Læsetid: 1 min.

Ny dvd: Med friske og fremmede øjne

Moderne Tider
4. juli 2008

Mange forældre lever i et kollektiv, hvor der findes en guru-kula. Disse forældre skal passe meget på med ikke at forstyrre deres børn, som juridisk står under guru-kula-lærerens myndighed. Da der almindeligvis ikke er indlagt undervisning om søndagen, kan børnene dog være sammen med deres forældre på denne dag, dersom disse ønsker det.

(Grundlægger og leder af Hare Krishna Srila Prabhupada om Guru-Kula)

Børnene skal hærdes, så de sætter pris på strenghed. Vi må ikke skade dem ved at tilbyde dem sanselige nydelser. Hvis de er ulydige, skal de disciplineres. Uden disciplin bliver de meget vanskelige at styre. Så det første man må beherske, er at fremme lydighed hos barnet. I kan altid straffe eller tvinge dem. Nogle gange kan I vise dem pryglekæppen og andre gange kan I lokke eller narre dem til glade at adlyde

(Brev fra Srila Prabhupada til Sriman Stoka Krishna dasa adhikari, 20. juni 1972, Srila Prabhupada om Guru-Kula)

Selvsagt mener de intet ondt hermed, men mange voksne har en tendens til at blive legesyge og letsindige, når de er sammen med børn. Ofte kan det være ødelæggende for barnets disciplin og koncentration. Derfor skal personer, som ikke deltager i guru-kula-programmet holde en respektfuld afstand.

(Srila Prabhupada om Guru-Kula)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her