Læsetid: 2 min.

Overskrift

@Kalender1 hat WE:DRAMA @Kalender2 rubrik WE:Sommeren med Monika
Moderne Tider
29. juni 2007

"Der har ikke været en kvinde i svensk film, der udstrålede mere erotisk charme end Harriet," har Bergman sagt om Harriet Andersson. Og han må jo vide det, for han har både levet sammen med hende og instrueret hende i en af de film, der satte brand i hjerterne i de tidlige 1950'ere, Sommeren med Monika. Det er historien om to unge bymenneskers flugt fra en enerverende hverdag ud til Skærgårdens sommerparadis, deres korte og intense kærlighed under høj himmel. Med sin robuste sensualisme blev den et publikumsgennembrud for Bergman, ikke mindst takket være Harriet Anderssons og Lars Ekborgs frigjorte og friske spil i hovedrollerne. Pim.

-DR 2, fredag kl. 00.30-02.00

@Kalender1 hat WE:THRILLER

@Kalender2 rubrik WE:Fuglene

Den måske mest ambitiøse film i Hitchcocks store produktion - i hvert fald den mest åbenlyst 'kunstneriske'. Denne fabel om fuglenes angreb på menneskene kan tolkes som en vision af et truende ragnarok, et billede på atomkrigs-katastrofen. En djævelsk thriller om den uforklarlige angst og uhygge, der kommer til at dominere en gruppe alt for selvtilfredse menneskers hverdag. En måge indleder angrebet på den forkælede playgirl Melanie, og efterhånden kommer turen til angreb fra svaler, spurve, ugler og krager. Er de tryghedssøgende hovedpersoner selv ude om det? Har de for længe prøvet at fortrænge deres angst? Vi får ingen forklaring, men skal selv digte med. Fuglene er hovedpersonerne og overskygger de ikke særlig spændende stjerner Tippi Hedren og Rod Taylor.

-DR 2, lørdag kl. 22.50-00.45

@Kalender1 hat WE:KOMEDIE-DRAMA

@Kalender2 rubrik WE:Prinsessen holder fridag

Audrey Hepburn, som døde i 1993, var et af Vorherres mesterværker, en lysende stjerne, der på sin egen sarte, dådyr-romantiske måde inkarnerede 1950'ernes pigeideal. Hun var også en god skuespillerinde og personligt en udpræget lady blandt de øvrige mere jordbundne sex-bomber i hendes stjerne-profession. Hendes klassiske gennembrudsfilm fra 1953 er lille historie om en royal romance i Rom, spinkel og florlet og fortalt med elegance, charme og præcision af den dygtige William Wyler. Gregory Peck er den flotte gentleman-reporter, der gør prinsesse Audreys fridag til et mindeværdigt lille kærlighedseventyr.

-DR 1, søndag kl. 13.00-14.55

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her