Læsetid: 8 min.

'Folkeoplysning er nødvendig for demokratisk debat'

Kåre Bluitgen har både oversat og gendigtet Koranen. 1.705 sider og fem års arbejde har det taget ham. Han håber, at indsatsen vil resultere i en større viden om og ikke mindst en mere kvalificeret debat om islam. Den danske debat er præget af uvidenhed og fordomme, mener han
Baggrund. Jeg tænker ofte, ak! Lidt større viden ville klæde debattørerne. Selv udtaler jeg mig jo for eksempel ikke autoritativt om rumfart, siger Kåre Bluitgen om den danske islam-debat, som han finder meget trættende. Bluitgen er aktuel med to udgaver af 'Koranen': En gennemkommenteret oversættelse fra engelsk og en friere gendigtning, hvor også den islamiske traditions fortolkninger og mundtlige overleveringer er inddraget.

Baggrund. Jeg tænker ofte, ak! Lidt større viden ville klæde debattørerne. Selv udtaler jeg mig jo for eksempel ikke autoritativt om rumfart, siger Kåre Bluitgen om den danske islam-debat, som han finder meget trættende. Bluitgen er aktuel med to udgaver af 'Koranen': En gennemkommenteret oversættelse fra engelsk og en friere gendigtning, hvor også den islamiske traditions fortolkninger og mundtlige overleveringer er inddraget.

Kristine Kiilerich

1. oktober 2009

Kåre Bluitgen har i tidens løb gendigtet ikke så få klassikere, blandt andet Dekameron, Don Quixote, Jeppe på Bjerget og Peder Paars. Nu er så turen kommet til Koranen, som foreligger i hele to udgaver: en gennemkommenteret oversættelse fra engelsk og en friere gendigtning, hvor også den islamiske traditions fortolkninger og mundtlige overleveringer er inddraget. Gendigtningen er udkommet på Lindhardt & Ringhof, oversættelsen på Bluitgens eget forlag Tøkk, opkaldt efter den gamle jættekvinde, som nok var Loke i forklædning, og som kun ville græde tørre tårer for Balder, da den smukke gud ved samme Lokes hjælp var blevet dræbt af misteltenen.

Forlaget bærer altså navn efter den svigefulde dobbeltforræder Tøkk/Loke, men sådan ser Kåre Bluitgen ikke på det.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu