Læsetid: 2 min.

Når religionen stiller sig i vejen

Amir Garra har store problemer med at finde en pige, som han tror, vil acceptere hans livsstil
Moderne Tider
6. juli 2007
Amir Garra har store problemer med at finde en pige, som han tror, vil acceptere hans livsstil

JATT - Somme tider føler Amir Garra, at han konstant render panden mod muren. Det er i forvejen ikke enkelt at tilhøre Israels arabiske mindretal, og når man samtidig nærmer sig de 30 uden at have fundet den, man gerne vil tilbringe resten af livet sammen med, og samtidig er ung advokat med sin egen, relativt nystartede forretning, kan det hele se lidt kompliceret ud.

"Meget har ændret sig siden vi sås sidst," siger han. "Hamas har taget magten på Gazastriben," siger Amir Garra, der fungerer som advokat i Israel for den palæstinensiske fagbevægelse på Gazastriben. Han repræsenterer arbejdere, som israelske arbejdsgivere har snydt for penge, eller som i øvrigt har krav på skadeserstatning, sager som hverken de eller fagbevægelsen er i stand til at forfølge i den nuværende konfliktsituation.

"Fagbevægelsen i Gaza er grundlagt af Fatah, så Hamas har efter magtovertagelsen nedlagt kontoret," siger han.

"Efter hvad jeg har hørt, har de fjernet alle computere og kontorudstyr, og de har omdannet bygningen til politistation. Jeg ved ikke, om det er sandt, men jeg ved, at jeg ikke længere kan komme i forbindelse med mine klienter på Gazastriben."

Han siger, at han ikke har nogen mening om Hamas. Hans professionelle indsats er apolitisk, så han mener ikke, det hører til hans job at have meninger om palæstinensisk politik.

Men mens vi snakker videre, skinner en vis frustration alligevel igennem, en irritation over den religiøsitet og forankring i traditionen, som Hamas repræsenterer overfor det sekulære Fatah. Og den er tydelig, fordi de samme elementer lige nu blander sig i hans privatliv.

En mur af traditioner

"Vi er en gruppe jævnaldrende fyre, som alle har studeret i Europa og derfor har svært ved at finde os til rette herhjemme," forklarer han.

"Vi har svært ved at finde piger, som vil acceptere den livsstil, vi har lært os i udlandet, og derfor er vi alle ugifte."

Imidlertid er der ved at ske noget. Flere af vennerne er ved at finde piger, og for en måned siden anbefalede en af dem Amir at kontakte en pige i Jatt. Hun er af god familie og på mange måder et passende parti, men lige fra starten tog Amir sine forbehold, fordi pigen er religiøs. Han ved godt, at 95 procent af pigerne i Jatt går med slør, så måske fordi chancerne for at finde en mindre traditionel pige er så begrænsede, besluttede han at give tilbuddet en chance.

"Vi har nu mødt hinanden hjemme hos hendes forældre gennem en måned, og jeg har nu indset, at det ikke er sagen," siger han langsomt.

"Jeg kan godt lide at svømme. Jeg og min bror har planer om at gå ud for at danse i Tel Aviv, og det ville jeg aldrig kunne tage hende med til. Heller ikke hvis vi blev gift. Hun ville heller aldrig kunne acceptere, at jeg godt kan lide at drikke en øl engang imellem. Nu har jeg bare det problem, at jeg har svært ved at få det sagt til hende."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her