Læsetid: 12 min.

De gode, de onde og dem fra Bandholm

Faderhuset charmer sig ind med stegt flæsk og grillfester i Bandholm. Og byen kan godt favne sekten, siger beboerne. Værre er det, at de legende børn er forsvundet fra gaderne. Men måske er det ikke så dårligt at blive en by for dem på over 40 år
Pause. Bandholm har netop fået 11 mio. kr. til at sælge byen som kulturhistorisk perle. En af attraktionerne er veterantoget, der kører fra Maribo. Mens turisterne ser sig om i havnebyen, tager togføreren sig tid til en pølse fra havnegrillen. 

Pause. Bandholm har netop fået 11 mio. kr. til at sælge byen som kulturhistorisk perle. En af attraktionerne er veterantoget, der kører fra Maribo. Mens turisterne ser sig om i havnebyen, tager togføreren sig tid til en pølse fra havnegrillen. 

Thomas Aue Sobol

18. juli 2008

Da jeg når Faderhusets port, har jeg det, som da jeg en time tidligere stod foran indgangen til tigerparken i Knuthenborg Safaripark: Jeg frygter lidt skabningen på den anden side. I Parken forbød en fed rød streg fodfolk at gå ind til de vilde dyr. Jeg forestiller mig, at Ruth Evensen havde lyst til at sætte samme fede streg over en tegning af en journalist ved byskiltet til Bandholm. Men intet forbyder mig at gå ned mellem de lave gule huse. Lige før havnen ligger det store, hvide Bandholm Hotel - Faderhusets nye base.

Familie- og børnepastor Carl Anker Mortensen viser mig ud til værelset i den gamle hestestald. Det første, der slår mig, er, at her ikke er nogen religiøse symboler. Ingen bibelcitater på væggen. Ingen korsfæstet Jesus.

En nonne, jeg mødte dagen før i klostret i Maribo, gav mig et krucifiks, som jeg siden har haft i lommen.

"Hils Faderhuset," sagde hun.

Jeg lægger Jesus på bordet.

Da de katolske nonner for fem år siden vendte tilbage til Lolland, sagde folk: "Hvor er det dejligt, at se jer i bybilledet igen!"

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Steffen Gliese
Steffen Gliese anbefalede denne artikel

Kommentarer

En udmærket artikel, og det er aldeles tåbeligt at lukke små skoler for at samle folk på store. Tværtimod er der børn, der rejser det halve Lolland hver morgen for at gå på en god, lille skole.