Satire
Læsetid: 2 min.

Blair til Liberal Alliance

Man skal ikke blande sport og politik, men når nu den liberale Saxo Bank blander sig i begge dele, kan man vel godt benytte chancen og gøre det samme
Så godt kan det gå, når man investerer sit pr-budget i sport: Saxo Banks navn står midt på Fabian Cancellaras gule trøje i årets Tour de France og tv-transmitteres dermed til mil-lioner. Den danske investerings-bank har til gengæld været min-dre heldig med sit sponsorat af Ny og senere Liberal Alliance - men hvorfor mon?

Så godt kan det gå, når man investerer sit pr-budget i sport: Saxo Banks navn står midt på Fabian Cancellaras gule trøje i årets Tour de France og tv-transmitteres dermed til mil-lioner. Den danske investerings-bank har til gengæld været min-dre heldig med sit sponsorat af Ny og senere Liberal Alliance - men hvorfor mon?

Bogdan Cristel

Moderne Tider
13. juli 2009

Hvis man følger med i både cykling og politk, er det påfaldende, hvor meget mere succes investeringsbanken Saxo Bank har haft med at sponsorere sport end med at sponsorere politik:

Pengene til Bjarne Riis har resulteret i et mundret navn til det, der engang hed Team Memory-Card Jack & Jones, og en gul trøje i årets Tour det France med Saxo Banks navn på maven. Bidragene til Anders Samuelsen og det, der engang hed Ny Alliance, har resulteret i et parti med p.t. tre folketingsmedlemmer, som hver nyder en vælgertilslutning på 0,13 procent - ifølge en måling i Jyllands-Posten den 28. juni.

Men hvorfor den store forskel - er det B. S. Christiansens mentaltræning? Ole Kåre Følis holistiske massage? Eller har Liberal Alliances politikere efter en for lang vinterpause for mange kilo at slæbe op af popularitetsstigerne?

Mange faktorer kan spille ind - men én væsentlig forskel mellem cykling og politik springer lynhurtigt i øjnene, når man skuer ned over resultat- og valglister: Muligheden for at købe sig til et stærkt hold af udenlandske profiler. Sidste år havde Bjarne Riis' cykelhold for eksempel to mand i Tour'ens top 10, mens holdets bedste dansker blot blev nummer 115.

Guderne skal vide, at det daværende Ny Alliance også forsøgte at hente forstærkninger udefra op til valget i 2007 - men frem for at hente politikere fra andre lande, hentede man profiler fra så forskellige steder som Røde Kors, IBM og Rådet for Større Færdselssikkerhed. Det svarer jo faktisk til, hvis Bjarne Riis havde købt Nicklas Bendtner fri af Liverpool, leaset Lasse Boesen hos Flensburg-Handewitt og overtalt Kenneth Carlsen til at genoptage karrieren, nu som cyklist.

Men tænk, hvis Khader, Samuelsen og Seeberg havde kunnet hente kandidater udefra ...

Talentbanken

Talentmassen er utvivlsomt stor. Hvem siger for eksempel, at Tony Blair ikke hellere ville have haft en toppost i et succesrigt dansk parti end være særlig udsending til Mellemøsten - når nu ingen rigtigt kan huske, hvem der har udsendt ham, eller hvad der er særligt ved dét? Og hvad med Ségolène Royal, mon ikke hun bliver træt af internt fnidder hos Frankrigs socialdemokrater inden 2012? Topnavne fra den amerikanske primærvalgkamp som John Edwards og Mitt Romney ville også være værd at overveje - og den lidt mere kontroversielle Sarah Palin, som unægteligt har tv-tække, bliver også snart ledig, når hun træder af som Alaskas guvernør. For slet ikke at tale om alle de reformivrige politikere fra autoritære stater, som aldrig får et ord indført uden at ryge i fængsel - kunne en dansk ministerpost mon ikke lokke eksempelvis den folkekære Aung San Suu Kyi ud af husarresten? Og kunne Saxo bank dog ikke kautionere for nogle fængslede iranere?

Anders Samuelsen, Lars Seier Christensen og Simon Emil Amitzbøll: I er velkomne til at tage idéen, kvit og frit. Nu skal i bare have ændret Valgovens §1, så de udenlandske profiler ikke alene kan komme med på holdet, men også på valglisten.

Men husk nu for ind i h ... at forklare dem, hvad skattepolitikken går ud på.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her