Læsetid: 3 min.

At føle sig som gæst

Skovshoved Hotel er et glimrende sted, hvis man vil forkæle sig selv
23. oktober 2009

Fra det første møde med tjeneren kan man fornemme, om det bliver en god aften. Sådan var det også forleden fredag. Vi blev mødt i døren af en kompetente tjener, der sikkert gelejdede os ind i restauranten og hen til vores bord på terrassen. Og diskret blev de hvide spisekort placeret på bordet, hvorefter tjeneren fjernede sig. Ikke noget med blokken frem og krav om hurtig bestilling.

Når jeg går ud og spiser, er det for at blive forkælet, taget hånd om og føle mig som en gæst, der ikke skal bekymre sig. Og når starten er god, ender det som regel også godt. Derfor er indgangsceremonien så betydningsfuld.

Over et glas klassisk Gosset Brut studerede vi menuen i fred og ro - ganske vist efter en lille disput med tjeneren, om champagne skal skænkes op ved bordet, så gæsten ser flasken, eller bare komme færdigskænket i glasset. Så selvfølgelig blev næste glas serveret med et knald fra en ny flaske. Saltet blev også udskiftet prompte, da hverken min kone eller jeg ønsker at dele bakterier med mennesker, der måske har et andet forhold til håndhygiejne.

Brødet var hjemmebagt, lunt og lækkert og serveret i en lille trækasse med varme sten i bunden. Enkelt og raffineret.

Vi var sultne og min kone faldt for krabbeklør i egen sauce og med en tartar med fintsnittede syltede agurker. Jeg valgte foie gras med kvæde, valnødder og papirtynde, fine stykker rugbrødsfritter.

Et begrænset kort

Spisekortet var ikke omfattende. Og det er betryggende: Det giver større sikkerhed for friskhed.

Krabbekløerne kunne have gjort det ud for en hovedret. Og serveringen var perfekt: Hummergaffel, nøddeknækker, skylleskål.

Fruen fortsatte med endnu et glas Brut. Jeg drak koldt vand fra hanen, der blev sat på bordet uden beregning.

Min foie gras var let ristet og en lille lækker, let ting. En god lille forret. Og de gennemsigtigt tynde stykker rugbrød var en delikatesse.

Mens tjeneren ryddede bordet, spurgte han om vi ville have en lille pause inden hovedretterne. Igen en service, der skabte ro. Mad skal nydes, ikke hastes igennem.

Efter at have sundet os kom resten af serveringen. Min kone havde bestilt bouillabaisse. Og det fik hun. En svingende stor portion serveret i en rygende varm gryde. Der var både smag af hummer- og fiskefond og en god sjat cognac samt fennikel. Og den var garneret med laks, makrel og torsk, samt rejer og muslinger - og desværre - endnu en krabbeklo. Den hjemmerørte ailoli gjorde ikke suppen ringere. Og igen var der rigeligt. Stedet ligger ikke under for de store tallerkeners og de små portioners tyranni.

Jeg fik rørt tatar. En kobberskål med rødt friskhakket - ikke skrabet - kød kom på en lille serveringsvogn og tjeneren gav sig i kast med blandingen: Hakkede løg, hakkede rødbeder, kapers osv. en sjat cremefraiche, et strejf tabasco og et lille glas cognac. Alt sammen smukt formet på tallerkenen af to skeer og et par perfekt arbejdende hænder. Der fulgte en æggeblomme til, og da jeg synes, den så spag ud i forhold til portionen, kom der fluks en blomme til. Da jeg ymtede ønske om et glas rødvin, var tjeneren der også med det samme med en Barbera di Alba. Med rund hånd blev der skænket en svingende pokal, der stod sig godt til tataren.

Mindre kunne gøre det

Her burde vi have sagt stop. Men min kone havde set, at der var Creme bruleé på kortet, og det kunne hun ikke stå for. Efter at have smagt, var vi enige om, at den kunne hun ikke have været foruden. Creme Brulée står og falder med cremen. Og den var perfekt. Jeg fik æbletærte. Tynd, tynd og meget sprød butterdejsbund, lækker æblekompot, men bedst af alt de rene syrlige æblekugler, skåret med et parisiennejern, der bragte syrlighed til det søde. Til gengæld bibragte hverken den kandiserede mælk eller nellikeisen tærten noget særligt.

En dobbeltespresso bragte regningen for måltidet op på 1.300. kroner. Vi kunne snildt have klaret os med mindre. Hovedretterne var så store, at forretterne sagtens kunne undværes, hvis man en aften bare gerne vil ud og spise uden at skulle i gang med det helt store udtræk. Og tre glas champagne til 115 kroner glasset var måske også lige i overkanten. Især i betragtning af, at mit kæmpe glas rødvin kun kom til at stå i 78 kroner. Men skal man ud og slå til søren en aften, så er Skovshoved Hotel bestemt et godt sted.

Skovshoved Hotel, Strandvejen 267, Charlottenlund. tlf. 3964 0069

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu