Læsetid: 3 min.

Undskyld, undskyld kære venner

Hengivelse er vigtig, mener Kim Fupz Aakeson, der ellers erkender selv at kunne være fjern og at glemme sine venners fødselsdage
Hengivelse er vigtig, mener Kim Fupz Aakeson, der ellers erkender selv at kunne være fjern og at glemme sine venners fødselsdage
17. april 2009

- Hvad er dit mest udtalte karaktertræk?

"Rastløshed, jeg har en hel del af den og prøver stadig at vænne mig til den, komme overens med den, jeg keder mig nemt og blikket flakker, og der er jo så meget andet, man kunne gøre i stedet for det, man gør. Jeg kan have svært ved at se en film til ende og spoler næsten altid, hvis jeg lurer, hvor den skal hen, jeg er en troløs zapper og skal holdes i ave og til ilden af andre (kærester, børn, redaktører, instruktører)

- Hvad er din seneste anskaffelse?

"En ny bærbar mac. Jeg er for første gang uenig med deres designere og kan simpelthen ikke lide den nye serie af bærbare (sorte taster og titanium). Heldigvis laver de stadig en enkelt old school hvid. Det er ret sjovt, for de er jo indiskutabelt overpriced og kører en elendig service, lange reparationstider. og hvis fejlen er på softwaren, så er det bare ærgerligt og dækkes ikke af garantien. Og alligevel kunne jeg ikke drømme om at skifte til pc. Jeg går ind for smukke produktionsmidler!"

- Dine helte og heltinder i det virkelige liv?

"Puha, jeg er nok ikke så god til det med helte, de giver mig altid dårlig samvittighed og får mig til at føle mig sjusket, kynisk, dum, dårlig, her kunne jeg blive ved".

- Hvad har været dit mest kontroversielle valg i livet?

"Det var vel, da jeg bildte mig selv ind, at jeg kunne leve af det, jeg har inde i hovedet, ung og glad var man og havde solgt to tegninger til pædagogmedhjælpernes fagblad. Man skulle ikke have så meget at gå på dengang".

- Hvornår føler du dig mest misforstået?

"Hm, skiftende kvinder har gennem tiderne skældt mig ud for mine manglende kærlighedserklæringer, det er sikkert noget mandenoget, men jeg synes jo godt, de erklæringer kan komme i ordløse udgaver, som gerninger, omsorg, at man fjerner sten på sin kvindes vej og sørger for, at der altid er benzin på bilen og at de tunge ting er båret hjem fra irma".

- Hvad er din største bedrift?

"Faderskab. Jeg går stædigt rundt og bilder mig ind, at jeg har været min datter en ret god far".

- Dine største fejl?

"Udover rastløsheden, kan jeg være virkelig uopmærksom og fjern, gerne over for mine allernærmeste, jeg er luddoven med alt, der ikke interesserer mig. Jeg er heller ikke særlig god til at glæde mig ret længe ad gangen, hele mit arbejde og forfatterskab er bygget på utilfredshed og en trang til at gøre det bedre næste gang. Jeg tager gerne sorger på forskud, og så er jeg socialt udisciplineret, elendig til at sørge for mine venner, huske deres fødselsdage, få inviteret dem og lavet mad til dem, undskyld, undskyld, undskyld, kære venner".

- Din drøm om lykken?

"Mad, sex, arbejde, drikke drinks, sidde i sol, ligge et sted og tage det roligt mens håndværkere ordner mit hus

- Din sindsstemning netop nu?

"Den er nogenlunde, jeg er måske svagt presset i arbejdet, men lever med forestillingen om, at det vil lette fra næste uge engang (haha)"

- Hvilken dyd er den vigtigste?

"Hengivelse er i hvert fald vigtig. At turde give sig i andre menneskers vold, at turde udsætte sig for at blive vraget og brændt af, og tænk, at man får lov at opleve at andre viser een den tillid i det her korte liv, uha".

- Hvilket kunstværk (bog, film, teater, maleri, etc.) har haft størst betydning for dig?

"Well, der har været flere af den slags pejlemærker, en af mine første var Claus Deleuran og Thorfinn Flytter Hjemmefra. Jeg ville være tegner og jeg ville tegne som ham. Jeg gjorde virkelig mit bedste for at score hans streg og kunne selvfølgelig ikke, men fik så min egen stil ud af anstrengelserne. Senere kom Hemmingways ting, Kieslowskys Dekalog var også en åbenbaring ... and ... still counting.

- Hvad betragter du som din største ulykke?

"Jeg har levet underligt forskånet for rigtige ulykker og elendighed, men alt er jo relativt og jeg har jævnt hen i mit liv været ked af at være en lille lort, men hvis buddhisterne har fat i noget, kommer jeg sikkert tilbage som kraftkarl med superlækkert hår

- Dit motto?

"Jeg har ikke noget. Mottoer er irriterende - det er lige før det duer som motto?

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu