Læsetid: 4 min.

Poesiens politik

Poesi er et af tilværelsens muntreste påfund, siger Torben Brostrøm her i sin takketale i anledning af, at han i sidste uge fik tildelt Bebop-prisen
1. oktober 2009

I en af forlaget Bebops mange eventyrlige og i dristighed halvt utrolige poesiudgivelser står der:

»Nydelsen har sin vildtbestand af møder..

Det er en af den franske maler og digter Francis Picabias dadaistiske formuleringer, der er så frie, at man gerne kan vende dem på hovedet og f.eks. sige: en vildtbestand af et møde har sin nydelse sådan som jeg i dag oplever denne sammenkomst med en karakteristisk vildtbestand af kunstnerisk ukonventionelle mennesker, hvor Asger Schnack har vildt overrasket mig ved at tildele mig Bebop-prisen, en hæder, jeg her takker for, sammen med nydelsen ved at have læst Bebops fordanskninger af især modernismens franske lyrik, bl.a. af Hans Arp, Robert Desnos, Paul Eluard, Yvan Goll, Philippe Soupault og Tristan Tzara. Digtere, der i den grad har kradset op i konventionernes formsprog, tilhørende den store generation af fransk poesi i mellemkrigstiden, som har sat sit uudslettelige spor i verdenspoesien siden hen, inklusive den danske, som Bebop heller ikke har forsømt i sin udgivelsesserie.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu