Læsetid: 1 min.

Lilja 4-Ever

19. september 2008

I en tid med skændig menneskehandel er svenskeren Lukas Moodyssons bidende prostitutionsdrama uhyggeligt relevant. Filmen handler om den ekstreme fattigdom, der lægger bunden for prostitutionens menneskeudnyttelse. Personificeret i den 16-årige skolepige Lilja, der bor i et østland og svigtes fatalt. Hun sælger sin krop, men bevarer sin sjæl. Hun forbliver Lilja forever, hvor skændigt hun end mishandles. Også selv om hun svigter sin eneste ven, den lidt yngre Volodya, der er lige så ensom som hun selv. Som moderen rejste fra Lilja, rejser hun selv væk og lader Volodya i stikken. Men i tankerne er hun sammen med ham til det sidste. Filmen er fra 2002.

-Sverige 2, lørdag kl. 21.5-22.50

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu