Læsetid: 1 min.

Gyserfilm - en deltagersport

Gyserklassikeren 'Poltergeist' fejrede sit 25 års jubilæum tidligere på måneden og er stadig lysår forud for mange nutidige genrefæller
Moderne Tider
29. juni 2007

At komme stærkt fra start er vel vigtigt i alle henseender, men essentielt når det kommer til gyserfilm. Det er i de indledende scener, at instruktøren skal overbevise os om, at hovedpersonerne og deres skæbne er værd at engagere sig i. Hvis det kikser, lades man kold, når de i bogstavelig eller overført betydning får kniven på struben.

Som det fremgår af min anmeldelse af The Hitcher, udebliver enhver form for indlevelse i filmens figurer. Det samme gjaldt den franske gyser Them, som jeg anmeldte for nylig. Skønt ingen af de to films instruktører mig bekendt læser nærværende klumme, kan jeg ikke dy mig for at minde om præcis hvor effektivt, det kan gøres. Så lad os hoppe et kvart århundrede tilbage i filmhistorien.

Fra guldfisk til haj

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her