Læsetid: 3 min.

Nej til sommerpause!

Mission Funny Paper 19 - Nu risikerer dine baller at blive lige så kloge som dit hoved! Avisens hårdtarbejdende Cypern-medarbejder udlodder originale Information-betræk til cykelsadlen til de tre læsere, der på den mest overbevisende måde forklarer, hvorfor Mission Funny Paper ikke skal holde sommerpause af Ulrik Dahlin Ethvert medie med respekt for sig selv har selvfølgelig en læser-analyse at falde tilbage på. Den kan trækkes frem i snævre vendinger og bruges som tyngde i enhver diskussion om, hvad læsere efterlyser og dermed antyde, hvad dagbladene dog skal finde på. At Mission Funny Paper ikke har en sådan tilbagefaldsmulighed, stod klart, da jeg for nylig blev kaldt ind på chefredaktørens kontor. Rundt om det store mødebord sad alle avisens høvdinge fra tredje sal iklædt usædvanlig dystre miner. Jeg går lige til sagen, sagde chefredaktøren og tilføjede efter et øjebliks betænkningstid: Det ligger nu engang for mig! Altså, vi har drøftet de forskellige muligheder, men vi er blevet enige om, at Misssion Funny Paper, det nogle kalder avisens morsomme (og her gjorde chefredaktøren så nogle tegn i luften med to fingre) spalte, skal holde sommerpause. Weekendsektionerne skæres ned, og du skal tilbage til Cypern-stoffet for fuld kraft resten af sommeren! Han kiggede bordet rundt som for at hente opbakning fra de øvrige redaktører, men de kiggede alle ned i deres papirer. Ingen af dem ønskede åbenbart at få fingrene rodet ind i chefens upopulære beslutning. Hverdagsgru De første mange minutter stod jeg som ramt af en budding, mens tankerne slog flikflak i min hjerne. Hvad ville de trofaste læsere til Mission Funny Paper dog sige til den beslutning? I et lynklart øjeblik fornemmede jeg endda den gru, der hurtigt kunne opstå hos kernelæserne, dvs. en masse 30-44 årige børnefamilier, når far eller mor fortvivlet havde bladret rundt i Paradoks (Eller er det Refleks?) i fredagens Information for at lede efter Mission Funny Paper. Og hvad skulle jeg dog sige som landsformand for LMSV, altså Landsforbundet af Mission Funny Papers Sande Venner, hvis vi f.eks. på sommerens hvervemøde i Køge kom til at diskutere kampen mod blok-journalistikken? For ikke at snakke om de flere tusind t-shirts, caps og tasker med et chikt MFP-logo, som jeg netop havde bestilt hjem. Risikerede jeg nu at brænde inde med dem? Eller hvis jeg nu tilfældigvis skulle støde ind i Anders Samuelsen, og han straks begyndte at blære sig med Ny Alliance? Hvad havde jeg så at føre i marken andet end lidt småsnak om en delt ferieø i Middelhavet? Tilbage ved mit skrivebord tog jeg en stor beslutning. Mission Funny Paper må omgående gennemføre en læserundersøgelse. Hvis bare tre-fire tusinde af MFP's kernelæsere med tilstrækkelig klar røst siger nej, så kan det ikke undgå at gøre indtryk, heller ikke på avisens tredje sal. Og så for at lokke de sidste deltagere med, udlodder jeg hermed hele tre originale Information-betræk til cykelsadlen. De flotte regntætte betræk, der vil holde ballerne tørre i den danske sommer, vil gå til de tre bedste besvarelser. Læserundersøgelse Undersøgelsens første del omhandler generelt Mission Funny Paper (MFP). Husk, du må gerne sætte flere krydser. Synes du at MFP er: Genial Nyskabende Simpelthen det bedste siden skivet franskbrød i pose? Hvor mange gange læser du hver MFP? Desværre kun én gang To-tre gange 5-10 11-20 Flere Hvor ofte hiver du gamle MFP frem fra dine gemmer og genlæser? Mindst én gang om dagen 365 gange om året eller oftere Flere end 30 gange om måneden Når du hører om planerne om tvungen sommerpause for MFP, er din første indskydelse så... Raseri Fortvivlelse Seriøst at overveje at opsige abonnementet At søge nærkontakt med Anders Samuelsen Så skal vi høre, om du er til blandt kernelæserne. Er du.... Mellem 30 og 45 år Ældre end 29 og yngre end 46 år I start 30'erne til midt 40'erne Nu 7 (syv) medlemmer! Hele spørgeskemaet flås ud af avisen og omvikles med et solidt lag gaffa-tape, hvorefter det enten sendes pr. postbud eller afleveres direkte til: Mission Funny Paper, Postboks 188, 1006 Kbh. K På falderebet skal vi lige orientere om medlemstilstrømningen til LMSV. Som de inkarnerede læser vil huske, så var der til og med sidste fredag kommer tilsagn fra 3 (tre) læsere, nemlig 'Johnny', 'din nabo' og 'Katrine'. Siden da er det gået rigtigt stærkt: Således skriver 'Bartrofff x 3' følgende: "Vi melder os omgående som begejstrede tilhængere af den nye hvad-det-nu-var-det gik-ud-på bevægelse", og tilmeldingen slutter med en hilsen fra "dine i øvrigt uendeligt trofaste og begejstrede læsere". Se, den slags mails varmer, og 'Bartroff x 3' får derfor medlemsnumrene 5 (fem), 6 (seks) og 7 (sy (Frem til den 17. august holder Mission Funny Paper sommerpause. Læsere, der inden da ønsker at grine, henvises til at finde inspiration andetsteds i avisen) HYPERLINK "mailto:uda@information.dk" uda@information.dk Mission Funny Paper 19 - Nu risikerer dine baller at blive lige så kloge som dit hoved! Avisens hårdtarbejdende Cypern-medarbejder udlodder originale Information-betræk til cykelsadlen til de tre læsere, der på den mest overbevisende måde forklarer, hvorfor Mission Funny Paper ikke skal holde sommerpause
Moderne Tider
29. juni 2007

Ethvert medie med respekt for sig selv har selvfølgelig en læser-analyse at falde tilbage på. Den kan trækkes frem i snævre vendinger og bruges som tyngde i enhver diskussion om, hvad læsere efterlyser og dermed antyde, hvad dagbladene dog skal finde på.

At Mission Funny Paper ikke har en sådan tilbagefaldsmulighed, stod klart, da jeg for nylig blev kaldt ind på chefredaktørens kontor. Rundt om det store mødebord sad alle avisens høvdinge fra tredje sal iklædt usædvanlig dystre miner.

Jeg går lige til sagen, sagde chefredaktøren og tilføjede efter et øjebliks betænkningstid: Det ligger nu engang for mig! Altså, vi har drøftet de forskellige muligheder, men vi er blevet enige om, at Misssion Funny Paper, det nogle kalder avisens morsomme (og her gjorde chefredaktøren så nogle tegn i luften med to fingre) spalte, skal holde sommerpause. Weekendsektionerne skæres ned, og du skal tilbage til Cypern-stoffet for fuld kraft resten af sommeren!

Chefredaktøren kiggede bordet rundt som for at hente opbakning fra de øvrige redaktører, men de kiggede alle ned i deres papirer. Ingen af dem ønskede åbenbart at få fingrene rodet ind i chefens upopulære beslutning.

Hverdagsgru

De første mange minutter stod jeg som ramt af en budding, mens tankerne slog flikflak i min hjerne. Hvad ville de trofaste læsere af Mission Funny Paper dog sige til den beslutning? I et lynklart øjeblik fornemmede jeg endda den gru, der hurtigt kunne opstå hos kernelæserne, dvs. en masse 30-44 årige børnefamilier, når far eller mor fortvivlet havde bladret rundt i Refleks (eller er det Paradoks?) i fredagens Information for at lede efter Mission Funny Paper.

Og hvad skulle jeg dog sige som landsformand for LMSV, altså Landsforbundet af Mission Funny Papers Sande Venner, hvis vi f.eks. på sommerens hvervemøde i Køge kom til at diskutere kampen mod blok-journalistikken? For ikke at snakke om de flere tusind t-shirts, caps og tasker med et chikt MFP-logo, som jeg netop havde bestilt hjem. Risikerede jeg nu at brænde inde med dem?

Eller hvis jeg nu tilfældigvis skulle støde ind i Anders Samuelsen, og han straks begyndte at blære sig med Ny Alliance? Hvad havde jeg så at føre i marken andet end lidt småsnak om en delt ferieø i Middelhavet?

Tilbage ved mit skrivebord tog jeg en stor beslutning. Mission Funny Paper må omgående gennemføre en læserundersøgelse. Hvis bare tre-fire tusinde af MFP's kernelæsere med tilstrækkelig klar røst siger nej, så kan det ikke undgå at gøre indtryk, heller ikke på avisens tredje sal.

Og så for at lokke de sidste deltagere med, udlodder jeg hermed hele tre originale Information-betræk til cykelsadlen. De flotte regntætte betræk, der vil holde ballerne tørre i den danske sommer, vil gå til de tre bedste besvarelser.

Læserundersøgelse

Undersøgelsens første del omhandler generelt Mission Funny Paper (MFP). Husk, du må gerne sætte flere krydser.

Synes du at MFP er:

oGenial

oNyskabende

oSimpelthen det bedste siden skivet franskbrød i pose?

Hvor mange gange læser du hver MFP?

oDesværre kun én gang

oTo-tre gange

o5-10

o11-20

oFlere

Hvor ofte hiver du gamle MFP frem fra dine gemmer og genlæser?

oMindst én gang om dagen

o365 gange om året eller oftere

oFlere end 30 gange om måneden

Når du hører om planerne om sommerpause for MFP, er din første indskydelse så...

oRaseri

oFortvivlelse

oSeriøst at overveje at opsige abonnementet

oAt søge nærkontakt med Anders Samuelsen

Så skal vi høre, om du er blandt kernelæserne. Er du....

oMellem 30 og 45 år

oÆldre end 29 eller yngre end 46 år

oI start 30'erne til midt 40'erne

Hele spørgeskemaet flås ud af avisen og omvikles med et solidt lag gaffa-tape, hvorefter det enten sendes pr. postbud eller afleveres direkte til: Mission Funny Paper, Postboks 188, 1006 Kbh. K

Nu 7 (syv) medlemmer!

På falderebet skal vi lige orientere om medlemstilstrømningen til LMSV. Som de inkarnerede læser vil huske, så var der til og med sidste fredag kommer tilsagn fra 3 (tre) læsere, nemlig 'Johnny', 'din nabo' og 'Katrine'.

Siden da er det gået rigtigt stærkt: Således skriver 'Bartroff x 3' følgende:

"Vi melder os omgående som begejstrede tilhængere af den nye hvad-det-nu-var-det gik-ud-på bevægelse", og tilmeldingen slutter med en hilsen fra "dine i øvrigt uendeligt trofaste og begejstrede læsere".

Se, den slags mails varmer, og 'Bartroff x 3' får derfor medlemsnumrene 5 (fem), 6 (seks) og 7 (syv). Vi kan næst

[Mission Funny Paper er pålagt sommerpause ind til 17. august. Læsere, der inden da ønsker at grine, henvises til at finde inspiration andetsteds i avisen]

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her