU'ere mener, at en stram kontrol med antallet af flygtninge og indvandrere, der kommer til Danmark i disse år, er afgørende for at beskytte velfærdsstaten. Foto: Gorm Branderup
— Så du mener det samme som dengang?

»Mine grundlæggende værdier er de samme. Forskellen er, at jeg før i tiden kunne mene alt muligt og sige alt muligt uden rigtigt at skulle forholde mig til konsekvenserne af det, jeg sagde. Nu står jeg og skal kunne forsvare det over for 70.000 borgere i Holbæk Kommune. Hvis jeg ikke var realistisk i forhold til politikken på dette område, så ville vi have et problem i Holbæk Kommune med vores økonomi i dag. Flotte ord og tom snak hjælper ingen,« siger hun.

— Hvordan det?

»Engang troede jeg, at man bare kunne integrere folk, og at det ikke behøvede at koste det store. Det var en nem holdning at have, specielt fordi jeg ikke skulle stå til ansvar for den. Det skal jeg nu. Skal man have en vellykket integrationspolitik, så skal man sætte massive penge af til det. Det har vi gjort i Holbæk Kommune. Vi har afsat midler til at sørge for, at vi kan lave indsatser, der retter sig mod, at flygtninge skal i arbejde, uddannelse og i praktikforløb, men det betyder jo også, at vi ikke kan tage imod et uendeligt antal.«

— Socialdemokraterne har lagt stemmer til at stramme reglerne for familiesammenføring, så flygtninge, der kommer hertil, ikke kan få deres familier herop, før der er gået tre år. Svigter vi ikke mennesker i nød, og er det ikke en hård pris at betale?

»Jo, det er en hård pris at betale. Men Socialdemokratiet skal sætte velfærdssamfundet før alt. Det er det, der bærer hele vores samfund, og det, der gør, at alle mennesker, der bor her i landet, har en fair chance i livet,« siger Christina.

»Hvis vi som socialdemokrater opgiver velfærdssamfundet, så er der ikke nogen, der kæmper for det. Hverken på højre- eller venstrefløjen. Det er os, der som det eneste parti, kan sørge for, at vi bevarer velfærdssamfundet,« siger Christina.
Negerforskrækkede socialdemokrater
Efter frokost hiver jeg fat i Morgan Krüger igen. Han har netop været på talerstolen for at slå et slag for de faglærte og tale om, at Danmark skal have flere til at tage en erhvervsuddannelse. Morgan er selv uddannet slagter, og udover at være næstformand i DSU, er han ansat i Mad Cooperativet på Hovedbanegården.

Jeg spørger, hvad han mente, da han dagen forinden sad på Susan Himmelblå Bar og sagde, at Socialdemokraterne har fundet hjem.

»Den eneste regering, der har lavet et indvandringsstop i Danmark, var en socialdemokratisk regering i 70'erne med Anker Jørgensen i spidsen. Han var en mand af folket. Han boede i en treværelses lejlighed i et arbejderkvarter i Sydhavnen og var formand for Arbejdsmændene. Han kunne godt se, at når der kom så mange fremmedarbejdere til landet dengang, så pressede det hans gamle kollegers løn- og arbejdsvilkår,« siger Morgan og fortsætter.

»Det var arbejderklassen, der stod for skud, når man havde en alt for stor indvandring. At vi flyttede os væk fra Ankers linje, kan vi jo kun begræde i dag, for hvis vi havde stået fast på det, så var Dansk Folkeparti aldrig blevet til noget.«
FAKTA: UENIGHED MED MODERPARTIET
Selvom DSU i dag ligger tæt op af Socialdemokratiets politiske linje, har det ikke altid været sådan. Det gælder generelt for alle ungdomspartierne, at de har været mere radikale i deres udtryk end det folketingsparti, de støttede. Her er tre centrale sager, hvor DSU var uenige med moderpartiet:

NATO: I 1967 skiftede DSU holdning til NATO og blev indædte NATO-modstandere.

EF: DSU kæmpede for et nej ved afstemningen om EF i 1972.

SV-regering: DSU var kritiske over for SV-regeringen i 1970'erne og stillede sig sammen med LO og andre dele af fagbevægelsen som modstander af den. Det fortæller daværende formand Finn Larsen til DSU'eren i forbindelse med deres 90 års jubilæum.
Morgan fortæller, at han selv ville have stemt på Dansk Folkeparti, da han var yngre.

»Jeg følte, at Socialdemokratiet og arbejderbevægelsen var blevet enormt elitære og ikke rigtigt repræsenterede sådan nogle som mig. I frustration over det synes jeg, at DF var sympatiske. Jeg var ikke enig i alt, hvad de sagde, men den der lidt antielitære tilgang, de har til mange ting, den kunne jeg godt lide. Der har Socialdemokratiet flyttet sig tilbage. Vi er ikke i mål, men det går bedre.«

– Hvorfor har du valgt at være næstformand i DSU?

»Dels fordi de er blevet mindre elitære, men også for at ændre det indefra. Den mest socialdemokratiske tilgang til noget er, at man melder sig ind for at ændre på tingene. Det kan man ikke, hvis man bare stempler ud.«

— Hvor adskiller de to partier sig fra hinanden?

»Der er selvfølgelig en gruppe i DF, som før stemte på Fremskridtspartiet, og som er ultraborgerlige, men den gennemsnitlige vælger i Dansk Folkeparti kan man lidt malerisk kalde for en negerforskrækket socialdemokrat. Kan man citeres for det?«

— Ja, det kan man godt.

»Ok, så bare tag det med.«

»Det har ikke noget at gøre med, at de er racister, det har noget at gøre med globalisering, og at den indvandring, der har været de seneste mange år i Danmark, gør dem utrygge, fordi de kan se, at det forringer deres levevilkår. Det er kernen i hele den her diskussion om populisme og Dansk Folkeparti.«
Smagløs selvfedme
Senere samme dag på kongressen sætter Frederik og jeg os ud foran kongrescenteret, hvor træernes skygger i Kildeparken er ved at blive lange. Jeg har altid set Frederik som et forbillede på en ungdomspolitiker. Han begyndte i DSU som tiårig og holdt sin første tale på et landsmøde i Nyborg i 2005, da han var 11 år gammel.

— Hvordan ser du på udviklingen i DSU, mens du har været med?

»Mange af de diskussioner, vi tager i DSU i dag, kunne vi ikke tage for bare tre og fire år siden. Så på den måde har vores bevægelse flyttet sig,« siger Frederik.

— Og hvad er det for nogle diskussioner?

»Det er for eksempel diskussionen om det personlige ansvar, når vi taler integration, og at kultur spiller en rolle, når vi skal integrere folk. I mange år har der været en tilgang, der handlede om, at hvis man bare gav folk en bolig, en uddannelse, et arbejde og et turpas til foreningslivet, så ville alle integrationsproblemer blive løst på et knips.«

— Hvis du ikke længere mener, at det er nok at skabe rammerne, hvad skal man så gøre?

»Vi skal stadig skabe rammerne, men vi skal også slå ned på religiøse fri- og privatskoler, som åbenlyst praktiserer et andet værdisæt end det, vi står for. Jeg går for eksempel ikke ind for kønsopdelt svømmeundervisning. Jeg synes, at det er et problem, hvis mennesker med en anden kulturel baggrund bliver fritaget for religionsundervisning i folkeskoler og på gymnasier, og at vi accepterer, at piger ikke må komme med på lejrture i folkeskolen. Jeg synes, at vi i mange år i DSU har vendt det blinde øje til den sociale kontrol, som finder sted mange steder i de her miljøer,« siger Frederik.

— Var det forkert af DSU at være så meget imod DF i 00'erne og begyndelsen af 10'erne?

»Ja.«

Dansk politiks umage par. Folkesocialister i svime over Thulesen Dahl.

Posted by Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) on Saturday, May 30, 2015

Dansk politiks umage par. Folkesocialister i svime over Thulesen Dahl.

Posted by Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) on Saturday, May 30, 2015
Ovenfor: Det er ikke længe siden, at DSU gik i struben på de partier, der ville alliere sig med DF. Nu gør de det selv. Foto: DSU's Facebookside
— Hvorfor?

»Vi gjorde det, tror jeg, fordi vi nægtede at se kendsgerningerne i øjnene i forhold til de konflikter, der opstår, når forskellige kulturer støder sammen. Og herudover var der en smagløs selvfedme i dele af Socialdemokratiet og DSU, som handlede om, at hvis vi talte partier og mennesker ned, som har et andet syn på integration og indvandrere, så fremstod vi selv som de bedre mennesker med de korrekte holdninger og ordentlige synspunker. Det har spillet en rolle.«

— Hvis I kalder DF for stuerene, risikerer I så ikke at give dem mere indflydelse, og er det ikke farligt, når der stadig kommer sådan nogle udtalelser som Martin Henriksens i Debatten, der står og siger, at en godt integreret dreng ikke er dansk?

»Det tager jeg selvfølgelig afstand fra. Men hvis vi skal stække DF, så skal vi gøre det modsatte af, hvad vi har gjort de seneste 20 år. I stedet for at skubbe dem fra os, skal vi trække dem ind til os og give dem en chance. Vi har set i andre lande, at når de her partier skal ind og tage ansvar, så flygter deres vælgere, for de lever af ikke at tage ansvar. Hvis vi åbner armene mod DF og siger, at de skal tage ansvar, så tror jeg, at det styrker os og svækker dem,« siger Frederik.
Arbejdersange
Om aftenen møder jeg Frederik og Morgan, der skynder sig forbi, tydeligt med alkohol i blodet. I forbifarten når de at fortælle mig, at de leder efter Henrik Sass Larsen for at rose ham for hans tale og klare budskab om mere samarbejde med DF.

Efter den store kongresmiddag tager jeg med gamle og nye DSU'ere og festglade folketingsmedlemmer til efterfest i Aalborgs ungdomspolitiske hus. Her møder jeg en gammel DSU'er fra Aalborg, og jeg spørger ham, hvad han mener om højredrejningen.

»Det er ikke, fordi Dansk Folkeparti er blevet stuerene. Det er bare os andre, der er blevet mere beskidte,« siger han.

Der bliver sunget »Sådan er kapitalismen« dirigeret af folketingsmedlem fra Aalborg Rasmus Prehn, mens øllerne bliver langet over baren. Rummet runger af glade, fulde sangstemme. Jeg kan stadig teksten til sangen (næsten) udenad.
NØD DU ARTIKLEN?
Dagbladet Information 1. oktober 2016

Tekst:
Laura Friis Wang
Foto: Jakob Dall, Gorm Branderup & Polfoto

Kilder til fakta: DSU.net, Dansk Ungdoms Fællesråd, DSU'eren nr. 3 årgang 89 november 2010, Wikipedia

Redaktør: Lotte Folke Kaarsholm
Digital produktion:
Alexander Sjöberg
En måneds gratis Information digital + papiravisen fredag og lørdag

Fra besnakkelse til hakkelse
Socialdemokraterne er i alt for mange år blevet besnakket af RV til at føre en fatal indvandrerpolitik og en asocial økonomisk politik, som har vist sig at trække lange spor i samfundets mentale tilstand og indlejret sig i alt for mange danskeres habitus - så nu marcheres der mod højre for at undgå større ulighed og prøve redde velfærdssamfundet under afvikling ...

Michael Reves, Flemming Berger og Tue Holgersen anbefalede denne kommentar

I ulvetider som disse gælder det om at stå fast. Partiets manglende rygrad gør, at al ting skrider ad Sass til. Utroligt, at en så visionsløs og højredrejet person har fået så megen magt.
Så ovenstående er både nekrolog samt ansøgning om kollektiv optagelse i Dansk Folkebedrag.

Allan Stampe Kristiansen, Søren Johannesen, Flemming Berger, Steffen Gliese, Karsten Aaen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Ernst Enevoldsen

I kunne jo også bare prøve at forholde jer til de argumenter de unge kommer med i artiklen. Men det ville nok være for udfordrende. Så hellere et par sarkastiske indslag, så ekkokammeret kan opretholdes.

Michael Reves, Jan Kauffmann og Peter Møllgaard anbefalede denne kommentar
Jens Erik Starup

Jo, Ernst Enevoldsen, men politikere skal jo dømmes på deres gerninger og ikke på deres argumenter.

Torsten Jacobsen

Er der et eller flere argumenter fra de unge småborgere, som særligt imponerer dig, Ernst Enevoldsen, eller er det muligt at der findes mere end ét ekkokammer her til lands?

Allan Stampe Kristiansen, Søren Johannesen, Steffen Gliese og Michael Kongstad Nielsen anbefalede denne kommentar

Jan Weis nævner de rigtige ting. A er blevet kannibaliseret af liste F & Ø mens man har lagt sig på halen på B (hvor arbejderen aldrig har været hjemme) derfor ser man også at liste O er blevet det naturlige hjem for arbejderen idet den afgørende politiske faktor har været immigrationspolitikken.
Arbejderbevægelsen kan kun sejre ved at udøve realpolitik og fjerne sig fra B's idealer og sætte velfærd over humanisme og import af religiøse elementer

4 spildte år med EL, SF, og RV, fik min politikerlede til at springe ud i fuldt flor. EL havde ikke nosserne til at vælte en regering, der bedrog sine vælgere. Og her snakker jeg ikke om indvandrere.
Det var principielt den grønneste regering, vi nogensinde har haft, men der skete ingen revolutioner her, tværtimod og til fare for folkesundheden.
Nedlæggelse af små folkeskoler fortsatte i en strid strøm og lærerstanden blev voldtaget med et uhørt misbrug af den 'danske model'.
Dagpengeretten til 4 års sikkerhed blev heller ikke indført, selvom der var flertal uden om RV.
Den danske undergrund har altid været, den danske stats ejendom. Det solgte blå Bjarne og GucciHelle også ud af.
Hjemmeplejen, uddannelsesystemet, miljøpolitikken mm blev gjort op i kolde tal. Nogen siger det var en liberal tilgang til tingene hos blå Bjarne, men var det ikke også her Stalin fejlede?!

Så jeg stemte på Alternativet ved sidste valg. Og har jeg hørt deres stemme i miljødebatten. Nope. Har jeg hørt deres stemme i indvandrerdebatten, som de ellers lagde låg på op til folketingsvalget. Jaah..
Det er godt nok bittert, at de nytilflyttede ikke-vestlige borgere ikke kan finde ud af at blande sig ind i samfundet, men skal skille sig ud, så de optager sig langt mere plads i vores bevidsthed, end godt er. Uden hjælp fra dem, ville DF ikke have en berettigelse, og RV ville være et ekstremt liberalt parti A, SF og EL ikke ville røre med en ildtang.

Søren Johannesen, Flemming Berger, Helene Kristensen og Tue Holgersen anbefalede denne kommentar
Kevin Møller Jørgensen

@Jannik Lindkvist
Det hele er blevet kanibaliseret men af DF
Alle partier fra Ø til Å er blevet småracistiske i større eller mindre grad
Grænser ?
Socialismen kender ikke grænser - kun åbne arme !

Ernst Enevoldsen

»Det er dem, der kommer med floskler og ikke forholder sig til virkeligheden. Det er dem, der har en verdensfjern retorik, når det kommer til flygtninge,« siger Frederik. Og det er såmænd meget præcist.
Kommentarfolket - der jævnligt bruger ord som "proletariatet" og "arbejderklassen" her på kanalen - kan ikke rigtigt finde ud af hvordan de kobler det univers sammen med støtten til ubegrænset migration til lokalsamfund i Danmark. Derfor opfinder man bare at det er problemfrit, og enhver iagtagelse om det modsatte støtter holocaust.

Torsten Jacobsen

Ernst Enevoldsen,

Slår man op på ordnet.dk, finder man denne beskrivelse af en 'småborger':

"snæversynet, smålig person der tænker og lever i overensstemmelse med de etablerede værdier"

Det er Socialdemokratiet for mig. Og nu åbenbart også DSU: De 'etablerede værdier' er her Kapitalismen i dens nuværende ham, og en - særdeles uvidenskabelig - protestantisk pligtetik. Det smålige og snæversynede element, er den horrible fantasiløshed, hvormed man med et skuldertræk accepterer status quo. Sans for realpolitik, kalder man vist den slags navlebeskuende snusfornuft. Eller er det bare småborgerlig kynisme?

Du undgik forøvrigt igen - meget behændigt må jeg sige - at forholde dig til de unge socialdemokraters vidtløftige argumenter. Du er måske enig i alt, hvad de unge mennesker her lægger for dagen? Sådan ubetinget? Ingen grund til at stille nærmere spørgsmål ved de grundlæggende præmisser?

Hvem sagde 'Ekko'?

Esben Lykke, Allan Stampe Kristiansen, Søren Johannesen, Flemming Berger, Ann Thomsen, Steffen Gliese og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Kevin Møller Jørgensen

Det er godt nok bittert, at de nytilflyttede ikke-vestlige borgere ikke kan finde ud af at blande sig ind i samfundet, men skal skille sig ud, så de optager sig langt mere plads i vores bevidsthed, end godt er. Uden hjælp fra dem, ville DF ikke have en berettigelse, og RV ville være et ekstremt liberalt parti A, SF og EL ikke ville røre med en ildtang.
Undskyld mig men det der er jo rendyrket racisme!
Hvordan kan du på nogen måder kræve at "indvandrere" skal blande sig i noget som helst ??
Jeg synes i øvrigt vi skal droppe "indvandrere" helt som ord.
Vi er vel alle ligeværdige mennesker !
DFs indflydelse har forpester alle politiske partier

Allan Stampe Kristiansen, Søren Johannesen, Steffen Gliese, Hans Larsen og Tue Holgersen anbefalede denne kommentar

@brian: ja, det er sørgeligt at man ikke bekender kulør før man er valgt ind - og det så derefter falder til jorden. Men det skyldes politik er en karriere og ikke længere er til for at tjene andre.
@ernst: Ja det er et sørgelig mindretal med alt for meget tvtid der prøver at overbevise den almene arbejde om at kulturel blanding er fornuftigt - mens holocaust kortet bliver taget i ed over for alle der rationelt spørger kritisk ind til det.
@kevin: ja men socialismen kræver også at man bliver sekulær - det er der nogle der misforstået. Socialismen må gå til kamp mod religion, især Islam, og genfinde sig selv.

Ernst Enevoldsen

@Kevin: Du har bare opfundet, at racismebegrebet er udvidet efter din egen helt private fortolkning. Så kan du nemlig stemple alle , som er bekymret for feks. den voldsomme import af billig arbejdskraft til danske lokalsamfund - som allerede er under pres - som inhumane racister.
Det svarer præcist til at hvad Israelerne i perioder har gjort, når de skal bortforklare deres overgreb på Vestbredden. Man beskylder bare kritikkerene for at være antisemitter, og så så kan de jo prøve at modbevise det.

Kevin Møller Jørgensen

Lindkvist:
Socialisme er ikke lavet for at gå imod svage minoriteter ! Det er lavet til at gå imod husejere, bolighajer, stor og småkapitalister !
Islam er truet af netop disse - og skal derfor beskyttes !
@Ernst : Du er bekymret for dit eget land og dine egne besiddelser hvilket gør dit argument ikke-brugbart. Alle socialister bør være internationale og ikke tænke på deres egne ting! Åbne grænser - og det kan gå for langsomt !
Alt andet ER racisme

Ernst Enevoldsen

@Torsten Jacobsen: Det de unge DSU'er siger, er at det kan være ødelæggende for et velfærdssamfund bare at åbne grænserne, og at det derfor skal stoppes - feks. ved at få genforhandlet flygtningekonventionerne, lige som vi jo periodisk har genforhandlet vores forhold til EU. Så kan du jo bruge ord som småborger, navlebeskuende, snæversynet, og kapitalisme, for - igen - at undlade at forholde dig til: hvordan åbne grænser kan hænge sammen med omfordeling af værdierne i den danske velfærdsmodel.

Kevin: jeg er tilbøjelig i at give dig ret i at "er de ikke med mig, så er de imod mig" attitude har bevirket at vi desværre ser socialisme slået i hartkorn med Islam - med efterfølgende negativ påvirkning for arbejderbevægelsen idet vi derefter ses som beskyttere af en premiddelalderkultur!
Men dog vil jeg ikke kalde os for racister!

Men Kevin hvordan vil du løse problemet? Jeg hører kun kritik fra dig - men hører ingen løsninger. Det er som at se et interview med Zenia Stampe!

Torsten Jacobsen

Ernst Enevoldsen,

Socialdemokratiets forestilling om et 'velfærdssamfund' - deres 'velfærdsmodel' - er i dag funderet i konkurrencestat, forestillingen om ubegrænset vækst, og en fuldstændig latterlig forestilling om, at migration i det 21. århundrede er et til- eller fravalg, som man som nation eller region selv er herre over. En politik som de sidste mange år har ført os direkte til, hvor vi står i dag: En tiltagende ydmygelse af mennesket.

Og så kigger man sig gudhjælpemig om i lokalet, og finder med selvbehag ud af, at det er verdens fattige, som udgør hovedproblemet. Med mindre de bliver hjemme, selvfølgelig, og vedbliver at acceptere rollen som tandhjul i den maskine, der forsyner os i overbygningen med billige fornøjelser.

Det er småligt og snæversynet at agere sådan. At være så modbydeligt afhængig af materiel overflod og vanens tryghed, at man end ikke kan forestille sig et alternativ.

Mikael Velschow-Rasmussen, Esben Lykke, Allan Stampe Kristiansen, Marie Jensen, Flemming Berger, Herdis Weins, erik winberg, Karsten Aaen, Jens Kofoed, Kevin Møller Jørgensen, Steffen Gliese, Arne Lund og Tue Holgersen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Hvor er socialdemokrater dog dumme, uvidende og verdensfjerne. Jeg vil aldrig kunne stemme på det parti igen, det er ren projektion!
I 1992 var en konservativ regering nødt til at gå af pga. en flygtningeskandale, som man kunne have mistanke om, at befolkningen mente var fornuftig politik; at det ikke var tilfældet, kan man se i dag, hvor konservative stadig lider under den utroværdighed, der bragte partiet ned til en tiendedel af de daværende stemmetal.
Nej, grunden til omslaget i holdningen til indvandrere skyldes det totale knæfald for neoliberalismen, som partiet adopterede fra efteråret 1993! Denne derfra førte pisk-over-nakken på partiets vælgerbase blandt lønmodtagere og folk med svag eller ingen tilknytning til arbejdsmarkedet har skabt en utryghed, der har fået afløb overfor indvandrerne. Havde man fastholdt den klassiske linje, hvor et rigt mindretal måtte affinde sig med at finansiere samfundets fælles interesser, herunder dagpengeret, kontanthjælp til at leve af og andre initiativer, der først og fremmest gav en politik til fordel for den brede majoritet.
Jeg har virkelig svært ved at se, hvad det er for en integration, der har fejlet.

Allan Stampe Kristiansen, Marie Jensen, erik winberg og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar

Steffen Gliese
Undskyld mig men det der er jo rendyrket racisme!
Hvordan kan du på nogen måder kræve at "indvandrere" skal blande sig i noget som helst ??
Jeg synes i øvrigt vi skal droppe "indvandrere" helt som ord.
Vi er vel alle ligeværdige mennesker !
Den har du lige anbefalet og hvad skriver du selv? Er du racist Steffen?! LOL

@Steffen.
Mange kan vi med rette anklage neo-liberalisme for.
Men jeg er bestemt komplet uenig at neo-liberaliisme tvinger folk (drevet af en religiøs bog og ikke Das Kapital) til mord, røverier og voldtægter. Hvad er løsningen? At give dem flere penge, men for hvilken indsats ? Jamen dog. Tydeligvis bør du genopfriske Lenins politik omkring at lade den globale revolution vige til man havde fået styr på eget hus!
Hvis det er verdensanskuelsen hos dig, så forstår jeg at man tillader sig at prøve lovens grænser, for der er ingen pisk, kun gulerod - på humanismens altar!

Steffen Gliese

Jannik, stik imod alle disse påstande om "homogenitet" er Danmark et meget opdelt land, regionalt og socialt. Det har velfærdsstaten prøvet at ændre på - i min barndom ved at alle skulle tale rigsdansk OG at lovene hjalp alle til en rimelig tilværelse (og henad vejen i hvert fald periodevist job).
Under indflydelse af vindene fra England og USA - to lande, som vi intet kulturelt har haft tilfælles med indtil i slut-70erne, da Burger King gjorde sit indtog og der kom engelsksproget kabeltv - fik vi lidt efter lidt en økonomisk politik, der afviklede den personlige frihed og deltagelse, som ellers altid har været et stærkt nationalt træk. I stedet for at spænde erhvervslivet for fællesskabets vogn, blev fællesskabet nu spændt for erhvervslivets vogn - og resultatet har vi i dag med et utåleligt arbejdsmarked, hvor man arbejde for at tjene penge fremfor at løse opgaver bedst muligt.
Og det har kun kunnet lade sig gøre, fordi man hele tiden har kunnet lave det store illusionsnummer med at pege på indvandrere og flygtninge og give dem skylden; men det er ikke deres skyld, det er nogle fejlagtige teorier om samfundet som økonomiens motor, fremfor økonomien som samfundets motor.

Allan Stampe Kristiansen, Marie Jensen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Brian Rosberg, jeg siger faktisk det modsatte: at fordi vores politik med en stadig større grad af lighed blev smadret, blev det for let at påstå, at det var udgifterne i forbindelsen med at modtage folk udefra, der var skyld i besparelserne.
I realiteten var det et ønske om en anden politik, hvor man ikke længere så beskyttelsen af borgerne som samfundets første pligt, men derimod beskyttelsen af erhvervslivet.

@Steffen.
Så du postulerer at de personer der er i landet i dag, og som ikke vedkender sig danske værdier - at de er uskyldige idet man har brugt dem som "scapegoats" ?

Steffen Gliese

Det er trist, at DSU nu glæder sig over den proletariske småborgerlighed, når man tænker på, hvad Socialdemokratiet havde held til at hæve store dele af arbejderklassen op til i de store år, indtil mediekonkurrencen gjorde det muligt at forfalde til laveste fællesnævner. Velfærdsstatens historiske opgave var at gøre tilgængeligt for alle, hvad tidligere kun en privilegeret overklasse havde adgang til. Det gik rigtig godt med det; men da muligheden bød sig, købte pengearistokratiet alligevel befolkningen for bevidstløst forbrug og med retten til ansvarsløst kun at bekymre sig om at tjene penge. Adgangen til det kulturelle fllesskab udeblev igen for rigtigt mange.

Allan Stampe Kristiansen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Jeg kan ikke se, hvad de skulle være skyldige i.

Michael Kongstad Nielsen

Undskyld, men hvad er en slapper?

Allan Stampe Kristiansen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Kongsted. Et mere end 10 år gammelt udtryk klipset fra nettet:
De socialdemokratiske vælgere placerer sig som det eneste parti i en klar midterposition mellem de »globale slappere«, der er positive over for multikultur, globalisering og fri pædagogik, og »de nationale strammere«, der er i den modsatte ende.

Grethe Preisler

@Jan Weis
At tænke sig!
Jeg vidste ikke før i dag, at kvindelige journalistelever med dådyrøjne og 'en fortid som politiske aktivister i DSU' figurerede på listen over truede dyrearter i Kongeriget Danmark på lige fod med pandabjørnene fra Folkerepublikken Kina i Københavns Zoo på toppen af Valby Bakke .... *-*

Grethe Preisler - hvad fabler du om? ...

Søren Johannesen

Hvis vi ønsker at leve i et frit og lige samfund bygget på sandheder og ikke løgne og hemmeligheder, så er det vel uundgåeligt at måtte konfrontere og efterprøve menneskers overbevisninger, ved at afprøve deres holdbarhed i en "realistisk øvelse", eller "virkeligheden" om man vil. For at se om folk er i stand til og ønsker at handle som de taler eller om de kan påvirkes til at både handle og tale anderledes.

Resultatet af øvelsen er indløbet og det har vist sig uendeligt enkelt at påvirke mennesker til at tænke og handle mod ikke bare egne tidligere overbevisninger, men også direkte imod egne interesser. Alt det kræver er blot lidt flygtninge panik og den enorme frygt for at miste! Miste de privilegier som flertallet af verdens befolkning ikke har!

Så frygter du noget, så vær forberedt på at dine holdninger og værdier flyver rundt som frygten blæser. Og glem ikke, at den så kaldte "virkelighed" du mener at hylde kan være et produkt af andre mennesker ønsker om at påvirke om manipulere samfundets holdninger og udvikling.

Hvis vi ikke anvendte og hyldede økonomiske og fysiske krige som middel til at opnå vores mål, så ville forsvindende få mennesker på denne planet have ønske om eller interesse i at bo andre steder end præcis der hvor de var. Og selv om nogle skulle ønske at flytte til et andet land, ville det ikke være noget problem, for flere mennesker i et sundt system og økonomi ville være en gevinst. Kun et usundt system ville se det som en belastning.

Revolution er præcis det! - omdrejning af det eksisterende - en omfordeling af rollerne mellem undertrykkere og undertrykte, men i præcis det samme system. Jo tættere på magten man kommer jo større risiko for at ende som reaktionær. Det er derfor formålsløst at kigge til mennesker, som drages af magt, efter løsninger og forandringer. For de ønsker IKKE reelle forandringer, men blot en ændring af rollerne.

Evolution er noget helt andet og derfo hører vi aldrig om det fra de folkevalgte. For det ville kræve, at de nåede til den erkendelse at deres rolle og systemets indretning er kontra-konstruktivt i forhold til at skabe et frit og lige samfund.

DSU er på barrikaderne igen!
Men denne gang i et panisk forsøg på at beskytte deres privilegier.

"We hold this truth to be selfevident, that all men Arne created equal".
- men helt selvindlysende er det vist ikke.

Tanken skaber følelsen som skaber virkeligheden og ikke den anden vej rundt.
Apokalypsen er her allerede, alsløringen af vores selvbedrag!

Mikael Velschow-Rasmussen, Allan Stampe Kristiansen, Niels Duus Nielsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Jan Weis, 02.oktober, 20l6 - 21:47:
"Grethe Preisler - hvad fabler du om?"

Det københavnske ordenspolitis undertrykkelse af herboende tibetanske dissidenters ret til at vise flaget for Folkerepublikken Kinas repræsentant på statsbesøg i Dronningeriget Danmark i det herrens år 2014. Da 'Rød Blok' med socialakrobaten Helle Thorning-Schmidt som statsmedister stadig var i besiddelse af 'nøglerne til maskinrummet på Christiansborg'.

Det var da ellers noget af et 'issue' for systemkritikerne på nærværende dagblad i tiden, som fulgte, indtil de unge og gamle løver fra Lars Løkke Rasmussens 'Blå Blok' i sommeren 2015 vendte frygtelige tilbage til ministerkontorerne igen med medlemmer af Dansk Fjollepartis udvidede folketingsgruppe som 'parlamentariske støtter' og 'co-piloter' på førersæderne i cockpittet på speedbåden 'Margrethe III af Danmark' med kurs mod Det Kaspiske Hav.

Grethe Preisler, 22:57,
nu du nævner, så det erindres det tydeligt, at tibetanere lige netop var dit tema – men vi må alligevel hellere blive ved artiklens emne for at prøve holde os flydende lidt endnu – citat fra artiklen: -
DSU går ind for at oprette flygtningelandsbyer ved Europas grænser, hvor krigsflygtninge kan få beskyttelse, få retten til familiesammenføring, og hvor børn kan modtage undervisning.
Så ”Barken Margrethe af Danmark” skal vel næppe sendes med landpost til Det Kaspiske hav, men kan nøjes med at anduve f.eks. Santorini, aflevere sorte bådflygtninge og hente evt. sent ferierende sommergæster inden på tirsdag og sætte kurs mod den danske galeanstalt med den dyrebare last …

Philip B. Johnsen

DSU går ind for at oprette flygtningelandsbyer ved Europas grænser, hvor krigsflygtninge kan få beskyttelse, få retten til familiesammenføring, og hvor børn kan modtage undervisning.

Gad vide om de lyse hoveder har tænk på, hvad det vil koste med skole til tusinder, titusinder eller hundredetusinder elever på tyve sprog bøger og undervisningsmateriale på formodentlig på hvert deres modersmål, sygehuse, praktiserende læger, apoteker osv, og i tillæg bliver flygtningene ikke gavnlige skattebetalende privat ansatte, bidragende til det socialdemokratiske EU evigt voksende BNP, men har sansynligvis udsigt til 70 år på overførselsindkomst.

Ja det er DSU politisk vision, der vil noget.

Steffen Gliese

Hele tanken om, at et vist mål af indvandrere og flygtninge skulle ødelægge sammenhængskraften, er en ubevist påstand, som idealiserer velfærdsstatens fællesskab meget mere, end der er belæg for.
Der er jo tale om det, vi kalder et "forestillet fællesskab", som giver den enkelte et fripas til i høj grad at realisere sig selv og egne tilladte forestillinger og aspirationer indenfor samfundets rammer, og at det skulle være anfægtet eller udfordret er kun et skalkeskjul for den umoralske slavedrift, vore politikere har påført os over årene, og som Zetland beskriver så glimrende i dag: at man simpelthen har opgivet at udvikle mekanismer til rimelig fordeling af samfundets betydelige overskud og derfor alene kan finde ud af at kræve pligter udført af befolkningen til gengæld for det daglige brød. Det er den logik. som alle disciplinære og autokratiske systemer gennem tiderne når frem til, fordi de ikke håndtere mangfolkdighed.

Allan Stampe Kristiansen og Søren Johannesen anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

@Jan Weis
Tænk, jeg troede ellers, at "Barken Margrethe III af Danmark" for længst var sendt til omkalfatring i Kommissionsformand Jean-Claude Junckers tørdok i EU-føderalisternes pendant til Capitol Hill i Washington DC for radikale pæreskuder fra Frederiksholms Kanal med orm i spanterne ... ;-)

Philip B. Johnsen

Der ikke en DSU'er eller politiker fra de voksnes parti, der i deres vildeste fantasi vil tillade, at blive sat i en situation, hvor de offentligt skulle svare reelt på en løsningsmodel, der behandler de udfordringernes underliggende årsager, det er taburetklistret for dårligt til.

De holder sig til det sikre:

"Vores velfærdssamfund kræver, at vi har solidaritet og tillid mellem hinanden. Det kræver en eller anden form for kulturel homogenitet at have den tillid."

Oversættelse til Folketingets såkalte realpolitik:

Sparke nedad i flok, som selvbestaltede overmennesker.

Allan Stampe Kristiansen, Steffen Gliese og Marie Jensen anbefalede denne kommentar

Philip Johnsen : ang : Gad vide om de lyse hoveder har tænk på ... ' så synes den sidste del deraf faktisk at være lige præcist det de har tænkt på. Babylonsk sprogforvirring er i øvrigt afskaffet nu om dage og ad omveje erstattet af en vestjysk sprogtone kaldet 'engelsk'

Steffen Gliese

Hvad er det dog for noget vås, Michael Pedersen?! Jeg kan simpelthen ikke tænke på den måde, for realisme må jo være, hvordan ting er, og de er sådan, at der er nogle flygtninge i verden, der skal undsættes til samfund, hvor de ikke forfølges, og dér kan genoptage en almindelig dagligdag.
Det har været svært med det, fordi dansk flygtningepolitik i mange år slet ikke fandtes og under omstændigheder gik ud på at være så katastrofisk og undtagelsesagtig som muligt.
Det ser ud til, at det bliver anderledes med syrerne; men ellers gjorde flygtningene jo fyldest ved at sætte mange danskere i arbejde i centrene, ligesom de gennem tiderne har udfyldt mange andre roller, som har været politisk belejlige, ikke mindst som syndebukke.

Allan Stampe Kristiansen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Der er ikke politisk handling i EU, på de underliggende problematikker, der kan reducere indstrømning og jeg formoder, at det kan blive begyndelsen på enden for EU.

I den forbindelse kan situationen i Storbritanien nævnes, hvor Storbritanien går imod resten af Europa, med genindførsel af demokrati, men Theresa May vil formodentlig finde prisen høj, hvis ikke EU går i opløsning, på den voksende indstrømning fra Afrika og vores krige, men jeg syntes det bør nævnes, at Theresa May's Udenrigsminister Boris Johnson’s tale om det liberale markeds velsignelser 'motoren for Storbritanien med The City of London verdens finanscentrum i spidsen', men Storbritanien kan komme til, at betale dyrt for brexit og tabe stort til EU, hvis der ikke kommer en fornuftig handelsaftale med EU.

Det bliver dog kun til virkelighed, hvis EU imod alt forventning, ikke bryder sammen under voksende fremmedhad, afskaffelse af demokrati og et Frankrig, der formodentlig med stort flertal efter præsidentvalget i 2017, følger Storbritanien ud af EU og det med et formodentligt, et meget større flertal af vælger bag beslutningen.

De menneskeskabte klimaforandringer, som den rige del af verden har 99% af ansvaret for, er af UN/FN estimerede til, vil resultere i 200-250 millioner klimaflygtninge i verden de kommende få årtier, politikere i verden, lader fortsat som luft.

Bryder EU sammen, så kommer bådflygtninge op langs alle Europa's kyster også de danske.

PS. DSU’er eller politiker fra de 'voksnes parti', burde se lidt på, hvad Jeremy Corbyn går og foretager sig, bagved Theresa May's Udenrigsminister Boris Johnson, under talen hvor de to, beskrev vejen ud af EU, var der skrevet en tekst på vægen, hvor der stod.

A Contry that works for everyone

Det er sikker en rigtig god idé, da det sansynligvis var årsagen til brexit.

Fattigdom i underklassen:
I Storbritannien er de rige fra 2007-2015 blevet 64% rigere og de fattige 57% fattigere.

The Independent
http://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/britains-divided-decade-t...

Philip B. Johnsen

Sorry her er et link der virker:
I Storbritannien er de rige fra 2007-2015 blevet 64% rigere og de fattige 57% fattigere.

The Independent
http://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/britains-divided-decade-t...

Mikkel Nielsen

Det er godt nok bittert, at de nytilflyttede ikke-vestlige borgere ikke kan finde ud af at blande sig ind i samfundet, men skal skille sig ud, så de optager sig langt mere plads i vores bevidsthed, end godt er. Uden hjælp fra dem, ville DF ikke have en berettigelse, og RV ville være et ekstremt liberalt parti A, SF og EL ikke ville røre med en ildtang.

Det er ligepræcis sådanne holdninger der er en af forklaringerne på de problemer vi har. Sådanne holdninger skaber modborgere og unødvendig kategorisere og stigmatisere af folk med andre rødder.

Folk skal ikke assimilieres som er det du ligger op til, folks forskellighed skal omfagnes, accepteres og forstås. Man skal lytte og anerkende den kulturelle mangfoldighed, noget vi i DK aldrig har været i stand til, i stedet har majoriteten i den grad benyttet sig af sin definationsmagt og med vold og magt beskrevet hvorledes andre kultur er, hvordan folk opføre sig fra andre kultur og hold fast på en tro om at de nærmest er determineret og fastlåst i en form for uforanderlighed fordi man har en blind tro på kulturens uforanderlighed. Det er med andre ord et temmelig mekanisk syn på andre.

Man skaber en os og dem, dette har den konsekvens at folk pga. kategoriseringen, stigmatisering og den måde vi har beskrevet dem ensidigt på er endt i et modsætningsforhold, hvor de stigmatiserede har påtaget sig den kategorisering der har været fra det omkringliggende samfund.

Dette skaber selvsagt problemer, problemer vi selv bære er hovedansvar for, men som kære politikere i høj grad prøver at skyde fra sig ved endnu mere kategorisering og stigmatisering af de allerede stigmatiserede, det er skruen uden ende, en Titanic dømt til at støde ind i et isbjerg!

Steffen Gliese

Lige nøjagtigt, Mikkel Nielsen. I det danske demokrati stiller alle særkrav, og vi opfylder dem gladeligt. Det private liv invaderes af folk, det ikke kommer ved, mens det offentlige liv forsømmes.
Alt forandrer sig hele tiden, og det tog danske jøder 300 år at falde ind. Det kommer det ikke til med muslimerne, dertil er det moderne samfund alt for integrerende, heldigivs.
Hvis, Mikkel Nielsen, du er på Facebook, kunne du så ikke slå den kommentar op dér, så vi kan dele den, det er noget af det mest rammende, der længe er skrevet om indvandrerne.