Note
Læsetid: 1 min.

Opvakt korttidshukommelse

Den amerikanske skuespillerinde Glenn Close har fundet sig et nyt hjem på tv, hvor hun har hovedrollen i den roste advokatserie Damages. Om skiftet fra film til tv siger hun til Guardian: "Det var svært til at begynde med, fordi det er så anderledes...
Moderne Tider
20. februar 2009

Den amerikanske skuespillerinde Glenn Close har fundet sig et nyt hjem på tv, hvor hun har hovedrollen i den roste advokatserie Damages. Om skiftet fra film til tv siger hun til Guardian:

"Det var svært til at begynde med, fordi det er så anderledes. Man kender ikke sin fortid, man ved ikke, hvordan det kommer til at ende, så man er virkelig nødt til at stole på manuskriptforfatterne."

"Der er stadig ting, jeg ikke ved om min karakter, fordi forfatterne vil holde deres muligheder åbne. De skriver på en måde, som betyder, at man ofte får sidste øjebliksrevisioner af manuskriptet, og man skal lære at være meget fleksibel, og man har ikke ret meget tid. Det er så slemt, at jeg ikke lærer mine replikker før på selve optagedagen."

"Man udvikler en meget opvakt korttidshukommelse. Det er første gang, jeg nogensinde har arbejdet på den måde, og til at begynde med følte jeg mig ret usikker, men nu synes jeg, at det er en rigtig god skuespilproces. Det holder én på tæerne, og jeg elsker det. Det er meget intenst, og man er nødt til at stole på dem og bare sige, 'ok, hvad vil I have mig til at gøre nu?'"

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her