Læsetid: 10 min.

Ellemann-Jensens kulturliberale bondesind

Det risikofri samfund er et ansvarsløst samfund, siger Uffe Ellemann-Jensen, der efterlyser frihed under ansvar. Et ansvar der også omfatter folk i mindre privilegerede lande og forståelse for det frisind, som han savner i dagens Danmark
Frihed og frygt. Kun frie mennesker kan - i modsætning til slaver - føle frygt, mente Søren Kierkegaard. For mig hører frihed og frygt sammen - det risikoløse samfund er et ansvarsløst samfund, siger Uffe Ellemann-Jensen.

Frihed og frygt. Kun frie mennesker kan - i modsætning til slaver - føle frygt, mente Søren Kierkegaard. For mig hører frihed og frygt sammen - det risikoløse samfund er et ansvarsløst samfund, siger Uffe Ellemann-Jensen.

Tariq Mikkel Kahn

12. september 2009

Uffe Ellemann-Jensen er i gang med at forberede sin Leipzig-tale. Alligevel har han indvilliget i at lade sig interviewe i dag. I Leipzig skal han holde tale ved en markering af 20-året for den folkelige opstand, der hurtigt fik fatale følger for DDR med murens fald og stasi-statens kollaps. Tilbage i 1946 holdt en anden ex-minister ved navn Winston Churchill sin Fulton-tale om, at et jerntæppe havde sænket sig gennem Europa som følge af vestmagternes passivitet. Churchill talte her også om, at han havde lært om russerne, at der ikke var noget, de havde så stor respekt for som magt. Uffe Ellemann-Jensen har gjort samme erfaring og mener, at der er brug for en demonstration af styrke og enhed over for russerne i dag.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Fra Uffes verden.

»Så snart jeg skriver noget, der implicerer islam eller EU, går det gerne grassat. Ofte virker det organiseret.«

Jeg har fulgt lidt med i den Ellemannske bedreviden på hans blog, og det er faktisk når han vader rundt i sine senile snirkler fra den kolde krig, at han fremprovokere de fleste buh-råb, og de virker ikke organiserede – nærmest lidt: »Åh nej ikke igen –hvordan endte han der?… «

Og han kan jo heller ikke dy sig her i interviewet: »I EU kunne man lave et indre marked for naturgas, så Ruslands stærkeste våben - naturgasmonopolet - blev svækket«. Det er ikke gået op for hr. Jensen, at Rusland åbner en pipeline til Kina i 2010 og at Rusland og Kina i fællesskab sendte 10 kampklare divisioner til områderne omkring Uzbekistan og Kirgisistan, da USA tøvede med at rømme de militærbaser de havde i de to lande...

Ja, det kniber gevaldigt for Uffe, at følge med i den nye verdensorden, men "så er det godt, at jeg kan blokere IP-adresser fra min PC. Der må jeg være lidt diktatorisk af hensyn til debattens niveau", som han udtaler.. Hø Hø Hø ....Æhmm

Nu har Uffe lige fået de Radikales Marianne pris. Han elsker også alle kulturer. Det vil derfor være mere korrekt, om han kalder sig selv Kulturradikal.