Læsetid: 4 min.

Trofækone for en fodboldmillionær

Endeløse shoppeture, lyserød champagne og kokain, evige rivalinder, overdådige bryllupper - tilværelsen som partner til en fodboldstjerne er et orgie i overfladedyrkelse, fortæller en, der har prøvet det selv
Til grin. Man har alle disse penge, men ingen anelse om, hvad man skal købe. Så alle efterligner bare hinanden eller går efter de dyreste mærkevarer. Mentaliteten er: Hvis det er dyrere eller nyere, så må det også være bedre, fortæller Fabulous.

Til grin. Man har alle disse penge, men ingen anelse om, hvad man skal købe. Så alle efterligner bare hinanden eller går efter de dyreste mærkevarer. Mentaliteten er: Hvis det er dyrere eller nyere, så må det også være bedre, fortæller Fabulous.

20. juni 2008

Jo, hun er Fabulous, det kan der ikke være tvivl om, når man ser hendes orange teint, afblegede hår og den store lædertaske ved hendes fødder. Den er af mærket Hermès, mens armringene er fra Tiffany og den sorte kashmir-hue fra Philip Treacy. Og diamantøreringene? "Nå ja, de kostede 15 stærke (140.000 kr.) - de er fejlfri, forstår du."

Sandelig ja, og de var en gave. Fra en elsker. En fodboldstjerne, såmænd.

Fabulous er pseudonym for en tidligere model, som har øjnet en chance for at skaffe sig til kaviaren ved at fortælle om sin tilværelse som såkaldt WAG (Wives and Girlfriends) dvs. en af den slags kvinder, som færdes i selskab med moderne fodboldmillionærer (når de ikke træner eller spiller kamp).

The Beautiful Game hedder bogen, der bygger på egne oplevelser, og siden den udkom, har societyjournalister kappedes om at gætte på hendes sande identitet: Kan det være Alex Curran, Steven Gerrards kone? eller måske Sheryl Gascoigne, Paul Gascoignes nu fraskilte kone? Ingen af delene, kan jeg så oplyse, for jeg har fået lov at møde hende, hvis jeg lover ikke at afsløre, hvem hun er.

Det er skønt

"Folk tror, at det her liv er fyldt med glamour, shoppeture og restaurantbesøg," siger hun og læner sig mageligt tilbage i sin forlæggers sofa. "Og ved du hvad? De har ret. Det er en skøn livsstil," siger hun og smiler skælmsk. "Hvis du altså er parat til at lukke dine øjne for det du, ser." Hvilket? "Åh, Gud, det hele."

Skønt Fabulous stadig er en del af miljøet, er hun ikke inviteret med til denne uges bryllup i Italien mellem den engelske landsholdspiller Wayne Rooney og hans udkårne, Colleen McLoughlin, men hun har været til andre bryllupsfester i samme liga, deriblandt sit eget. Rooneyerne har lejet en gammel borg og et kloster på en bjergtop. I bugten nedenfor venter en yacht på at bringe brudeparret og dets følge på krydstogt. Alene den elfenbenshvide brudekjole med et slæb på otte meter skal have kostet 100.000 pund. "Imponerende", erkender Fabulous, "men jeg kender folk, som vil sige: Skulle det være noget? Det kan vi gøre større og flottere, bare for at vise, at de kan."

Et forvokset barn

WAG-betegnelsen blev brugt første gang ved VM i Tyskland i 2006, da Victoria Bekcham anførte kobbelet af hustruer og kærester på shoppeture gennem Baden-Baden, men den særlige WAG-kultur har eksisteret i mange år. "En WAG må være kæreste, kone og mor i en og samme person," siger Fabulous. "Når drengene tager hjemmefra, er det klubben, der overtager ansvaret for dem. Derhjemme har de brug for en partner, der kan tage sig af dem, få dem ud af sengen om morgenen, sørge for, at de holder kostplanen og kommer af sted til tiden. Det er som at have stort forvokset, usikkert barn."

Fabulous ser tilbage på dengang hendes daværende mand slog igennem som stjerne. "Fra det øjeblik, han satte sin underskrift på den stiplede linje, ændrede han personlighed: Han blev til Billy Big Time og dybt optaget af, om han gik i det rigtige tøj og kørte i den rette bil. Og af om han havde en kone, der kunne matche de andre stjerners. Jeg husker første gang, jeg kom ind i spillernes lounge. Alle stopper og stirrer. På hvor stor din ring er, hvilket ur du har på, og på hvilket mærkevarelogo, der står på dine sko og taske. Det er liv og død, der står på spil her," siger hun.

Champagne og kokain

I dag kan hun grine af det, men hun var desperat for at blive accepteret, fortæller hun. "Jeg anede ikke, hvor jeg befandt mig. Jeg kendte ingen. Han havde forlangt at jeg opgav mit job og brød med gamle venner. I lang tid kørte jeg bare rundt på må og få i min lækre bil, imens jeg græd og græd."

Hun skildrer WAG'erne som en brutal kvindebande, der konstant holder den kørende på lyserød champagne og kokain. Banden anføres af soapstjerner, modeller eller popsangere, der takket være deres berømthed ofte kan få gratis modetøj i butikker efter eget valg. Men presset for at se helt perfekt ud er enormt. "Man på hele tiden dyrke fitness, sulte sig, få ansigtsbehandlinger, manicure, gå til frisør, pleje sin teint - det er et fuldtidsarbejde. Og så er der jo shopping. Uanset hvilken ny ting, der kommer frem, så må du bare have den."

Hvorfor? Fabulous har svaret: "Det er, fordi ingen aner, hvad der er smagfuldt, og hvad der ikke er. Man har alle disse penge, men ingen anelse om, hvad man skal købe. Så alle efterligner bare hinanden eller går efter de dyreste mærkevarer. Mentaliteten er: Hvis det er dyrere eller nyere, så må det også være bedre."

Ægteskabet varede ikke længe: "Når først man begynder at blive som en mor for dem, finder de en anden. De bruger deres bat phones, hemmelige mobiltelefoner, hvis numre de giver til interesserede piger, der så ofte sender frække billeder af sig selv tilbage."

"Når man er ude af det, er man ude. Så indser man, hvor overfladisk det var. Penge er skønne at have, men giver dig ikke lykke. Jeg har veninder, som aldrig i livet ville opgive den her tilværelse, uanset hvor led deres fyr er imod dem. Selv kunne jeg ikke holde det ud længere. Det var øjeblikke, hvor jeg nød det rigtige meget, men der var også øjeblikke, hvor jeg følte mit totalt trist."

© The Independent og Information

Oversat af Niels Ivar Larsen

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu