Læsetid: 5 min.

Farvel til Catalonien

Tilbageblik Allan Simonsens afsked med FC Barcelona er en af de helt store gåder i dansk fodbold. Nu, næsten 30 år efter, fortæller den tidligere stjerne, hvorfor han valgte at sige farvel til Catalonien
Afsked. Allan Simonsen var en af FC Barcelonas store stjerner, men valgte blot 29 år gammel at skifte til Charlton i den engelske 2. division. Nu fortæller han hvorfor.

Afsked. Allan Simonsen var en af FC Barcelonas store stjerner, men valgte blot 29 år gammel at skifte til Charlton i den engelske 2. division. Nu fortæller han hvorfor.

Palle Hedemann

27. september 2008

En varm sommerdag i 1978 gik en mand i jakkesæt rundt i et jysk sommerhusområde. Han ledte efter Allan Simonsen, der et halvt år forinden var blevet kåret som Europas bedste fodboldspiller og nu holdt ferie hjemme i Danmark, inden han skulle tilbage til sin tyske klub, Borussia Mönchengladbach.

"Det var totalt malplaceret at se denne her mand komme gående ned ad vejen," siger den i dag 55-årige Allan Simonsen, der er i København for at promovere sine erindringer, Europas bedste 30 år efter (People's Press).

"Fyren var agent, og han sagde, at Barcelona var interesseret i at købe mig. Det lød interessant, jeg havde lyst til at prøve noget nyt efter fem år i Tyskland, og Middelhavet var lige mig - sol, god mad og vin og så videre."

Men Gladbach sagde nej, så i stedet lavede danskeren en aftale med FC Barcelona om, at han sæsonen efter, når hans kontrakt med tyskerne udløb, ikke ville skrive under med andre klubber, før spanierne fik lov at give deres bud. Og selv om der var tilbud fra både Hamburg og Juventus og arabiske klubber, hvor han kunne tjene formuer, skrev Allan Simonsen under med FC Barcelona.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu