Note
Læsetid: 1 min.

Aliens (1986)

Moderne Tider
16. oktober 2009

Hvor Ridley Scotts Alien (1979) var en intens og tæt rumgyser, er James Camerons efterfølger en hæsblæsende scifi-actionfilm fyldt med hårdtpumpede mænd og kvinder. Heriblandt den traumatiserede løjtnant Ripley (Sigourney Weaver), som sammen med en flok soldater modvilligt må tage til den planet, LV-426, hvor hun første gang mødte morderiske rumvæsener med syre i stedet for blod i årerne. Da Ripley er den eneste, der tidligere har mødt disse aliens - som ingen i øvrigt rigtig vil tro på eksisterer - tager hun med tilbage til LV-426 som en slags konsulent. Og der bliver virkelig brug for hendes ekspertise, da det viser sig, at planeten formelig vrimler med aliens, der bruger menneskekroppe som mad og udklækningssteder for flere aliens. Cameron er ikke ligefrem kendt for sit mådehold - han bruger hele paletten - men han er en dygtig filmhåndværker og historiefortæller, der har sans for karakterer og for at bruge den nyeste teknologi og de vildeste effekter i historiens tjeneste. Således også i Aliens, der er en af de bedste og mest spændende, indimellem ligefrem uhyggelig, actionfilm nogensinde, og Ripley en af de mest interessante actionhelte.

Aliens. Instruktion og manuskript: James Cameron. Fås på dansk dvd fra 20th Century Fox Home Entertainment

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her