Læsetid: 4 min.

Kandidaten, der skiftede køn

Anette Egelund er kønsskifteopereret og kandidat til valget i Region Hovedstaden. Det er første gang nogensinde, at en transseksuel stiller op til valg i Danmark. For Anette Egelund er bagagen kun et brugbart plus, når der skal laves politik
Den første. I slutningen af 1980'erne sad hun i Folketinget for Fremskridtspartiet som Hugo Holm. Nu stiller 53-årige Anette Egelund op til regionsvalget i november for Liberal Alliance.

Den første. I slutningen af 1980'erne sad hun i Folketinget for Fremskridtspartiet som Hugo Holm. Nu stiller 53-årige Anette Egelund op til regionsvalget i november for Liberal Alliance.

Pelle Rink

16. oktober 2009

Han var en nydelig, ung mand. Med pibe i munden, hvid skjorte og sandfarvede bukser. Ja, der var såmænd nok potentiale i Hugo Holm, hvis han da ellers havde opført sig anstændigt. Men det glippede af og til, for der var noget helt galt. Hugo Holm var en kvinde, fanget i en mands krop.

Anette Egelund har pillet fotografiet ned fra væggen og står nu med det i sine stærke hænder.

»Han var en ganske udmærket person,« siger Anette om den unge mand på billedet. Om sig selv, dengang hun hed Hugo Holm, og kønsskifteoperationen kun var en drøm.

Nu er drømmen blevet til virkelighed, og Hugo Holm er død. Heldigvis, for han levede sit liv på en løgn. I dag er der harmoni mellem det psykiske og fysiske køn, og 53-årige Anette Egelund kan koncentrere sig om det, hun brænder for: At føre valgkamp og lave politik.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Erwin Maria Jöhnk

Øhh hallooo juhuuu jeg er her også

Anette Egelund er ikke den første og heller ikke den eneste som stiller op til valg her i Danmark. Eneste forskel mellem Anette og os andre er, Anette har været i Folketinget som sit fødte oprindelige skikkelse.
Til dette her kommunalvalg ved jeg at der to andre som også stiller op. Irene Haffner som er transvestit stiller op for SF i Thy og mig selv som også har fået kønsskifte, men af noget ældre dato. Jeg stiller op for socialdemokraterne her i Norddjurs til kommunalvalget.

Udover dette har jeg været stillet op for centrumdemokraterne i 2001 til kommunal- og amtsrådsvalg.
I 2005 var jeg stillet op til folketingsvalg i Randers kredsen fro Centrumdemokraterne og til kommunalvalget i 2005 var jeg stillet op Borgerlisten i Rougsø kommune som det hed den gang.
Igennem åren har der sikkert være flere skjulte transvestitter i dansk politik.

Men helt ærligt, det er ingen kvalifikation i at være trans til det politiske arbejde. Det er de politiske meninger og holdninger som der skal sættes i fokus om hver enkelt kandidat. Men da der er mange kandidater og mange vælgere har politiker lede, så må der jo andre ting til for at skabe opmærksomhed på at vi findes, men lidt historik korrekt ville nu være på sin plads.

Derfor JUHUUU jeg er der også godt nok var jeg ikke født som mand men som kvinde og skiftet køn til mand, for ser i den slags findes der også.
Kontakt mig og hør nærmere omkring det ene og det andet. Eller kig forbi på facebook og find mig der

Lige til sidst Anette har nu nogle gode holdninger og meninger. Især den følgende sætning burde sætte mange tanker i gang hos mange:

citat: "De fordomme, jeg har mødt, kan tælles på én hånd. Den allerstørste fjende, jeg havde, var mig selv. Jeg var offer for mine egne fordomme om, hvad folk tænkte om mig,"