Læsetid: 2 min.

Starr-journalistikkens indtog

Nidkærhedens triumf. Hvordan kan man overhovedet som journalist finde på at grave i, om Naser Khader har set Elsebeth Gerner med tørklædet det ene eller det andet sted?
Moderne Tider
25. maj 2007

Om en uge har TV 2 News sendt i et halvt år, og hvordan har det så været? Fint! Man kommer hjem midt om natten, trykker på knappen og får det sidste nye lige ind i stuen. Seertallet ligger ifølge Gallup p.t. på 90.000. Det er for lidt, mener nogle, ligesom kanalen er anklaget for at gentage sig selv i et væk, men man skal jo ikke sidde og glane, og faktisk er der en rigtig blanding af gentagelser og opdateringer.

Kanalens anden store berettigelse er at være til stede ved større begivenheder i længere tid. Forleden sendte man live fra Bill Clintons tale i Århus.

Efter at have skamrost Mærsk og B&O talte ekspræsidenten henført om bæredygtighed og vindmøller. Clinton viste sig at være næsten lige så stor en taler som Informations Ejvind Larsen, men også kun næsten.

Hele svineriet

Apropos Clinton. Dagen før havde TV 2 News et langt indslag om, at Naser Khader var taget i en løgn, for det "hang simpelthen ikke sammen", når Khader påstod, at han havde set Elsebeth Gerner med muslimsk tørklæde på både dansk og arabisk tv på et hotelværelse i Boston.

TV 2 havde fundet det relevant at undersøge 'sagen' med borende journalistik og hele svineriet. Hotellet kunne ikke tage arabisk tv, fandt man ud af, og hverken TV 2 eller DR havde solgt billederne videre. Altså løj Khader.

Khader udsendte en pressemeddelelse, hvor han konstaterede, at han med sikkerhed havde set billedet enten i tv eller over nettet.

Fejlfinderi

For man kan jo se tv på nettet, en mulighed, den borende journalist ikke havde taget højde for. Kan billedet af Gerner med tørklædet være sendt ud via billedbureauer til alverdens tv-stationer som fastbillede og som sådan vist på tv?

Efter at forskellige udspurgte havde udtalt, at det nok kunne skade Khader rent politisk at tale usandt, døde historien en stille død.

Spørgsmålet er: Hvordan kan en journalist eller en redaktion overhovedet få den tanke at ringe til hotellet? Har nogen plantet oplysningen? Er den relevant? Det er den jo ikke. Nidkærhedens triumf.

Det var umuligt andet end at komme til at tænke på den særlige anklager Kenneth Starr, der i sin tid var ansat til for en umådelig hyre at finde fejl hos Bedroom-Billy.

Samuelsens tur

Så var der også Anders Samuelsen. Han er den danske Europa-parlamentariker, der har sendt afbud flest gange til afstemninger i parlamentet.

Vi er nået til anden bølge i mediebehandlingen af Ny Alliance. Efter den første meget positive modtagelse følger nu tilsværtningen.

Om det var TV 2 News eller TV 2 Nyhederne, der havde indslaget, er ikke helt til at sige, eftersom de nogle gange samkører nyhederne. Det kan også have været TV Avisen. Nogle gange kan det være svært at erindre, hvor man har set hvad. Det kan også have været på nettet.

I al fald var Samuelsen i stand til at redegøre for hvert minut i sit politiske liv. Tre af de dage, han anklagedes for at have skulket, havde han således deltaget i et endnu vigtigere internationalt topmøde, osv.

Derpå blev det antydet af studieværten, at han nok måske misbrugte sin sekretær i EU til også at arbejde for Ny Alliance, ligesom han måske og eventuelt samkørte partiet og EU-kontorholdets budgetter? Studieværten var forhåbningsfuld, men også den 'sag' døde en stille død.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her