Læsetid: 10 min.

Uopdyrket potentiale eller ideologisk målstyring i de riges klub

Teenage-coaching er et hit i USA og tilbydes nu i Danmark ned til 9-års-alderen "Konkurrencen er hårdere i verden end nogensinde før, og når du får taletid, gør du klogt i at bruge den ordentligt," siger sociolog og coach Nicolai Moltke-Leth, der står bag coaching-kurser til børn og unge
22. februar 2008

Kristian Ott Milbo er god i skolen og sportsdanser på eliteplan. I sommeren 2007 deltog han på den første Camp True North - en fem -dages ungdomscamp for personlig udvikling. Selvom det faglige niveau aldrig har været noget problem for den 18-årige 3. G'er, så skete det alligevel tit, at han kom til at fejlprioritere sin tid - de lange afleveringer trak ud til klokken halv to om natten. Han satte sig et klart mål: lektierne har førsteprioritet de første par timer efter skole.

"Det drejer sig om at sætte sig et mål og opnå det," siger Kristian Ott Milbo og forklarer, at på campen lærte de, at mål er konkrete og nemme at visualisere.

Teenage-coaching er allerede en del af det amerikanske skolesystem, og nu er det også blevet mere almindeligt i Danmark. En af pionererne i målrettet coaching til børn og unge er ophavsmanden til Camp True North, sociolog og jægersoldat Nicolai Moltke-Leth.

Han vil med kikkertsigte sætte fokus på skolebørns personlige og sociale kompetencer, og ambitionen er at sælge coachingkurser til de danske skoler.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu