Læsetid: 8 min.

Jeg ville hellere være som Dan Turèll, men det kan jeg ikke finde ud af

Nikolaj Zeuthen ville have succes som menneske, akademiker og digter, men det var først da han lod ambitionen ligge at han fik skrevet sin første digtsamling om et Danmark, hvor alle skal præstere
Enkelhed. Dan Turrèls digte er så enkle og dybe på samme tid, og han er totalt uambitiøs og tillader sine digte ikke at være målrettede. Og når jeg så læser mine egne ting, så tænker jeg at jeg er så vred og vil kritisere en hel masse, siger Nikolaj Zeuthen om sit poetiske forbillede.

Enkelhed. Dan Turrèls digte er så enkle og dybe på samme tid, og han er totalt uambitiøs og tillader sine digte ikke at være målrettede. Og når jeg så læser mine egne ting, så tænker jeg at jeg er så vred og vil kritisere en hel masse, siger Nikolaj Zeuthen om sit poetiske forbillede.

Kristine Kiilerich

27. marts 2009

A ringer fra sin blå telefon

og spørger hvordan det går

og B svarer fra sin gule telefon

at det går godt

der er virkelig gang i gryderne for tiden

og det er sgu da fedt, siger A

fra 'Mandevenner'

Man kan ikke lade være med at grine genkendende, når man læser Nikolaj Zeuthens debut, digtsamlingen Oliebål, men man fryser også lidt, for skildringerne af mænd som brovter over brunchen, har en undertone af tristhed. Uværgeligt kommer man til at tænke på det bedste fra 70'ernes knækprosa, men hvor Vita Andersens store hit Tryghedsnarkomaner handlede om underlegne, overspisende kvinder, skildrer Nikolaj Zeuthen en flok mandlige succesjunkier, som hele tiden gør opmærksom på deres egen fremgang af rædsel for, at den forsvinder lige om lidt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu