Læsetid: 4 min.

Spørgetid i provinsen

Hot eller Snot: herrebadebukser med hvide striber. Næsehårsklippere. Fyldepenne af mærket Parker. Eccosko. Mobiltelefoner af mærket Motorola m. mast. Brugte kassettebånd med Bjørn & OK. PH-lamper. En Nissan til 20.000 ...?
Moderne Tider
10. maj 2008

Min hustru vasker skyndsomt hænder, da vores store vægtelefon ude i forstuen ringer. Nielsens domicil, hører jeg hende sige, De taler med fruen i huset. Lidt efter råber hun ind til mig, at der er telefon til den i husstanden, der senest har haft fødselsdag. Det må være dig, Richard, tilføjer hun.

Jeg lægger merskumspiben fra mig i askebægeret og folder Lolland-Falsters Folketidende sammen. Jeg plejer at læse den inden spisetid, men når man ønsker at tale med mig, står jeg naturligvis altid til rådighed. Inden jeg griber bakkelitrøret, rømmer jeg mig omhyggeligt, for det har jeg lært hjemmefra, at man skal tale med klar stemme i et telefonapparat.

Nielsen her, siger jeg. Det viser sig at være en ganske ung dame, hun har en række vigtige spørgsmål til mig. Det drejer sig om en såkaldt Meningsmåling. Spørg endelig løs, unge dame, siger jeg naturligvis. Her i provinsen er vi stadig af den opfattelse, at mennesker der henvender sig til én, har krav på et mindstemål af høflighed.

Mener de virkelig det!?

Hvilket politisk parti stemmer De på? spørger det unge menneske. Nå, siger hun derpå, hvorfor ikke Venstre? Hvad er der galt med Venstre? Tygger De heller ikke skrå? Har De aldrig suttet på et halmstrå og tænkt, at uden ærlige bønders hårde slid med jord og dyr, ville forkælede byfolk som Dem dø af sult? Hvilken genre inden for musikkens verden lytter De helst til på Deres radioapparat? De bryder dem ikke om Bror Kalles Kapel? Kan De lide negermusik? På en skala fra 1 til 10, hvor sexet synes De så Dagbladet Informations Rune Lykkeberg er, når han medvirker i fjernsynsprogrammet Deadline? Mener De virkelig det!? Hvordan opfatter De partiet Enhedslisten? En flok socialister, siger De? Hvem er Deres yndlingsforfatter? Bryder De Dem om at læse Stig Dalagers indfølende romaner om denne verdens ulykkelige? Sig mig, har De ikke noget bedre at tage Dem til? Holder De af svenskere? Hvis De nu var britisk forfatter, og ikke bare dansk hjemstavnsforfatter fra Nykøbing Falster, skulle De vedlægge oplysninger om Deres seksuelle orientering i en evt. ansøgning om offentlig støtte. Når samme regel bliver indført herhjemme, hvad vil De så skrive? Hvad siger De: mælkekartonfetichist? Jamen Gud dog. Særlig kærnemælkskartoner, siger De? Og De må hælde kærnemælken ud først, før De ... ? ... fordi Deres sarte mave ikke tåler kærnemælk. Jamen ved De hvad, så tror jeg næsten, jeg kan glæde Dem med, at De vil få betydelige offentlige midler stillet til rådighed for Deres virke, for der kan næppe være mange om at dele kvoten for mælkekartonfetichister.

Ja, nej, ved ikke ...?

Hvilken egenskab sætter De størst pris på hos kvinder? At de 'knitrer'!? 'Denne søde statiske elektricitet'? Javel, ja. De er da vist, sådan i det hele taget, en værre én, er De ikke? Er De rigtig klog? Er kongehuset efter Deres mening for sløsede med deres skødehunde? Synes De, i lighed med den kommende grevinde af Møgeltønder, at dansk er en svær sprog? Er De tilfreds med Deres eget udseende? Om jeg synes, De bør være det? Hør, her er det mig, der stiller spørgsmålene.

Svar Ja, Nej, Ved Ikke til flg. spørgsmål: Er Anders Fogh Rasmussen en bonderøv? Er Klaus Rifbjerg et kulturradikalt slumretæppe? Er De selv for god, når det kommer til stykket? Synes De, De får for lidt i løn?

Jeg vil nu bede Dem erklære Dem Meget enig, Enig, Lidt enig eller Overhovedet ikke enig i flg. udsagn: Jeg er røvtræt af Socialdemokraterne. Hold kæft, hvor er DR's reklamespot for deres egne udsendelser åndssvage at høre på. Nu må det snart være på tide, at Grønsundsvej bliver ensrettet. Ralf Pittelkow er en opblæst narrehat. Folk der asker i underkoppen skulle skydes. Folk der siger 'på den korte bane' og 'på den lange bane' bør forbydes adgang til offentlige medier. Vi er ved at være godt trætte af Jes Dorph Petersen. Jeg kan godt lide at høre Jørgen de Mylius i radioen, men det er nok fordi jeg er en gammel idiot. Det er ufedt at ligne én, der stemmer på Marianne Vestager. Det er skod at samle på fadølsbrikker. Jeg kan godt forstå de teenagerpiger der kalder Madonna for Mad-Onna, hun ligner en melorm i silikonebetræk. Jeg kommer bare ikke på Bents Bodega mere efter at de har indrettet rygerafdelingen med så høje borde, at man skraber håret mod loftet. Det gør nas at få sin fuckfinger i klemme i en cykelpumpe. Jeg gider ikke interessere mig for hvem der er tidens mest velklædte bøsse. Villy Søvndal var ligesom sødere dengang han var venstreorienteret.

Hot eller snot

Endelig vil jeg bede Dem om at tilkendegive om de genstande, jeg nu vil nævne, efter Deres opfattelse er henholdsvis HOT eller SNOT: herrebadebukser med hvide striber. Næsehårsklippere. Fyldepenne af mærket Parker. Eccosko. Mobiltelefoner af mærket Motorola m. mast. Brugte kassettebånd med Bjørn & OK. PH-lamper. En Nissan til 20.000. Et brugt medlemskort til DKU. Kameluldstøfler. Pandebånd. CD-Rom med 'Det bedste fra DK4'. Frøken Smillas fornemmelse for sne, af Peter Høeg. Et mågestel. Et fotografi forestillende Thorvald August Marinus Stauning, m. skæg. Videokopi af filmen Weekend. Et lilla tørklæde. Poul Schlütters taler i udvalg (ét bind). En spøjs lille chillum. Et tekstbehandlingsanlæg af mærket Triumph. Pia Kjærsgaard som ringetone. Aktie tilhørende forfatteren Bent Vinn Nielsen i forlaget Arena, dokument i A-4- format, underskrevet: K.E. Herman (ikke til salg)...

Serie

Vinn & Skæv

Forfatter Bent Vinn Nielsen skriver sig igennem tingene.

Udkom sidste gang i september 2014.

Seneste artikler

 • I skældsordenes rækker

  12. september 2014
  Jeg ser det for mig: ved lov forbydes det at udtrykke sig om andre mennesker, og i det hele taget, anonymt på nettet. Skriv hvad du vil, fascistiske møgsvin, men du har bare at lægge navn til
 • Morgenstemning i Nykøbing F

  5. september 2014
  Overgangen fra nat til dag i en mindre provinsby er lydlig. Lige pludselig, i løbet af få minutter, får byen lyd. Biler og fodgængere. Man kan høre skridt, selvom man skulle tro, det var løgn. Man kan høre stemmer. Derefter er der larm hele dagen
 • Gårdens dyr

  15. august 2014
  Når et får bræger, så bræger alle de andre også. Og de bliver ved og ved. Det lyder ikke så meget som politikere, det lyder mere som en vælgerbefolkning, der endnu en gang skælder ud på de politikere, de selv bliver ved med at stemme på
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her