Interview
Læsetid: 1 min.

'Alle burde læse Durrell'

Mette Wier, formand for Forebyggelseskommissionen, hulker af grin over Gerald Durrells bøger. Til gengæld er Helle Helle dræbende kedelig, synes hun
Moderne Tider
25. april 2009

- Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

"Alle skulle læse Gerald Durrells bøger, der er så sjove, at man griner, til man får tårer i øjnene, eksempelvis Min familie og andre dyr eller Skovturen og andre viderværdigheder. Jeg genlæste dem her i sommer, og de var stadig lige sjove."

- Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

1984, som jeg læste som stor skoleelev, og som gjorde et kæmpe indtryk på mig. Jeg syntes, den var vanvittig uhyggelig og sørgelig. Men ellers har jeg de bedste oplevelser med ældre amerikansk litteratur som for eksempel Singer, Capote, Caldwell eller Doctorow. Sidste bog, jeg læste, var Doctorows Verdensudstilling, der er en ekstremt stemningsfuld og smuk beskrivelse af forfatterens egen opvækst i New York, der står lyslevende for én - på godt og ondt."

- Hvad er den værste bog, du har læst?

"Lidt for mange. Senest forsøgt jeg mig med Helle Helles Rødby-Puttgarden, som jo er bevidst lavmælt og underspillet. Men den var ligeså kedelig som færgen mellem Rødby og Puttgarden, og jeg måtte hoppe af på halvvejen. De store sællerter som Mænd der hader kvinder eller for eksempel Leif Davidsens bøger er heller ikke noget for mig. Til gengæld er jeg med på Liza Marklund-bølgen - hendes hovedperson Annika er jo ikke videre heldig med sin tilværelse og kommer ofte til at gøre ting, enhver bitterligt villle fortryde. Men der er en ægthed i skildringen, der brænder igennem. Mit gæt er, at forfatteren i virkeligheden skildrer sig selv - og gør det uden at idealisere."

- Hvilken type læser er du?

"Jeg kan både lide romaner, noveller og biografier, men jeg læser aldrig digte, jeg taber tråden undervejs. Jeg læser meget avis - dog desværre ikke jeres - det er en god måde at slappe af på, synes jeg."

- Hvornår læser du?

"Alt for sjældent, men mest i ferier. Jeg har alt for meget fagligt læsestof, der står i kø."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her