Læsetid: 1 min.

Et nej er et nej

Moderne Tider
5. september 2008

Den britiske skuespillerinde Helen Mirren har skabt røre for sine udtalelser til magasinet GQ om date rapes. Blandt andet siger hun, at hun ikke mener, at eks-bokseren Mike Tyson, der har været i spjældet for voldtægt, rent faktisk var skyldig i voldtægt. "Det er sådan et følsomt område, ikke? Specielt hvis der ikke var tale om vold." Mirren mener dog, at en kvinde har ret til at sige nej, også selv om hun frivilligt er gået med ind i en mands soveværelse, har taget tøjet af og har indladt sig på seksuelle aktiviteter. I interviewet taler den 63-årige skuespillerinde også om, hvordan tiderne har forandret sig, siden hun var ung. "Jeg bryder mig ikke om, at unge piger går rundt og tæver hinanden, men jeg elsker, at nutidens unge piger er så hårde og bare siger 'pis af', fordi jeg ville ønske, at jeg havde lært at sige 'pis af', da jeg var yngre. Jeg ville ønske, at jeg havde haft de ord i mit selvforsvars-arsenal. I stedet var jeg høflig og havde ikke modet til at sige fra over for mænd, som ikke ville acceptere et 'nej'."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her