Læsetid: 9 min.

Har du talt med dit eks-papbarn i dag?

Når de sammenbragte familier bliver skilt, går forholdet mellem stedbørn og stedforældre i stykker, for det er kun det biologiske forældreskab, som for alvor forpligter
Kontakt. Anja Tegen har valgt at dele begge sine børn med sin eks-kæreste, selv om han kun er far til den yngste: Han elskede jo Rasmus lige så meget som Emma, selv om han kun var biologisk far til hende, siger hun.

Kontakt. Anja Tegen har valgt at dele begge sine børn med sin eks-kæreste, selv om han kun er far til den yngste: Han elskede jo Rasmus lige så meget som Emma, selv om han kun var biologisk far til hende, siger hun.

Sigrid Nygaard

21. august 2009

»Vi var en familie med kompostbunke, dobbeltgarage og fremtidsplaner, og jeg opfattede mig som en forælder for min kærestes søn. Jeg tog med til forældrekonsultationer, jeg hentede ham fra spejder, og da vi havde boet sammen i et stykke tid, gik det op for mig, at jeg elskede min kærestes søn. Det kommer man jo til, når man engagerer sig så dybt i et barn,« siger Stéphanie Surrugue, som var en del af sin kærestes søns liv, fra han var fem, til han var ti år gammel.

»Da min kæreste og jeg gik fra hinanden, var det faktisk mit forhold til hans søn, som fyldte mest hos mig. For hvad med ham og mig? Kunne jeg blive ved med at se ham? Og hvad ville det betyde for ham at opleve endnu en skilsmisse? 'Jamen I sagde jo, at I skulle være sammen for altid,' sagde han, da vi fortalte, at vi ville gå fra hinanden. Jeg kan faktisk næsten ikke huske, hvordan vi fik det sagt,« fortæller hun om bruddet med sin eks-kæreste og hans søn.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Henrik Jensen

Interessant emne. En af mine gamle kærester, havde sådan et forhold bag sig. I godt ti år havde hun været - mere end en - papmor for en pige (moren havde ikke nogen kontakt til ungen).

Da forholdet gik i stykker, så hun ikke barnet mere. Og dét gjorde ondt.

Sebastian Behrle

Papforældre har ingen juridiske forpligtelser overfor deres stedbørn. Men de har heller ikke nogen rettigheder.

Mon ikke det er en væsentlig grund for, at de fleste pap-forhold går i stykker ved, som nævnt i artiklen, konfliktfyldte skilsmisser. Situationen udvikler sig hurtigt til en konkurrence om barnets kærlighed. Og så slår den biologiske forælder bremserne i.

At have forældremyndighed over et barn er desværre også en slags ejendomsret. Og den bliver brugt!

Claus Wendelborg Nielsen

Hej til alle
jeg er selv en X papfar på 7 år og kan fortælle at jeg skam var ked af mit brud med min X kone, men der er slet ingen tvivl om at det jeg midste mine børn (Papbørn) var et 1000 gange så stort tap, spec de første par mdr efter brudet, fordi der brugte moren børnen i mod mig øv øv, men i dag har vi et godt forhold ( tror jeg ) jeg ser dem med jævne mellemrum jeg har også været på 1 X sommer ferie med den støreste og 2 X vinter ferie med den mindste men mit savn er kæmpe kæmpe stort også selv om jeg i dag har fundet mig en ny og super dejlig kone og vi sidste år fik et af denne verdens dejligste børn SS jeg snakker stadig med mine X Papbørn og kalder dem da i daglige tale mine børn og det vil de ALTID være i mine tanker men jeg tænker skam tit på hvor langt jeg skal gå fordi det er ikke noget jeg har snakket med min X kone om, til min nuværende kone har jeg fortalt hvordan jeg har det og at hun ALDRIG skulle lægge sig imellem og det har hun fuldt accetepteert, og hun ser dem også og vi siger også til vores datter nå vi ser dem at der er lillebror og storesøster jeg vil altid elske dem lige så meget som jeg elsker min ejen datter ....