Læsetid: 11 min.

Vi vil så gerne være ét folk, men det er vi ikke

Før premieren. Selv her på Nørrebro, hvor berøringsfladen mellem de forskellige kulturer er størst, er samfundet skilt helt ad, siger musiker og debuterende skuespiller Isam Bachiri. Sådan bliver det formentligt også her i salen, siger han op til premieren på forestillingen '2200 Carmen' på Nørrebro Teater
En øjenåbner. Det gjorde et stort indtryk på mig at min far uden videre kom så godt ud af det med naboen, da vi flyttede til Brøndby Strand. Jeg var ikke vant til, at man sådan kom i hinandens hjem. Men det gav mig en forståelse af, at det slet ikke handler om etnicitet eller religion - det handler helt banalt om mennesket, siger Isam Bachiri om drengeårene i Brøndby Strand.

En øjenåbner. Det gjorde et stort indtryk på mig at min far uden videre kom så godt ud af det med naboen, da vi flyttede til Brøndby Strand. Jeg var ikke vant til, at man sådan kom i hinandens hjem. Men det gav mig en forståelse af, at det slet ikke handler om etnicitet eller religion - det handler helt banalt om mennesket, siger Isam Bachiri om drengeårene i Brøndby Strand.

Sigrid Nygaard

20. februar 2009

Der er tomt i salen på Nørrebro Teater. Det er onsdag formiddag, og et par sceneteknikere er i færd med at omdanne scenerummet til Nørrebros virkelige gader.

Derude - på gaderne - blev en 41-årig makedoner i nat skudt gennem halsen. Politiet mener, mordet er forbundet til det bandeopgør, aviserne har skrevet om det seneste halve år, og i teaterets kantine debatteres nattens episode intenst.

Prøverne til musikforestillingen 2200 Carmen har været i gang i nogle uger, og mens skuespillere, sangere, dansere og manuskriptforfattere forsøger at tematisere Nørrebros kriminelle underverden, har den del af bydelen helt af sig selv sendt spotlyset i den retning. Ser man en lille smule nyheder i tv eller kigger i en avis en gang imellem, er man ikke i tvivl. Det brænder på Nørrebro.

Går man til gengæld op ad Nørrebrogade og driver rundt i gaderne omkring Sankt Hans Torv og Assistens Kirkegård, kan det være svært at forstå, hvad det er medierne skriver om. Nørrebro skulle være Danmarks smeltedigel af eksotiske kultur og dansk velfærdsfedme, men der er ikke meget, der er smeltet sammen i bydelen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu