Interview
Læsetid: 1 min.

Tid og sted

Finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) er sæsonlæser og trawler forfatterskaber igennem i sine ferier
Moderne Tider
4. april 2009

- Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

Bibelen.

- Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

Betydning er jo mange ting. Afhænger af tid og sted. Personligt er det Alle mennesker er dødelige af Simone de Beauvoir, som gjorde et uudsletteligt indtryk på mig, da jeg læste den som 16-17 årig. Ellers er det faktisk alle Dines Skafte Jespersens Troldepus-bøger, som jeg elskede at læse højt for mine børn, da de var helt små.

- Hvad er den værste bog, du har læst?

Den - eller rettere dem - har jeg lykkelig glemt. Det var tre-fire desiderede knaldromaner, hvor personernes navne og karakteristika skiftede fortællingen igennem p.g.a. kommercielt sjusk. Men det var de eneste, de havde på campingpladsen i Bodø, da jeg blev fanget af regn og storm under en interrail-tur i 1982.

- Hvilken type læser er du?

Jeg er sæsonlæser. Når den står på arbejde, bliver det kun til kommissionsrapporter, arbejdspapirer og aviser plus fem-ti sider i en erhvervsbibliografi e.lign. til at falde i søvn på. Når den står på ferie eller forlænget weekend, forsøger jeg at trawle et forfatterskab igennem. Sidste jul var det Leif Davidsen, sidste sommer var det Grundtvig, og denne jul var det Camilla Läckberg.

- Hvornår læser du?

Jeg elsker at læse i sengen, men prøver i hverdagen at undertrykke det, for jeg bliver let grebet og glemmer tid, sted og behov for nattesøvn. Men det er topmålet af luksus at starte på en svensk krimi i sengen lørdag kl. 23, når man ved, man kan sove længe søndag. Har ellers normalt gang i 2-3 bøger: Noget underholdende (aktuelt Olyksfågeln af Camilla Läckberg, der hænger over fra jul), noget opbyggeligt (aktuelt Per Stig Møllers Munk) og noget 'positiv pligtlæsning' (aktuelt Niels Lundes Hr. Møllers nye mand). De cirkler rundt mellem natbord, ministerbil og kuffert.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her