Læsetid: 3 min.

Fjernsyn for voksne

'Mad Men' er en fænomenalt underholdende tv-serie, der foregår på et reklamebureau den gang, den voksne hvide mand var enehersker i sit domæne
De slemme gamle dage. Pete (Vincent Kartheiser) er en af de typer, der effektivt og underholdende bearbejder forholdet til tiden før, mændene fik modstand.

De slemme gamle dage. Pete (Vincent Kartheiser) er en af de typer, der effektivt og underholdende bearbejder forholdet til tiden før, mændene fik modstand.

TV 3

3. april 2009

I Danmark længes vi mænd tilbage til H.C. Hansens regeringstid, før akademikere, pladderhumanister og andre smagsdommere skulle komme her og belære os om, hvad der er der den korrekte måde at behandle kvinder, bøsser, jøder og vores egen krop på. Og man forstår det jo godt.

Se for eksempel parterapeuten Joan Ørting der i Jagten på Gnisten tager rundt i det ganske land rundt og terroriserer de stakkels mænd, der virkelig ikke gider at have sex med deres kone med bjerge af stearinlys og lyserødt nips.

Ambivalent

Så var det en del nemmere at være mand i 50'erne. Konen blev dydigt hjemme i forstaden med sin ensomhed og sin frustration. Manden tog på arbejde i byen og blev gerne væk i dagevis for at bolle elskerinden, der ofte var hans sekretær. En slags luder, som han kunne fyre, hvis hun ikke knappede torpedo-bh'en op. I hjemmet kunne han stikke sin børn en på skrinet og på jobbet blev der røget og drukket dagen lang. Og hvis man oven i købet arbejdede i reklamebranchen, så var der ikke alle mulige reguleringer, der forhindrede én i at blive rig på at sælge cigaretter til folket.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu