Læsetid: 2 min.

Et spørgsmål ære og skam

Mange muslimer har svært ved at acceptere homoseksualitet. Ironisk nok skyldes det blandt andet, at de selv tilhører en minoritet
1. maj 2009

Man bliver ikke nødvendigvis tolerant af selv at tilhøre en minoritet. 54 procent af alle danske muslimer mener, homoseksualitet er uacceptabelt. Det viser i hvert fald en undersøgelse foretaget af analyseinstituttet Capacent for DR.

Kassem Ibrahim er repræsentant for Sabaah, der er en forening for homo-, bi- og transseksuelle med anden etnisk baggrund end dansk. Han er skeptisk over for tallet fra Capacent, fordi der er lavet mange forskellige undersøgelser, der hver især fører til meget forskellige konklusioner om muslimers forhold til homoseksualitet.

"Men det er et faktum, at det ofte er meget svært at være homoseksuel, hvis man kommer fra en muslimsk baggrund. Det er en virkelighed, man ikke kan løbe fra," siger Kassem Ibrahim, der til daglig møder problemet i Sabaah, hvor mange unge homoseksuelle med muslimsk baggrund søger hen for at få støtte, fordi deres familier ikke vil acceptere deres seksualitet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu