Læsetid: 1 min.

Anti-genindspilnings-budskab

Moderne Tider
23. januar 2009

Gus Van Sant er snart Danmarksaktuel med den meget roste Milk, der handler om lokalpolitikeren og bøsseaktivisten Harvey Milk spillet af Sean Penn. For nylig var den amerikanske filminstruktør i England for at tale om den nye film og sin karriere, ikke mindst den herostratisk berømte Psycho-genindspilning.

"Jeg var vred på Hollywood over, at de forsøgte at genindspille film, fordi de blot ville plyndre et manuskript og glemme alle andre input, alt andet, der eksisterede," sagde han til Guardian. "I en film som Casablanca ville de f.eks. tage manuskriptet og ændre det. Derfor sagde jeg, 'hvorfor optager man det ikke præcis, som det er, fordi det er en fantastisk film?'"

"Det var på sin vis mit anti-genindspilnings-budskab. Og det var først efter Good Will Hunting, at de var villige til at lade mig gøre det. Jeg mødtes med Universal, og hver gang spurgte de mig, hvad jeg havde lyst til at lave. Jeg sagde, at det skulle være Psycho-uden-at-ændre-en-ting-genindspilningen, og deres svar var, 'vi synes, at det er en genial idé.' Danny Elfman (filmkomponist, red.) sagde, at kritikerne ville massakrere mig, og det gjorde de. Men jeg syntes stadig, at det var et eksperiment værd."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her