Læsetid: 1 min.

Hannah og hendes søstre (1986)

En af Woody Allens allerbedste
Moderne Tider
21. november 2008

"Grunden til, at de ikke kan svare på spørgsmålet om, hvordan Holocaust kunne ske, er, at det er det forkerte spørgsmål. Menneskets natur taget i betragtning burde det lyde: 'Hvorfor sker det ikke oftere?'"

Disse ætsende ord falder i Woody Allens ensemblefilm Hannah og hendes søstre, og manden bag er kunstmaleren Frederick. Takket være Max von Sydows kraftpræstation rangerer Frederick nu som en af de mest mindeværdige misantroper i nyere filmhistorie, men filmen rummer også masser af opløftende elementer, ikke mindst en aldrig mere sexet og sødmefuld Barbara Hershey i rollen som den suverænt mest velfungerende af titelfigurens to søstre.

Også Woody Allens faste figur, den neurotiske og eksistentielt frustrerede hypokonder (som her hedder Mickey Sachs) får en stjernestund. Efter forgæves at have søgt lindring i diverse etablerede trosretninger kommer svaret på livets helt store spørgsmål til ham i form af en Marx Brothers-film - instruktørens finurlige måde at minde os og sig selv om at man af og til gør klogt i ikke at tænke alt for meget over tingene.

Slutscenen er flere numre for nydelig og Mia Farrows præstation enerverende Mia Farrow'sk, men filmen er stadig blandt Woodys allerbedste.

Hannah og hendes søstre. Instruktion og manuskript: Woody Allen. Kan fås på engelsk dvd via amazon.co.uk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her