Læsetid: 8 min.

Find dig selv i tryllebutikken

Moderne børn er mere selvbevidste end tidligere, men derfor også mere sårbare og i farezonen for at udvikle lavt selvværd. De har i stil med deres forældre i stigende grad brug for coaching, yoga og mentaltræning for at modstå pres fra mobning, skilsmisser, masser af information fra medierne og krav om selvevaluering i skolen. Børn skal lære at mærke sig selv, siger eksperter
Problemknusere. Formålet med kurset er i følge kursusleder Susan Ekberg, at børnene bliver rustet til at konfrontere de mange nye problemer og spørgsmål, de møder, siger hun.

Problemknusere. Formålet med kurset er i følge kursusleder Susan Ekberg, at børnene bliver rustet til at konfrontere de mange nye problemer og spørgsmål, de møder, siger hun.

Sigrid Nygaard

29. maj 2009

"Er der nogen, der bliver mobbet i skolen?" Over 10 af de 16 børn, der sidder i rundkredsen, rækker hånden op. Børnene er på weekendkursus hos mentaltræner Susan Ekberg. De arbejder med sig selv gennem afslapningsøvelser, leg og snak og opbygger hver deres mentale tryllebutik - et forestillet rum med hjælpere og rådgivere, de selv definerer.

"Man kan for eksempel have sin tryllebutik i en sæbeboble, og hvis der er nogen, der er døde, kan man tale med dem i butikken. Man kan gå ind i sin tryllebutik og blive gladere," forklarer Emil på ni, der er på kurset for fjerde gang.

Som mange af sine jævnaldrende er Emil bevidst om, at man kan arbejde med sine tanker og træne sit sind. Mentaltræning i børnehøjde er langt fra fremmed for hans selvbevidste og reflekterede generation. Mere fritid og viden om følelser og tanker giver børn overskud til at tænke over tilværelsen - mens krav og konstante indtryk fra medier på den anden side gør det afgørende for dem at lære at holde fast i sig selv.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu