Læsetid: 2 min.

Intet er helligt, bare det er sjovt nok

Jeg kan godt lide børn. Jeg kan også godt lide elefanter - jeg vil bare ikke have dem boende skriver Thomas Hartmann, der er aktuel med en ny stand up dvd, 'Extro spekt - One man comedy show'
Moderne Tider
21. november 2008
Det må være lykken at kunne leve af det man lever for skriver Thomas Hartmann.

Det må være lykken at kunne leve af det man lever for skriver Thomas Hartmann.

- Hvad er dit mest udtalte karaktertræk?

Det må nok siges at være min humor - som jo også er min levevej. Paradoksalt nok fungerer den allerbedst, når jeg er utilfreds, men derved fungerer den også som et forsvar, og giver enhver dårlig dag et strejf af noget godt- eller i hvert fald tragikomisk.

- Hvad er din yndlingsbeskæftigelse?

Det må være en delt førsteplads mellem mit arbejde (på de gode dage) at rode med biler samt at motionere. Førstnævnte giver mig en utrolig følelse af nærvær, de to sidstnævnte får mig til at koble fra.

- Hvad er din seneste anskaffelse?

Sæson 3 og 4 af House. Én af de bedste tv-serier, jeg nogensinde har set.

- Dine helte og heltinder i det virkelige liv?

Min mor, min kæreste og min storesøster. De drager omsorg for andre med et overskud, jeg kun kan drømme om.

- Hvad har været dit mest kontroversielle valg i livet?

Åbenbart, at jeg har valgt ikke at få børn - jeg tror ikke et medlemskab af en neo-nazistisk forening kunne have affødt flere forargede kommentarer. Jeg har ikke det fjerneste imod børn. Jeg kan faktisk godt lide dem. Jeg kan også godt lide elefanter- men jeg vil ikke have én boende.

- Hvornår føler du dig mest misforstået?

Når jeg, enten på scenen eller privat, berører et kontroversielt emne, og folk omkring mig ikke hører, hvad jeg siger, men blot bliver det, jeg har valgt at kalde 'emneforskrækkede'.

- Hvad er din største bedrift?

I mine egne øjne er det et musiknummer, jeg har skrevet. Faktisk et svært spørgsmål - hvilket nok burde få mig til at overveje at lave noget, der ville give et indlysende svar.

- Dine største fejl?

Når jeg har travlt, tilsidesætter jeg de mennesker, der betyder mest for mig. I virkeligheden burde jeg tage mig tid til dem, uanset hvad. Det kunne måske oven i købet give mig et åndeligt overskud, der ville ruste mig bedre til at overkomme travlheden. Og så siger jeg kun tingene én gang, selv når det åbenlyst er nødvendigt med en gentagelse. Princippet vinder- desværre.

- Din drøm om lykken?

Kærlighed, et godt helbred og mulighed for at leve af det samme som det, man lever for.

- Din sindsstemning netop nu?

Frustreret!

- Hvilken dyd er den vigtigste?

Hensyntagen. Hensynet til andre medfører adskillige andre positive træk. Hjælpsomhed, viljen til at lytte, ærlighed, når det er påkrævet, skånsomme hvide løgne, når det er bedre. Hvis du kan leve et helt liv, uden at det med rimelighed kan hævdes, at du har generet andre mennesker, gør du noget helt rigtigt.

- Hvilket kunstværk har haft størst betydning for dig?

Ved ikke, om det gælder, men en Nike-reklame med Michael Jordan, hvori han remser alle sine fiaskoer op. Til sidst siger han 'I have failed over and over- and that's why I succeed'. En god inspiration til ikke at give op, når tingene går dig imod. The Shawshank Redemption er også helt fin.

- Hvad betragter du som din største ulykke?

Min fundamentale mangel på likeability og mit evige uheld. Alt hvad der kan gå galt, går galt. Folk tæt på mig kan bekræfte det.

- Dit motto?

Privat: Opfør dig ordentligt! Proffessionelt: Intet er helligt, bare det er sjovt nok.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Bo Klindt Poulsen

Sjovt nok. Men vist også et lån (og det skal bestemt være vel undt, for det er sjovt) fra gode gamle W.C. Fields, som lavede sammenligningen med kvinder og elefanter:

"Women are like elephants. I like to look at 'em, but I wouldn't want to own one."