Læsetid: 4 min.

You'll never walk alone

Overblik. Selv om Liverpool kan glemme alt om triumf i Premier League, var der til gengæld grund til at skråle højt tirsdag aften, da holdet bankede FC Barcelona ud af Champions League
Moderne Tider
10. marts 2007

Bortset fra tømmermænd og ru hals efter kollektiv sang på lægterne vågnede 45.000 Liverpool-tilhængere onsdag morgen med fryd i erindringen. Aftenen forinden havde de på Anfield Road overværet Rafael Benitez' mandskab banke mægtige FC Barcelona ud af Champions League. Ganske vist tabte de 0-1 på et sent mål af indskiftede Gudjohnsen. Men drengene fra Merceyside var ligeglade. To uger forinden og i halen på tykt sladder om internt slagsmål mellem Craig Bellamy og John Arne Riise var det blevet til 1-2 på Camp Nou. Taktisk kløgt og ægte britisk fightervilje vandt over spansk ekvilibrisme.

Nye generationer kan ikke huske det. Men oprindeligt er Liverpools slagsang, "You'll never walk alone", taget fra musicalen Carousel. Senere blev den et stort hit med Gerry and the Pacemakers. Dengang i 60'erne var Celtic og Fulham de første til at omdanne sødsuppe til ornamental massebrølen. Musikken stopper, når de bredbrystede englændere når omkvædet. "Walk on, walk on, with hope in your heart - And you'll never walk alone".

Sådan lyder det, når den indre kordreng frydes over de høje toner i 'never' og den fikse krølle på 'alone'. Verset er som skåret efter Liverpools bedrifter.

"When you walk through a storm - Hold your head up high - And don't be afraid of the dark -At the end of a storm - There's a golden sky".

Hold ud

Liverpool har forlængst afskrevet håbet om triumf i Premier League. Manchester United er over alle bjerge, og Chelsea har både spillemæssig bredde og økonomisk dybde til konstant at være ét skridt foran. Men i tirsdags red man på stormen og holdt hovedet højt. Anfører Steven Gerrard var verdens bedste winger. Benhård opdækning i de bageste flanker og en fleksibel midtbane af lige dele defensiv mur og offensiv katalysator knækkede Barcelonas hårdtprøvede rotationer og efterlod Messi, Ronaldinho og Deco hovedrystende og isolerede i et ellers eventyrlystent 3-4-3-system.

Daniel Agger fryder sig. Men når rusen har lagt sig, bør Liverpool også spørge sig selv, hvorfor de ikke vandt kampen på Anfield. De var uheldige med træværket flere gange. Men det var Ronaldinho også, der kunne have gjort det til 2-0. De røde burde have sejret med mindst tre mål. Spanske storhold trevler op i misforstået individualisme og mangel på positionsspil. Til gengæld scorer de på de få chancer, de får. De engelske teams tonser løs i angrebet, står fantastisk over hele banen, men til trods for deres hurtighed på flankerne, dybe pasninger og fysisk dominans svigter præcisionen ofte på de allersidste meter.

Bayern München har fået nyt liv i Bundesligaen, og Real Madrid, som var på besøg i Allianz Arena's futuristiske heksekedel onsdag aften, overlever i disse dage på grund af Barcelonas lige så vakkelvorne bedrifter. Afsættet var 3-2 i den første ottendedelsfinale. Aviserne holdt gryden i kog med sagen om Mark van Bommel. Til gengæld havde både Salgado og Carlos fra den spanske hovedstadsklub antydet, at hollænderens bad boy-attituder - en aggressiv, seksuel hilsen til det spanske publikum - var mere medielir og opgejlen til returkampen i helvede end uintelligent adfærd midt i dystens moment.

Nu skal Bommel som straf fortælle skoleelever om fair play.

Og mon ikke Carlos faldt til jorden med et brag i München. Efter bare 10 sekunders spil fumlede den garvede brasilianer, som i lighed med Raúl kan prale med tre Champions League-trofæer, bolden i Bayerns fødder, der med lynets hast driblede en koldt eksekverende Roy Makaay helt fri.

Derefter lignede matchen en gentagelse af Barcas mareridt. Fernando Gago dirrigerede Madrids midtbane med en erfaring, som slet ikke passer til hans unge alder, men indsatsen blev forpurret af gumpetunge Emerson og Diarra. Boldene fik adresse bagud, Raúl gik i panik og løb ned i banen, og Nistelrooy lignede vanen tro en arbejdsløs hollænder. Midt i anden halvleg headede Lucio en fuldtræffer til 2-0 på Willy Sagnols hjørne. Og så vågnede træner Fabio Capello.

Der Alte

Ind med Guti, ud med Emerson. Intro Cassano, som den italienske skandaletræner pludseligt havde taget til nåde efter lang tids forvisning fra truppen. Ind med Robinho, der søndagen forinden havde vist sublime takter mod Getafe. Madrid maste på med alle midler, og et sent straffespark, dygtigt udført af Nistelrooy, frigjorde Sergio Ramos, der i sin frygtløse energi gjorde tilværelsen hed for Der Alte, Oliver Kahn.

Men Bayern slap med skrækken og kan sammen med Liverpool gnægge over at have slået den økonomiske fodboldverdens nummer et og to ud af den glamourøse turnering. Næste stop for spanierne er arvefjendeopgøret i aften på Camp Nou. Imens er ledelserne i Barca og Real Madrid i fuld gang med krisehåndtering og jagten på næste sæsons superstjerner. Og de har sikkert også skrevet første udkast til fyresedler. Frank Rikjaard og Fabio Capello er færdige mastodonter i Spanien.

Gerrard kan juble som klodens bedste i tirsdags. Chelseas Ballack er en forløst mand efter sejren over Porto. Og Ferguson kan føje endnu en vinder til kataloget efter Uniteds samlede sejr over franske Lille. I Spanien gik Valencia videre efter en målløs match mod italienske Inter. Men på en pinlig måde. Efter dommerfløjt for spillerne i flæsket på hinanden, og værst gik det ud over Inters Nicolas Burdisso, som brækkede næsen efter den bænkede Valencia-spiller David Navarros knytnæveslag.

Hvorfor al den snak om doping? I Champions League's vind-eller-forsvind-koncept er der nok adrenalin til at fylde et helt apotek. I 90 minutter bliver alt afgjort, og agressionernes efterspil gør Navarro til en tåbelig taber i et spil, der, som man siger, betyder mere end liv og død. Også i et storsyngende Liverpool.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her