Klumme
Læsetid: 3 min.

Jeg er faktisk også genert

Sindsstemningen lige nu er sgu' meget god, skriver direktøren for Aalborg Kongres & Kultur Center, der netop har lavet en aftale med La Scala om et gæstespil i Aalborg
Moderne Tider
18. september 2009

- Hvad er dit mest udtalte karaktertræk?

Utålmodighed og humor er sikkert de mest velkendte træk. Men jeg er faktisk også genert på nogle områder, selvom de fleste - f.eks. mine medarbejdere måske har svært ved at genkende det hos mig!

- Hvad er din yndlingsbeskæftigelse?

Arbejde - mit arbejdsliv og privatliv flyder frit og uhindret mellem hinanden, og det er svært andet med mange aftenforestillinger. Vi har i Aalborg Kongres & Kultur Center over 100 kulturarrangementer årligt. Jeg er der ikke til alle, men sammen med møder og kongresser og messer, der også er en stor del af livet i huset, bliver det til mange aftener over året. Heldigvis har jeg min hustru Else og sønnen Claus' forståelse og deltagelse i det liv.

- Hvad er din seneste anskaffelse?

To springmadrasser og en skjorte.

- Dine helte og heltinder i det virkelige liv?

Folk der udfører frivilligt arbejde i f.eks. patientforeninger, som ledere i sportsklubber og mange andre steder. I det hele taget mennesker, der tager ansvar og hjælper andre uden at spørge til, hvad de får ud af det, eller hvad de kan tjene.

- Hvad har været dit mest kontroversielle valg i livet?

Else - min kone, som jeg mødte som ung direktør for Holstebrohallen. Vi kom fra meget forskellige verdener. Hendes som sygeplejerske, præget af meget struktur og min urolige og nogle gange meget uforudsigelige verden i showbizz.

- Hvornår føler du dig mest misforstået?

Når jeg ikke bliver forstået.

- Hvad er din største bedrift?

Privat har det været at få Claus, vores søn, som nu er gift med Antara, der kommer fra Indien. På det arbejdsmæssige felt er det, at vi efter mere end 10 års venten og intenst arbejde kan præsentere min drøm om at få et af verdens meste berømte opera- og ballethuse, La Scala til Aalborg. Det lykkedes, og La Scala kommer med over 200 dansere, sangere, musikere, teknikere til Aalborg den 18. oktober og spiller tre balletforestillinger En skærsommernatsdrøm og tre operaforestillinger med Viva la Mamma, som er urpremiere i både Danmark og Skandinavien. La Scala har aldrig tidligere hverken i Danmark eller Skandinavien fundet et spillested og en partner, der kunne skaffe økonomi til, at italienerne ville underskrive kontrakt på gæstespil. Det lykkedes os i Aalborg, og det er jeg meget stolt af.

- Dine største fejl?

For mange år siden ringede Karl Steggers kone til mig og bad mig ringe til ham. Han var en af mine bedste venner. Jeg ringede, men først næste dag, og der var han død. Så det lærte mig, hvor vigtigt det er at gøre, hvad du vil, nu!

- Din drøm om lykken?

Jeg er lykkelig.

- Din sindsstemning netop nu?

Den er sgu' meget god.

- Hvilken dyd er den vigtigste?

Ærlighed og i allerhøjeste grad respekt (måske i omvendt rækkefølge) for andre mennesker uanset livsstil, samfundsposition, religion, race og alle de andre kanter, der kan få mennesker til ikke at respektere hinanden.

- Hvilket kunstværk har haft størst betydning for dig?

Bo Lidegaards bog om Jens Otto Krag, fordi den på glimrende vis beskriver den store statsmand og en gennemført beskrivelse af privatmennesket Krag, og de sidste år af hans liv. På teaterområdet er det Dario Fo's gæstespil i Holstebro Smid damen ud, som han optrådte med sammen med sin kone Franca Rame. Her oplevede vi verdens største formidler af det italienske teater Comedie del Arté, eller teater uden ord, som er det store grundlag for cirkus, artisteri og komedien.

- Hvad betragter du som din største ulykke?

Jeg har faktisk ikke haft rigtige ulykker i mit liv, undtagen hvad der sker i ethvert familieliv, hvor man over år mister familie og venner. Jeg savner min far, men har da heldigvis stadig min gamle mor, som bor på fødeøen Jegindø.

- Dit motto?

Det går nok!

Poesibogen stiller hver uge en ny person en række faste spørgsmål

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her