Note
Læsetid: 1 min.

Da Bobby Kennedy blev skudt

Moderne Tider
20. februar 2009

Den amerikanske forfatter og manuskriptforfatter Bud Schulberg, der fylder 95 år til marts, har haft et langt og begivenhedsrigt liv og en glorværdig karriere.

Han er blandt andet manden bag Marlon Brandos legendariske 'I could have been a contender'-enetale i Elia Kazans I storbyens havn (1954). Og så var han ved Bobby Kennedys side, da denne blev skudt på Ambassador Hotel i Los Angeles i 1968.

"Sirhan skød ham og løb så ind i mig," siger Schulberg til Independent. "Jeg husker, at det virkede, som om han var meget lille. Jeg kunne se Kennedy for enden af lobbyen. J. Edgar Hoover hadede ham så meget, at FBI ikke rigtig var til stede. Mafiaen hadede Bobby. Borgmesteren hadede Bobby. Så han havde kun amatørbodyguards som f.eks. fodboldspilleren Rosey Grier."

"Efter at det var sket, gik vi tilbage til Bobbys suite. Grier var så ked af det. Han blev ved med at sige, 'det er min fejl, det er min fejl.' Han faldt bagover på sengen; han vendte det hvide ud af øjnene."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her