Læsetid: 1 min.

Giv bamser til de gode børnehaver

Familieministeren opfordrer de danske kvinder til at få tre børn. Regeringspartneren Venstres familieordfører Inger Støjberg vil hellere lokke flere børn frem med mere fleksibel pasning og benchmarking af børnehaverne
10. marts 2007

- Inger Støjberg, hvorfor bakkede du ikke op om familieministerens opfordring til, at hver dansk familie skal have tre børn, når vi kan se, at vi vil få stor mangel på arbejdskraft i de kommende år?

"Det er en meget relevant problemstilling. Fødselstallet rasler ned overalt i Europa, men direkte at opfordre folk til at få et bestemt antal børn, synes jeg ikke vi skal, så får vi jo kinesiske tilstande, hvor staten opfordrer til kun at få et barn."

- Hvad vil du så gøre ved, at danskerne ikke får så mange børn, som de rent faktisk gerne ville?

"Jeg tror, der er brug for mere fleksibilitet i pasningstilbuddene. Hele vores arbejdsliv har jo ændret sig med flekstider og hjemmearbejdsplads, men pasningen er stadig indrettet på at vi lever i industrisamfundet. Derfor synes jeg i højere grad, at pengene skulle følge barnet, så forældrene selv kunne skrue deres helt egen pasningstilbud sammen med f.eks. barne- og aupairpiger, der kunne passe børnene derhjemme uden for almindelig åbningstid."

- Forældrene efterlyser i forbindelse med denne debat bedre pasningskvalitet. Aupair og barnepiger repræsenterer vel ikke ligefrem kvalitet?

"Det skal være op til den enkelte at bedømme, hvad der er kvalitet. Jeg tror, at mere selvbestemmelse omkring pasning vil betyde øget kvalitet for mange forældre. Derfor så vi også gerne, at børnehaverne bliver benchmarket. Ligesom restauranterne får stjerner, så skal daginstitutionerne have bamser for, hvor gode de er, så det bliver muligt for forældrene at vælge de bedste børnehave."

- Hvordan skulle bamser gøre daginstitutionerne bedre?

"Kommunerne ville langt hurtigere får øjnene op for, hvor der er problemer og hvilke institutioner, der trænger til et løft. Omvendt kan de gode institutioner inspirere de andre til, hvordan tingene kan gøres."

- Ville det ikke være bedre at bruge penge på bedre pasning fremfor mere kontrol?

"Jeg tror ikke, der mangler penge på daginstitutionsområdet. Vi har lige brugt masser af penge til at nedsætte taksterne på forældrenes betaling til pasnignsordningerne. "

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu