Læsetid: 3 min.

Den dag jeg får kummefryser

Formanden for Women in Film and Television, Katrina Schelin, bliver helt munter ved tanken om en kummefryser og ser det som sin største fejl, at hun tror, at alt kan fikses, hvis man handler
Moderne Tider
15. juni 2007
Formanden for Women in Film and Television, Katrina Schelin, bliver helt munter ved tanken om en kummefryser og ser det som sin største fejl, at hun tror, at alt kan fikses, hvis man handler

- Hvad er dit mest udtalte karaktertræk?

Pragmatisme. Kedeligt, men desværre sandt. Tjekkede lige med min bedste veninde, og hun var så sød at sige, at det mest kendetegnende er, at jeg er en meget loyal ven, men derudover var hun enig i pragmatisme.

- Hvad er din yndlingsbeskæftigelse?

Udfordrende samvær med mennesker face to face eller via kulturprodukter.

- Hvilket teknisk hjælpemiddel vil du nødigst undvære?

Ville have meget svært ved at fungere uden netadgang og mobiltelefon. 2/3 af min hverdag er jeg på net eller mobil. Er ellers ikke den store forbruger af tekniske hjælpemidler. Glæder mig dog til den dag, jeg bor så stort og er så rig, at jeg kan have vaskemaskine og opvaskemaskine. Kan også blive helt munter ved tanken om en kummefryser.

- Dine helte og heltinder i det virkelige liv?

Kærlige provokatører, fantaster og feminister. Har et blødt punkt for mennesker, der bryder med normerne. Jeg er så ufattelig heldig, at der ikke findes et eneste menneske i min omgangskreds eller min nærmeste familie, som jeg ikke beundrer og bliver inspireret af. Skal jeg fremhæve nogle kendte, kunne det være Lotte Svendsen, Susan Sarandon, Tori Amos, Cindy Sherman og Minna Groos.

- Hvad har været dit mest kontroversielle valg i livet?

De er blevet taget i privaten - i mit kærlighedsliv.

- Hvornår føler du dig mest misforstået?

Når folk opfatter det, at jeg er feminist som et udtryk for puritanisme, mandehad og manglende humoristisk sans.

- Hvad er din største bedrift?

At få det at have en ordentlig hverdag med min datter, at lave frivilligt kønspolitisk arbejde og passe et spændende job til at hænge sammen og være et nogenlunde harmonisk menneske samtidig.

- Dine største fejl?

At jeg tror, at alt kan fikses, hvis man handler.

- Din drøm om lykken?

At komme til at opleve min datter have et liv, hun er glad for. Og selv, i jævnlige perioder i resten af min levetid, fortsat føle mig lystfuld og nysgerrig på livet i både hjerne og krop.

- Din sindsstemning netop nu?

Lettelse over en veloverstået prisuddeling i lørdags. Der ligger mange måneders usynligt arbejde bag så stort et arrangement og det hele bliver fyret af på et par timer. Det er WIFT's vigtigste vindue til verden, så det betyder virkelig meget, at det hele efterlader et godt indtryk af foreningen. Selv om det selvfølgelig skyldes detaljeret planlægning og petitesserytteri, så føles det alligevel som et lille mirakel, at alt klappede. Prismodtagerne, sponsorer og deltagere har givet udtryk for, at de var glade og medierne greb bolden og WIFT fik startet en debat om, hvad vi kan gøre for at få ligestilling i den danske film & tv-branche. Kunne ikke have håbet på et bedre resultat.

- Hvilken dyd er den vigtigste?

Lige dele åbenhed og nærhed.

-Hvilket kunstværk (bog, film, teater, maleri, etc.) har haft størst betydning for dig?

Jeg blev rørt på rigtig mange planer, da jeg for en 7-8 år siden oplevede den amerikanske poetryslamer Stacey Ann Chin i København. På en times tid nåede jeg at græde, grine, græmme mig og blive inspireret både privat og politisk.

Jeg er så imponeret og fuld af ærefrygt over den på én gang skrøbelig og kraftfulde kvinde.

- Hvad betragter du som din største ulykke?

Gode veninders alt for tidlige død.

- Dit motto?

Hellere blive sent oppe end at gå tidligt i seng og gå glip af en oplevelse.

Livet på spidsen er Informations poesibog, hvor en ny person hver uge skriver svar på en række faste spørgsmål

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her