Læsetid: 10 min.

Den fantastiske luftighed er sivet ud

Han svævede over græsset med en lethed uden lige, men nu har letheden fundet et leje for tennisfænomenet Roger Federer. Sådan lyder analysen fra tidligere topspiller Torben Ulrich, der her på sin 80-års fødselsdag fortæller om en tennisverden, der er blevet 'komisk i sin alvor', men stadig kan begejstre
Han svævede over græsset med en lethed uden lige, men nu har letheden fundet et leje for tennisfænomenet Roger Federer. Sådan lyder analysen fra tidligere topspiller Torben Ulrich, der her på sin 80-års fødselsdag fortæller om en tennisverden, der er blevet 'komisk i sin alvor', men stadig kan begejstre
4. oktober 2008

En typisk gengivelse af Roger Federers karriere lyder omtrent således: Han skabte for alvor opmærksomhed omkring sig selv i 2001, da han slog selveste Pete Sampras i kvartfinalen ved Wimbledon. Herefter fulgte et par år uden de helt store resultater, inden han i 2003 vandt Wimbledon. Det blev starten på mere end fire års dominans, sejre afløste sejre ved US Open, Australian Open, Wimbledon, Masters Cup, han uddelte 'æg' i finalerne, satte sig tungt på verdensranglistens førsteplads, slog et utal af historiske rekorder, der synes ingen ende på det. Men så kom 2008.

Først et uventet nederlag i semifinalen i Australian Open, så ydmygelsen i French Open-finalen mod Nadal efterfulgt af den episke femsætsfinale i Wimbledon, hvor samme Nadal afsatte den schweiziske græskonge. Førstepladsen gled ham af hænde, Federer virkede rystet. Alligevel formåede han at vinde årets sidste grand slam-turnering, US Open, og spørgsmålet er nu: Kan han komme tilbage på toppen?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu