Interview
Læsetid: 4 min.

Alt der rører en følelse i mig

Det er fantastisk at blive forelsket i en tegneseriefigur, skriverAne Trolle, der sammen med Blæs Bukki, Malk de Koijns, Bikstok Røgsystem og producer Ormen i gruppen Balstyrko har udsendt albummet, 'Jagten på noget'
Det er fantastisk at blive forelsket i en tegneseriefigur, skriverAne Trolle, der sammen med Blæs Bukki, Malk de Koijns, Bikstok Røgsystem og producer Ormen i gruppen Balstyrko har udsendt albummet, 'Jagten på noget'
Moderne Tider
6. marts 2009

- Hvad er dit mest udtalte karaktertræk?

At jeg har meget energi og snakker meget..

- Hvad er din yndlingsbeskæftigelse?

At improvisere og bare synge generelt, skrive sange og være hjemme i min hule.

- Hvad er din seneste anskaffelse?

To kazooer og to katte. Et rigtig godt lydkort, så jeg kan lave bedre indspilninger herhjemme. Og en masse flot kunst fra Haiti.

- Dine helte og heltinder i det virkelige liv?

Ellen Johnson-Sirleaf, præsident i det vestafrikanske land Liberia, og Nina Simone.

- Hvad har været dit mest kontroversielle valg i livet?

Jeg tror at det var da jeg valgte at arbejde sammen med Remee om Trolle//Siebenhaar og med SonyBMG med JaConfetti. Det kunne i hvert fald sætte en diskussion i gang i mit miljø.

- Hvornår føler du dig mest misforstået?

Det sker tit, da jeg arbejder på en anderledes måde som sangerinde, og fordi jeg ikke altid er så god til at formulere mig verbalt. Man lærer jo hele tiden, og nogle gange, når man er misforstået skal man nok kigge indad.

- Hvad er din største bedrift?

Lige nu er det, at jeg kan lave det jeg elsker på fuld tid og overtid.

- Dine største fejl?

Min største fejl er nok at jeg har været meget usikker på mig selv og haft mindreværd. Jeg er heldigvis god til at nyde mig selv og mine stærke sider nu, men jeg må indrømme at jeg spildte mange af mine teenage år og op til 20-årsalderen på at være usikker, og så kommer man ikke ret langt. Men jeg vendte heldigvis skuden.

- Din drøm om lykken?

At tro på sig selv og arbejde med det, jeg elsker, og have trygge rammer at vende hjem til. Gamle venner og kærlighed. Nogle gange ser jeg mig selv på en gul gård på landet, hvor der er heste, atelier, lydstudie, svimmingpool, underjordisk sauna og alle de faciliteter, jeg har brug for. Det er jo også en drøm om lykken, men det kan jo være, man løber skrigende bort af kedsomhed, når man først står i den.

- Din sindsstemning netop nu?

Jeg er glad, både, fordi jeg lige er vendt hjem fra Jacmel på Haiti, hvor der var så inspirende og så mange nye ting at tage med hjem. Jeg har utrolig trang til at improvisere, og det fik jeg gjort. Og der er så meget smuk kunst. Jeg er også glad, fordi Balstyrko snart kommer ud og jeg elsker den her musik Ormen, Lasse og jeg har lavet. Glæden over at der bliver ved med at poppe fantastiske mennesker op i mit liv, som jeg skal arbejde med.

Og så er jeg stresset.

- Hvilken dyd er den vigtigste?

At være åben og ydmyg.

- Hvilket kunstværk har haft størst betydning for dig?

Film og maleri har stor betydning for mig. Jeg gik tit alene på galeri, da jeg var lille. Der var et galeri i Sorø, og jeg elskede at gå rundt der i stilheden og kigge på billederne. Der var også en skulptur, der kunne sige lyde, når man stillede sig ved den, og den gik jeg hen til hver gang. Sige goddag og farvel til receptionisten på galleriet, som altid smilede på samme måde og gav mig et postkort, når jeg gik derfra.

Min far og mor hev også tit mig og min søster ind til København, hvor vi var til ferniseringer, og min far arbejdede med at bygge skulpturer for nogle kunstnere, så vi endte også tit hjemme hos dem. Der har altid stået masser af keramik på hylderne og hængt kunst på væggene i mit barndomshjem.

Film har en kæmpe betydning for mig, da jeg nogle gange bliver så fanget af dem, at jeg tror, jeg er der. Det er en bekræftelse i indlevelse. Film er også en fantastisk inspirationskilde . Min sidste favorit er Robert Rodriguez' Planet Terror, jeg var suget til skærmen da jeg så den. Da jeg var 13 år, så jeg Elefantmanden, og jeg tudede og tudede. Det værste var, at jeg fik det så dårligt over, at jeg fik ondt af Elefantmanden. Det var den følelse, der fik mig til at græde så meget. Jeg blev forelsket i troldmanden fra Det levende slot. Det er en fantastisk følelse at blive forelsket i en tegneseriefigur. Men som med musik kan jeg også lide rigtig mange forskellige filmgenre: thrillers, drama, manga, eventyr og splatter - alt der rører en følelse i mig.

- Hvad betragter du som din største ulykke?

Indtil videre har jeg ikke noget i mit liv, jeg kan betegne som ulykke. Jeg har selvfølgelig haft mine uheld og følelsesmæssige nedture, men jeg er kommet over det igen. 7-9-13

- Dit motto?

Så længe, man er god og snild, kan man gøre, hvad man vil.

Poesibogen stiller hver uge en aktuel person en række faste spørgsmål

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her