Læsetid: 3 min.

Jeg drømmer om et liv med kærlighed, indhold og flotte sokker

Hensyn er den vigtigste dyd, men desværre er ikke alle enige, skriver Carsten Bang, der er aktuel med 'BANG! Jeg er død'
Moderne Tider
23. januar 2009
Hensyn er den vigtigste dyd, men desværre er ikke alle enige, skriver Carsten Bang, der er aktuel med 'BANG! Jeg er død'

- Hvad er dit mest udtalte karaktertræk?

Heldigvis vil andre nok sige, at det er min humor, men når jeg nu selv skal svare, så er det dovenskab. Det betyder dog ikke, at jeg er doven hele tiden. Når jeg først sætter mig noget for, så knokler jeg, om det så er med at hugge brænde eller med at skrive et nyt show. Men dovenskaben lurer. Og hvis jeg lader den få overtaget, så er jeg bange for, at den vinder.

- Hvad er din yndlingsbeskæftigelse?

Det er heldigvis at stå på scenen og optræde med stand-up. I de år jeg har lavet comedy, har jeg hele tiden haft det mantra, at jeg vil blive ved, så længe jeg selv synes, det er sjovt. Og det synes jeg heldigvis stadig, det er. Men samtidig bliver det også mere givende på andre måder, da stand-up comedy ikke længere kun er joken for jokens skyld, men også en platform fra hvor, man kan få sine meninger frem. Jeg kan nu også godt lide at spille golf.

- Hvad er din seneste anskaffelse?

Et par sokker. Jeg har fået en sokke-fetish. Ikke en seksuel fetish - hvor jeg altid har sokker på i sengen - men efter de hvide sokker i 80'erne og de sorte i 90'erne og langt ind i dette årtusinde, så har mine fødder det nu bedst med lidt spræl.

- Dine helte og heltinder i det virkelige liv?

Nu er der - så vidt jeg ved - ikke nogen, der ligefrem har reddet mit liv, men mine forældre har givet mig det, så dem ser jeg faktisk som mine helte. Derudover er min kæreste min private heltinde, og det er hun, da jeg ikke kan finde én eneste grund til ikke at beundre hende.

- Hvad har været dit mest kontroversielle valg i livet?

At vælge en levevej som komiker i stedet for at færdiggøre min cand. merc. Men selv om det måske var et kontroversielt valg, så har jeg ikke fortrudt det et eneste sekund. Jeg ser i øvrigt også mine forældre som mine helte, da de efter at have set mig optræde første gang ikke mere sagde: "Skal du ikke også have gjort den cand. merc. færdig?" De kunne se, at her var noget, jeg ville.

- Hvornår føler du dig mest misforstået?

Hver gang jeg skal forklare noget, jeg virkelig mener, og derfor bliver for grebet af det, men ikke kan udtrykke mig klart. Derfor er dejligt at kunne forberede det, jeg gerne vil sige og så rejse rundt og fortælle det fra scenen.

- Hvad er din største bedrift?

Jeg har ikke slået nogen ihjel. Og derudover er det, at jeg sidste år debuterede som dramatiker med teaterstykket Gud'me. Her fik jeg muligheden for at sige noget gennem andre i en ikke direkte form.

- Dine største fejl?

Jeg er dårlig til at networke og smalltalke. Eller som det vel hedder på dansk; netværke og småsnakke.

- Din drøm om lykken?

At slippe for at skulle smalltalke. Men ellers er det at leve et liv med kærlighed, indhold og flotte sokker.

- Din sindsstemning netop nu?

Spændt. Jeg er spændt på, hvordan min turné BANG! Jeg er død kommer til at gå. Jeg er heldigvis mest forventningsfuld.

- Hvilken dyd er den vigtigste?

Hensyn til andre mennesker er noget af det vigtigste, vi har. Desværre virker det som om ikke alle mennesker er enige i det.

- Hvilket kunstværk har haft størst betydning for dig?

Første gang jeg stod overfor et maleri af Francis Bacon, kunne jeg nærmest mærke det rent fysisk. Kunst må gerne gøre noget ved én - påvirke én - så man kan mærke det. Og det kan jeg, når jeg ser på et maleri af Francis Bacon. Min krop reagerer på det. Sådan har jeg det med rigtigt mange af hans malerier, men skal jeg nævne ét enkelt maleri, må det blive Head VI fra 1949, som var inspiration til et element i plakaten til BANG! Jeg er død.

- Hvad er din største ulykke?

At alle mennesker ikke er enige i, at hensynet til hinanden er det vigtigste.

- Dit motto?

"Bær dine sokker med hensyn".

Poesibogen stiller hver uge en ny person en række faste spørgsmål

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her