Baggrund
Læsetid: 4 min.

Jeg har voldtaget

Det har du sikkert også selv. Angiveligt. Eller hvordan var det nu det var
Moderne Tider
6. marts 2009

Da jeg for et par år siden havde et eller andet ikke-forhold med en fyr, ældre end mig, og jeg ikke rigtig vidste, hvad han ville, eller hvad jeg ville og alt det der - og jeg på et tidspunkt ville have sex, men han ikke, havde han dog alligevel stiv pik, og jeg tvang den ind i mig. Efter akavede bevægelser, andet uafslappet hurlumhej og fælles udløsning sagde han, at det havde han ikke brudt sig om, for han følte sig voldtaget.

Derefter så vi ikke mere til hinanden: Jeg synes, han var kedelig (ikke fordi han følte sig voldtaget, men manden skrev altså også taler for Anders Fogh i Folketinget og andet), og hvad han syntes om mig, fandt jeg aldrig ud af.

Dengang fik det mig dog til at tænke over voldtægt. Eller rettere: Jeg tænkte, at nu, hvor han havde følt sig voldtaget, ville det vel være muligt for ham at gå til poltiet og få mig anklaget for voldtægt. Men hvordan ville han kunne bevise det, da han ikke led under nogen fysiske skader (vi, eller måske rettere jeg, brugte da også glidecreme). Og så var han også ældre end mig. Han var endda også en mand. Og så var han ikke blevet penetreret. Jeg havde så at sige bare voldtaget ham med røven.

Mænd er aktive!

Da en ven senere fortalte om en fest han havde været til, hvor en fyr var gået ud som et lys grundet for meget alkohol, og et par stykker havde trukket hans bukser ned for skiftevis at sutte hans pik, som i hans sovende tilstand blev stiv, spurgte min ven mig, om det var voldtægt. Jeg sagde, at ja, det var vel voldtægt, da de gjorde noget ved ham, som han ikke gav sit samtykke til eller for så vidt var bevidst om. Men om jeg selv ville opfatte det som voldtægt, hvis det samme skete mod mig - altså, at jeg vågnede op fra en søvn med nogle suttende min pik - er jeg ikke sikker på. Jeg ville muligvis endda synes, det var frækt. Måske bare afhængende af personerne... men ville jeg vågne op med en pik, fingre eller hvad ved jeg inde i mig, er jeg rimelig sikker på, at jeg ville være tilbøjelig til at opfatte dette som en voldtægt.

Det kan jo også fysisk gøre mere ondt. Men jeg ved det ikke. Er det bare penetrationen, det ugivne samtykke, denne tagen med vold udi det fysiske?

Hvad sikkert og vist er, at ideen om den voldtagne mand ikke er en del af det almene voldtægtsbillede, da manden som ide ikke er passiv (og også i bøsseverden kan der da eksistere bøsser som er 'passive' i sengen og så absolut har det svært med denne af dem selv definerede 'rolle', ligesom det i hypermaskuliniserede samfund som for eksempel de arabiske kun er den 'passive' mand, der er bøsse, mens den 'aktive' bare er mand, der boller et hul som er strammere osv.), men altid er aktiv, og selv når manden ikke er aktiv, handler han, og handler han ikke, er han bare en vatpik, som fortjener det selv osv.

Mænd er ikke ofre

Jeg ønsker på ingen måde at diskutere, om flere kvinder end mænd voldtages eller forsøges voldtaget, eller at flere mænd end kvinder dømmes for voldtægt og voldtægtsforsøg, men måske manden (af alle seksuelle afskygninger) bare oplever en voldtægt mere end han føler den; gjort imod sig af andre mænd eller for den sags skyld også gjort imod sig af kvinder. Diffust og helt konkret.

Manden er bare ikke opdraget til at tænke i offerrolle - hvilket jeg generelt heller ikke synes nogen skulle være - men han kunne godt have lov til at have sin sensitivitet dirrende uden på i det åbne samfund.

Engang jeg boede et andet sted og jeg skulle hjem på besøg, men før jeg tog væk i en uge, krævede min kæreste sex med mig. Jeg havde ikke lyst, men han overtalte mig, så vi gjorde det alligevel. Under det hele gad jeg ikke mere, hvorefter jeg prøvede at få ham til at stoppe, men det gad han ikke, så han fortsatte lidt mere voldsomt; jeg gav fysisk slip på ikke at ville og lod ham fortsætte, men med en konstant smag af voldtægt bagest i munden.

Fysisk ville jeg have været i stand til at få ham til at stoppe, men jeg var en smule paralyseret over, at jeg fysisk skulle være nødt til at stoppe noget, jeg verbalt havde ytret modstand imod. Jeg oplevede det som en voldtægt (var dog fysisk overlegen eller ligestillet), og det var så det, mere følte eller lagde jeg ikke i det.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her