Note
Læsetid: 1 min.

Filmnoter

Stædige Hollywood-skuespillere strides og George Lucas fortæller om sine sandkasselege med Star Wars
Moderne Tider
4. juli 2008
Stædige Hollywood-skuespillere strides og George Lucas fortæller om sine sandkasselege med Star Wars

Star Wars i sandkassen

"Star Wars er en sandkasse, jeg elsker at lege i," siger filmmogulen Gerorge Lucas til New York Times i anledning af den forestående premiere på den animerede 'Star Wars: The Clone Wars', som snart har biografpremiere verden over, og som siden følges op af en animeret tv-serie.

"Det handler ikke om, at jeg prøver på at bevise noget for nogen. Det behøver jeg ikke."

Stædige skuespillere strides

Hollywoods skuespillere truer med strejke, og ifølge Independent er adskillige filmstjerner af den grund blevet uvenner. Problemet er, at de to amerikanske skuespillerforbund, SAG og AFTRA, snarere modarbejder end støtter hinanden i kampen mod de magtfulde filmselskaber.

"At have folk af Tom Hanks og Jack Nicholsens kaliber på hver sin side, den ene mod den anden, er trist," siger skuespilleren James Cromwell til den britiske avis. "To fagforeninger, der bekæmper hinanden, er aldrig noget kønt syn. Og det er også farligt i et land, hvor stemningen i forvejen er dybt anti-fagforening."

George Clooney agerer fredsmægler i den ophedede strid, og i et åbent brev til filmbranchen skriver han blandt andet: "Vi må ikke vende kunstner mod kunstner. Det eneste, man kan være sikker på med historier om Jack Nicholson mod Tom Hanks, er, at det styrker de store filmselskaber ved forhandlingsbordet."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her