Læsetid: 3 min.

Den offentlige sauna

Når den globale opvarmning rammer os, er der noget at lære af bøsserne - dyrk den offentlige seksualitet
Moderne Tider
9. marts 2007

Den logiske konsekvens af årtusindets måske varmeste sommer - vel at mærke her til sommer - må være:

Man bliver nødt til at smide tøjet og udnytte situationen til at lære noget af bøsserne, nemlig den offentlige seksualitet.

Det har alle dage været en kendsgerning, at bøsser mødes i parker og andre offentlige steder for at have sex. Man kalder det cruising, som udover sine duvende referencer også hentyder til det at rejse rundt uden at have en bestemt destination. Rundt om i landet findes der forskellige rastepladser, toiletter og parker, som frekventeres før, under og i nattens løb af mænd som leder efter sex, oftest med andre mænd.

En mental grænse

Det kendteste sted i Danmark er vel H.C. Ørstedsparken i København, hvor der dog er blevet trimmet godt ud i buskadset de sidste par år, så de tidligere bladaflukker til blandt andet offentlig privathed nu kun eksisterer som blottede træstammer. At bøsserne bare skulle kneppe uforbeholdent videre selv ved blottede stammer er en selvfølge. Og det sker da også stadig, men kunne ske i meget større stil... men, det går jo ikke. Sex hører ikke til i det offentlige rum. Man må ikke blotte sig offentligt, da det kan overskride andres grænser, som ikke kan være andet end mentale.

Min verden ser helst sådan ud: Jeg tager en spadseretur, og når hovedet drejes til portene, buskene og sikkerheden under bænkene, ses de par, grupper og solister, som har lyst til sig og hinanden. Jeg glæder mig over denne lyst, for der kan ikke være noget ubehageligt ved, at mennesker, der gerne vil have hinanden, også gør de ting ved hinanden, som de godt kan lide.

Og hvis de så har lyst til at gøre det i det offentlige rum, skal det da bare gøres. Vel at mærke så længe de nydende ikke påkræver mig min ytren, min deltagelse, eller at jeg på anden måde skal involveres fysisk. At man kan få overskredet en grænse ved at se sex i offentligheden, har ikke noget med de sexdyrkende at gøre.

Grænsen, der overskrides hos betragteren, er ikke fysisk, men mental. At det kan føles fysisk er en anden sag, som helt og aldeles afhænger af netop betragteren.

Plads til alle

Mange vil sige, at de da heller ikke har lyst til at se på kopulerende/elskende/knaldende medborgere, når de går i supermarkedet eller sidder på restaurant. Hvis jeg på en restaurant ikke ville være i stand til at spise min mad grundet flyvende glidecreme, eller min samtale blev forstyrret af høje hyl, ville jeg vende mig og bede dem ramme rigtigt med glidecremen eller dæmpe sig lidt, så alle kan få det ud af rummet, som de gerne vil have. Ligesom jeg ville gøre i enhver anden situation. De, der vil tale og spise - og de, der vil have sex. Der skal være plads til os alle, og lige nu er der ikke rigtig plads til dem med seksualiteten strittende i offentligheden.

Ah! eller adr!

Så det er heldigvis her, solen begynder at skinne med en sådan ihærdighed, at havet bliver meget varmt. Gader og plæner koger, og der er ikke andet at gøre end at smide tøjet. En masse nøgne mennesker vil bevæge sig rundt omkring i landet til sommer; mennesker som ikke er vant til at være nøgne i offentligheden, og derfor er lidt generte. Der er altså ingen grund til at pege fingre ad dem, eller for den sags skyld bede dem tage tøjet på igen. De har bare lyst til sex, at blive berørt og berøre, måske på bløde underlag, men muligvis også op ad svalende mure i skyggen.

Sådan burde det hænge sammen: At ligge i en seng med gummibeklædt overflade til en stor bøssesexfest med 2.500 mænd over det hele et sted i udlandet, lave en joint med en god ven, mens vi taler liv, levned og fuldkommenheder, og de kneppende omkring os bruger vores knæ og lår som støtte, mens de bliver kneppet. Når vennen og jeg er færdig med jointen og rejser os for at gå ind i et andet rum, fjerner de kneppende bare hænderne fra vores knæ og lår og bruger nu væggene som støtte.

Jeg ville ønske, at flere sagde: Aaahh, der kneppes i parken, i stedet for det gængse: Addrr, se hvor de knepper.

Baltazar Castor er redaktør af Panbladet

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her