Læsetid: 4 min.

Tantrisk sex er virkelig svært

"Det feminine er sanseligheden og intuitionen. Kvinden har forbindelsen til universet, mens manden har den logiske sans og handlekraft. Ligestilling kan kun ske på bekostning af seksualiteten." Hvorfor, åh! Hvorfor skal vi trækkes med al det ævl?
En anden Clinton. Med hende som præsident skal man næppe forvente samme grad af saftige historier fra det ovale værelse i Det Hvide Hus, som sidst der var en Clinton ved roret

En anden Clinton. Med hende som præsident skal man næppe forvente samme grad af saftige historier fra det ovale værelse i Det Hvide Hus, som sidst der var en Clinton ved roret

Elise Amendola

Moderne Tider
25. januar 2008

Undskyld. Det er en fælde. Hvis man vil have mænd til at læse klummer om køn og ligestilling, skal man ifølge forfatter og dreven debattør Lone Nørgaard (som ved besked med den slags) huske at bruge ordet sex i overskriften. Men rolig nu: Det handler teksten også om. Så læs trygt videre:

I december havde jeg flere besøg til Paris fra Danmark, og som det ofte er tilfældet, havde mine gæster medbragt dameblade. Og her er jeg ingen kostforagter. Dækker mig altid ind under den gode antropologiske tese, Anne Knudsen fra Weekendavisen i sin tid forklarede mig som ung journalist, nemlig at dameblade er uundværlige, hvis man vil læse og ikke mindst have materiale til at forstå tidsånden.

Det spirituelle parforhold

I Alt for Damerne faldt jeg over et stort interview med en for mig ukendt mand. Skuespiller, kunne jeg læse, og landskendt fra et program, der tilsyneladende har taget nationen med storm efter min udvandring fra Danmark for seks år siden: Vild med dans. Den yngre mand var derudover også kendt fra flere film og tv-serier. Emnet for interviewet var tantrisk sex og 'det spirituelle parforhold'.

I artiklen kunne man læse, at "ligestilling kan kun ske på bekostning af seksualiteten. Jo mere feminin en kvinde er, og jo mere maskulin en mand er, jo mere elektricitet er der mellem dem. Det feminine er sanseligheden og intuitionen. Kvinden har forbindelsen til universet, mens manden har den logiske sans og handlekraft ... visdom er noget af det mest maskuline, en mand står fast som en klippe. Han siger ikke et og gør noget andet, og han vedstår den mystik og dobbelthed, der er i universet."

Hillary Clintons manglende cigar

Her tillod Alt for Damernes kvindelige interviewer sig at spørge, om dog ikke også kvinder skulle opbygge visdom. "Det behøver hun jo ikke. Hun er vis på en kvindelig måde, fordi hun har intuitionen og sanseligheden," svarede vor tantriske sexatlet.

Jeg skal spare Informations læsere for flere citater, som sådan set blot fortsatte i samme spor. Skuespilleren var generøs nok til at ytre, at han sådan set troede, at tiden var til flere kvindelige chefer, men at det altså ville gå ud over det med seksualiteten. Magt er med andre ord kun sexet, hvis det er en mand, der har den. Og har han måske ikke ret? Hvis Hillary Clinton vinder det amerikanske præsidentvalg til efteråret, er der sikkert langt mellem de mandlige praktikanter, der udstyret med cigar vil drømme om at kravle op under hendes nederdel og lægge tunge til en rask gang oralsex.

Efterfølgende funderede jeg over, hvorfor jeg blev så edderspændt rasende over artiklen. Der står som bekendt så meget vrøvl så mange steder, og hvis man vil læse sexistisk vås, er der trillioner af muligheder på internettet og såmænd også i danske aviser og magasiner.

Husarbejde som afrodisiakum?

Forklaringen ligger imidlertid lige for, fandt jeg så ud af efter et stykke tid. Det er naturligvis fordi argumentet om forskellighed rammer ind der, hvor det gør ondt. Der, hvor det seksuelle spil snedigt transformeres til samfundsmæssig rangordning.

Dyrker jeg ikke selv mine såkaldte feminine sider, og er jeg ikke selv blevet utilbørligt svag i knæene over årene, når mænd viser handlekraft og styrke. Tænker jeg tilbage på min vilde ungdom, ser jeg et mønster lige fra den kommunistiske ungdomspartiformand til min første fitness-instruktør. Altid var det sjovest at flirte med dem, der i en eller anden form kunne demonstrere deres maskulinitet ved at demonstrere, at de var enten intellektuelt eller fysisk magtfulde.

Den infame kortslutning finder som sagt sted, når dette seksuelle spil transformeres til samfundsmæssig magt

Hvorfor skulle f.eks. en insisteren på ligestilling på så prosaiske områder som løn og arbejdsvilkår destruere en kvindes seksualitet ?

Faktisk kunne man med god ret argumentere for det modsatte: I mit aktuelle privatliv står jeg med assistance af en ung pige for 100 procent madlavning til og sengelægning af fire børn seks ud af ugens syv dage.

Ifølge vor skuespiller skulle forskellen i arbejdsdeling inspirere til heftig sex, da der i den grad er streg under kønsforskellene. Min diplomatmand er ude at redde verden fra terror, global opvarmning og handelskrige, mens korrespondenten fra Paris bruger sin sanselige intuition på de gulnæbbede små og skriver halvdelen af sine artikler mellem 23 og 02.00 om natten. I virkeligheden er det, som de fleste ved, noget af en ekstraordinær kraftanstrengelse at lege kælen sexgudinde efter bunker af ensformigt husarbejde - uanset at man muntert kan råde bod på miseren i weekenderne.

Jeg ser Informations kernelæser ryste på hovedet over al den brok bare på grund af et sølle damebladsinterview.

Men for det første findes argumentet om de kedelige og usexede feminister overalt i et hav af forklædninger. Og for det andet er De, kære læser: en minoritet - hvis ikke, var denne avis' oplag noget større og damebladenes mindre.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Lige i øjet, Annegrethe. Du burde oplyse navnet på sådan et kødhoved, så man har mulighed for at undgå ham i fremtiden.

"I mit aktuelle privatliv står jeg med assistance af en ung pige for 100 procent madlavning til og sengelægning af fire børn seks ud af ugens syv dage." og
"korrespondenten fra Paris bruger sin sanselige intuition på de gulnæbbede små og skriver halvdelen af sine artikler mellem 23 og 02.00 om natten."

To ting jeg ikke forstår:

1. Hvorfor kunne Annegrethe ikke have ansat en dreng/mand istedet for en ung pige?

og

2. Hvorfor skriver hun ikke artiklerne om dagen, mens den unge pige er der til at aflaste?

Na, ja, sådan er der så meget man ikke forstår....

1. Hvordan ved u, at hun ikke kunne tænke sig at gøre det, hvis en sådan tilbød sig (hvilket nok ville være tvivlsomt i Frankrig).

2. Der skriver hun sgu nok den anden halvdel og laver research, skal du se - men det vidste du også godt, ikke?

At Erik Boalth ikke fatter pointen - nemlig irritation over kønspolitiske klicheer kamufleret som østlig mystik, og så endda i et DAMEblad - men i stedet hænger sig i en enkelt detalje, er ikke overraskende.

nej, det var manden der fødte dem :)

Så sænkede Boalth & co lige lavmålet og umuliggjorde en seriøs diskussion endnu en gang.

Og bekræftede dermed til fulde pointen i Annegrethes artikel.

Ole E. Mikkelsen

For det første: Jeg faldt for den udlagte fælde. Det er hermed indrømmet. Så naturligvis er jeg dybt skuffet over indholdet. Jeg havde lige håbet at...

For det andet: Problemet er vel forståelsen af ordet ligestilling. Dette ord betyder for Vild med dans-manden at mænd og kvinder bliver ens. Han har efter min mening nemlig fuldt ret i at det er forskelligheden der sikrer seksualiteten. Jer går sgu ikke i seng med en mand. Jeg går heller ikke til bal hvis der kun er hanner til stede.

Så man kunne vel opfatte artiklen som konstruktiv (har ikke læst den) på den måde at den handler om at komme nærmere ind på hvor forskellen mellem mænd og kvinder sidder. Og den sidder mere mellem ørerne end mellem benene.

Ordet ligestilling får jeg efterhånden også kvalme af. Jeg vil sgu ikke have ligestilling, - jeg vil have forskellighed.

Jeg er så gammel at jeg kan huske fra min barndom at mændene altid satte sig i den ene stue, hvor der så blev diskuteret landbrug, mælkepriser, svin osv. Egentlig havde de svært ved bare at sidde og snakke, de ville hellere arbejde og løse konkrete problemer.

I den anden stue sad kvinderne og diskuterede børn, socialitet, netværk, mænd osv. De havde ikke spor svært ved at sidde stille, - de strikkede og syede, og fik styret de små samfund gennem kriser og konflikter. Tingene løste sig nemlig gennem socialiteten.

Da var der sgu ligestilling til. Man kunne få lov til at være kvinde og lov til at være mand.

Og som mine forældre på hhv. 83 og 88 siger: Der kommer altid til at stå 1-1, hvis der opstår konflikt. Begge parter har nemlig altid ret. Men havde hver sin tilgang.

Vi mangler en forståelse af hvor forskelligheden sidder.

Ole: "Jeg vil sgu ikke have ligestilling, - jeg vil have forskellighed."

Ditto her - og kønsklicheer modarbejder forskellighed.

Hvis man vil have mænd til at læse klummer om køn og ligestilling, skal man ifølge forfatter og dreven debattør Lone Nørgaard (som ved besked med den slags) huske at bruge ordet sex i overskriften.

Hvis man i stedet bruger ordet begær er det kun kvinder, der læser dem.
http://www.rolf-r.dk/artikels/sexualundervisning.JPG

Hmm tricket må næsten have virket FOR godt, i hvert fald er der kun mandlige kommentarer ;-)

Kun en enkelt pointe herfra: Det er fuldstændigt korrekt at kvinder falder for magt, men jeg tror ikke det er rigtigt at det ikke også gælder den anden vej.

Min erfaring er at status og magt virker på begge køn.Om ikke andet fordi der er opmærksomhed om personen, der dermed fremstår som mere attraktiv. Der skal derfor nok være en mandlig praktikant til Hillary Clinton (og alle de andre magtkvinder). Spørgsmålet er nok snarere om kvinderne tænder på tilnærmelser på det grundlag på samme måde som mændene (ihvert fald Bill Clinton) åbenbart gør.

Det der gør en allermest arrig over disse tåbelige udtalelser fra danseren, er at de bringes i et dameblad, og altså har godtroende kvinder der er villige til at labbe den slags vrøvl i sig som primær målgruppe. Hvorfor der findes så mange kvinder der er villige til at acceptere den slags forvrøvlede kønsforklaringer har altid været mig en gåde.

Alligevel findes der stadig masser af kvinder, der mener at vejen til mandens hjerte går gennem at gøre sig selv dummere og mere ubehjælpsom end hun er (og der skal nok også findes masser af mænd der falder for det).

Det er muligt at det skyldes at jeg kun opdager de mere klodsede og karikerede forsøg, fordi de fleste kvinder er langt mere sofistikerede til dette spil end jeg kan gennemskue, men bliver dumheden/ubehjælpsomheden for åbenlys (påtaget eller ej), så står jeg i hvert fald af.

Man behøver ikke at være præsidentkandidat, for at være attraktiv som kvinde, men det gør ikke noget at man er dygtig, intelligent og har succes.
Lad ikke nogen fortælle jer andet.

Apropos

Og så var der den om Hillarys kampagneleder, der mente, at det var bedst, hvis Bill holdt sig lidt i baggrunden.

For så kunne ingen se, hvad han foretog sig med praktikanterne.

Alligevel findes der stadig masser af kvinder, der mener at vejen til mandens hjerte går gennem at gøre sig selv dummere og mere ubehjælpsom end hun er (og der skal nok også findes masser af mænd der falder for det).

Marilyn Monroe havde en vis succes med det virkemiddel. Men om det var mandens hjerte, hun appellerede til, er nok tvivlsomt.

Hvis man vil have mænd til at læse klummer om køn og ligestilling, skal man ifølge forfatter og dreven debattør Lone Nørgaard (som ved besked med den slags) huske at bruge ordet sex i overskriften.

Jeg har efterhånden lœst en del artikler om ligestilling og jeg tror at grunden til at det er svœrt at få os mœnd til at lœse dem er at de som oftest (undskyld hvis jeg her støder diverse ligestillings skribenter) er gudsjammerligt kedelige og mange gange ikke rigtigt kommer frem til noget som helst eller formår at pege på konkrete problemer.

Dene artikkel tager dog fat på et problem som jeg synes er ret interessant ligestillingsmœssigt, og det er ugebladenes måde at tale til folk på. Nu er det meget få ugeblade jeg får lœst men, fornylig havde jeg fornøjelsen af at lœse både Euroman og Eurowoman og her slog det mig at der en meget stor forskœld på det henholdsvis mœndene og kvinderne får gennem både sproget og emnerne. Hvor de mandlige lœsere får at vide at de er intelligente, dygtige og gerne må have interesser i mange retninger får kvinderne at vide at " det er okay at vi (os kvinder) dummer os eller falder i og spiser for meget chokolade, drikker/ryger for meget." Desuden bør ens primœre interesser vœre skønhed og mode...

Jeg tror det ville gavne kvinders selvopfattelse at turde gøre som mœndene og tale lidt mere til hinandens højeste fœllesnœvner i stedet for den laveste. Desuden ville det også gøre damebladene en del mere interessante.

Desuden ville det også gøre damebladene en del mere interessante.

Det bør vel her tilføjes, at det fra regeringshold er blevet påpeget, at svær tantrisk sex i ugebladene booster mandens ego.