Læsetid: 3 min.

Nye alliancer

Regnbuefolket og de kongelige har en stor fælles berøringsflade. Det kunne der komme et fint samarbejde ud af
20. februar 2009

Hvad er det, der forener dronning Margrethe, prins Henrik og de øvrige medlemmer af den danske kongefamilie i et internationalt smagsfællesskab, som deles af royale personer i hele verden. Fra prins Phillip i Sverige til kongen af Nepal? Et smagsfællesskab, som viser sig ved, at de ansætter kammertjenere i stedet for at hyre en rengøringshjælp, indretter sig med himmelsenge og i slotstårne snarere end med praktiske møbler og tegltag, deltager i tafler og hofballer i stedet for at bare gå til middage eller på værtshus med hinanden. Og i det hele taget udviser en adfærd, som virker unaturligt kunstig, ja faktisk dekadent og helt ude af trit med normerne i deres samtid.

Homotilbøjeligheder

Kongelige i hele verden er alle - med få undtagelser - bøsser og lesbiske. Det ved enhver. Både fra rygter, som kører i aviser og ugeblade, og fra vandrehistorierne, der cirkulerer i folkemunde. Og der går jo som bekendt ingen røg uden en brand, som man siger. Som minimum har de kongelige i hvert fald biseksuelle tilbøjeligheder eller hang til at gå med parykker og kostumer, som tilhører det modsatte køn.

Kun 10 procent af en given befolkning er homoseksuelle, mener eksperterne. Men op til 100 procent af kongehusenes medlemmer er det, mener folket. På den måde afspejler de kongelige ikke ligefrem noget repræsentativt udsnit. Det er dog kun en mindre gruppe anarkister, der ligefrem lader sig anfægte af, at de kongelige ikke lever op til demokratiske idealer i samtiden. For alle andre er rygterne om de kongeliges homoseksualitet med til at gøre dem til noget særligt, der afviger fra normen. Og det har vi som folk tilsyneladende behov for. Samtidig er rygterne om de kongeliges homo- og biseksuelle tilbøjeligheder også det, der gør dem til mennesker med brister, laster og lyster ligesom alle os andre. Det har vi som folk ligeledes behov for, at de er. "De kongelige må vel også begå fejl, og desuden er det arveligt. Som far, så søn," som en læser skrev på Nyhedsavisens hjemmeside i forbindelse med en af de kongelige højheders drukture på en københavnsk bøssebar.

$SUBT_ON$International solidaritet

Hvad er det så, der gør, at en højreorienteret læderbøsse, en kommunistlebbe og den øvrige danske regnbuefamilie indgår i et internationalt fællesskab med homoer, biseksuelle, transer og transvestitter i resten af verden og på tværs af politiske anskuelser? Altså udover, at læderbøssen og kommunistlebben på flere måder begge er helt ude af trit med normerne i deres samtid: Den ene går med læderkasket, politisolbriller og åbentstående skjorte som i en film fra 70'erne, mens den anden fortæller røverhistorier fra de glade dage med fag som 'teori og taktik' på Komsomolskolen i Moskva.

$SUBT_ON$Royale

Bøsser og lesbiske, biseksuelle og transer over hele verden er alle - med få undtagelser - tilbedere af monarkiet, og de benytter enhver tænkelig lejlighed til dyrke den royale æstetik, det kunstige og dekadente. Der er ingen, der som læderbøsser går op i deres samling af kongeligt porcelæn, og der er intet som kongehuset, der kan få kommunistlebber til at droppe alle interne rivaliseringer med arvefjenden på venstrefløjen. Således deltog mindst én lesbisk kommunist for nylig i en anarkistisk demonstration vendt mod monarkiet. Ikke fordi hun havde afbrænding af kongeslotte på sin politiske dagsorden, men udelukkende fordi det var 'noget med Johnny Margrethe'.

De kongelige og de regnbuefarvede er intimt forbundne og har meget mere til fælles end den seksuelle orientering. Udover at begge grupper hyppigt forbindes med en vis hang til kokain subsidiært lugtesalt, afholder de også hver for sig opsigtsvækkende parader i gaderne under stor ståhej. Desuden har begge grupper et stort behov for små hunde og udklædningstøj. Den royale kultur og homokulturen spejler hinanden i en fælles passion for det spektakulære. Der ligger på den måde en fælles interesse i at kæmpe for retten til at dyrke visse dekadente laster og lyster.

Det må der kunne komme et godt samarbejde ud af. Så hvad med at gøre Johnny Margrethe til protektor for LBL. Både læderbøsser og kommunistlebber ville strømme tilbage i foreningen.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu