Læsetid: 1 min.

Overskrift

@Kalender1 hat WE:THRILLER-DRAMA @Kalender2 rubrik WE:Dolores Claiborne
8. juni 2007

Kathy Bates' digre figur og massive ligefremhed dominerer denne Stephen King-filmatisering, en af de bedste filmudgaver af forfatterens mange bøger. Hun spiller den rapkæftede husholderske Dolores Claiborne, som konfronteres med en mordanklage. Har hun myrdet den gamle neurotiske kvinde, hun passer? Bates leverer en kompromisløst skarp fremstilling af en skæbnemishandlet kvinde, og Taylor Hackford har instrueret med intens atmosfærefornemmelse. Pim.

-Fredag, Kanal 4 21.00-23.40

@Kalender1 hat WE:KOMEDIE

@Kalender2 rubrik WE:Wag The Dog

En politisk satire fra 1997 rørt sammen med let hånd og maliciøs ånd. Fuld af syrlige sidebemærkninger, groteske forgreninger og højkomiske parodier på den amerikanske medieverden og dens tøjlesløse virkelighedsforfalskning. En amerikansk præsidentkrise søges afværget ved at dirigere opmærksomheden mod en albansk konflikt - borgerkrig og terrorisme kræver omgående indgriben! Det hele er fiktion, for hvad er sandhed i et tv-medie, hvor man med digitale tricks kan bilde det uvidende publikum hvad som helst ind? Efter Irakkrigsbedraget er filmen jo desværre ikke blevet mindre aktuel. Med Robert De Niro og Dustin Hoffman. Barry Levinson har instrueret. Pim.

-DR2, lørdag kl. 22.50-00.20

@Kalender1 hat WE:DRAMA

@Kalender2 rubrik WE:Uskyldens år

Hører man til dem, der mener, at Martin Scorsese forgrover sit talent i den ufortjent Oscar-belønnede The Departed, kan man med udbytte vende tilbage til denne Edith Wharton-filmatisering fra 1993, der er en af mesterens bedste film. Her er Michelle Pfeiffer pragtfuld som en letlevende grevinde fra et velhavermiljø i New York i 1870'erne. Hun betager Daniel Day-Lewis' unge sagfører, og det bliver en historie om en livslangt undertrykt romantisk kærlighed, i en trekant, hvor den tredje part, Winona Ryders ægteviv, først til slut træder i karakter i en fremragende scene. Day-Lewis, Ryder og Pfeiffer yder spil af verdensklasse her, og filmen gennemføres med en mesterlig udpensling af sæder og skikke i den datidige New York-overklasse. Pointen er, at dette miljøs etikette-mani hviler som en dødvægt over personernes følelsesliv. Pim.

-DR 1, søndag kl. 22.30-00.35

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu