Læsetid: 6 min.

Hoved og hale i den lille forskel på ham og hende

Mandekroppen er sjældent i fokus. Når det handler om krop, handler det om kvinden. Det kan kaldes undertrykkende, hvilket det ofte bliver. Men har kvinderne egentlig ikke også et afsindigt privilegium med det patent på kroppen?
8. august 2009

I en verden, hvor køn er noget vi desperat klynger os til og søger svar på alting i, hvordan er vi, hvem er vi, hvorfor er vi sådan og sådan, hvem er bedst egnet til dette og hint, hvem udnytter hvem, hvordan bør vi være, hvem leder bedst, hvem er forældre hvordan, hvem skal bestemme hvad, og hvem har ret til hvad - der er det påfaldende, så ofte udlægningen er dén, at mænd har det meste, er bedst til det meste, har mest ret til det meste - og billedet gennemføres med, at kvinderne halser efter mændene for at få rettet op på de mange år i undertrykkelsesbanen - nu skal der fandme hales ind og hales op.

Der er en helt grundlæggende ting, som til gengæld aldrig inddrages i debatten som noget, der er vanvittig meget til kvindernes fordel. Det er et punkt, hvor jeg som mand ville føle mig stærkt forfordelt: Det handler om den sanselige krop. Den ejer kvinderne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Tak til Tine Bruun.

Dette er både indsigtsfuldt, tankevækkende og provokerende og dig kommer jeg til at savne, hvis dette er den sidste artikel i sommerserien.

Skriv noget mere.

Jens Jacob Prasse

Også tak herfra. Vidunderligt at få hjælp til at samle og skærpe tankerne og synsvinkelerne. Tænk hvis flere kvinder turde lægge offerrollen fra sig, og gå med os mænd ind i ligestillingskampen og give os mænd lige adgang til den sansende kropslighed.
Skriv mere, jeg kigger efter navnet Tine Bruun.
(og det er ikke fordi jeg har skumle bagtanker)

Søren Rehhoff

Udmærkede iagttagelser af Tine Bruun om opfattelsen af hhv. mænds og kvinders kroppe. Men det er vel ikke rigtigt at mænd har fået frataget priviligiet til den her bløde sanselige krop af kvinder og nu skal kvinder give dem det priviilegie tilbage. Mænd kan kan jo bare begyde at udvikle den her bløde sanselige krop og begynde at danse og græde o.s.v. også selvom de ikke har fået lov af deres mor.